Skocz do zawartości
  • 0

GPS i batymetria w telefonie

eljotnes

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

androzic na androida, oziexplorerCE na urządzenia z windowsem (nie wiem jak najnowsze windy, bo jak microsoft zablkował w którymś wynalazku asusa możliwość instalowania softu spoza oficjalnej dystrybucji to odrzucam telefony z win), na stacjonarny oziexplorer.

• 0

LOKUS free darmowa aplikacja na android w telefonie . Od trzech lat używam i nie znam nic lepszego no może poza odpłatną odmianą tej samej aplik. LOKUS pro która posiada jeszcze wiele dodatkowych funkcji takich jak historia przebytej drogi. Nawet ta odpłatna ok. 30 zł jest warta każdej wydanej złotówki

• 0

'Navionics europe HD'

Nie ma nic lepszego

Mapa obejmuje następujące jeziora z dokładnością do 1 metra (wraz z batymetrią): Bełdany, Białoławki, Boczne, Brzozolasek, Buwełno, Dargin, Dobskie, Duży Niałk, Gołdopiwo, Górkło, Guzianka Mała, Guzianka Wielka, Jagodne, Kirsajty, Kisajno, Kocioł, Łabap, Łuknajno, Mały Niałk, Mamry, Mikołajskie, Mulik, Nidzkie, Niegocin, Pogubie Wielkie. Przylasek, Roś, Ryńskie, Stręgiel, Szymoneckie, Śniardwy, Święcajty, Tałtowisko, Tałty, Wiartel, Wigry, Wojnowo, Zegrzyńskie + port jachtowy Keja. Pozostałe jeziora i zbiorniki wodne przedstawiono na mapach konturowych, bez batymetrii.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• 0

narazie zapaczkowałem wszystkie programu na mojego chomika /eljotnes - hasło 1111/ 

http://chomikuj.pl/eljotnes/W*c4*98DKARSTWO+Mega+Paka+czyli+to+co+lubi*c4*99+-gazety*2c+filmy+(1111)/GPS+programy+do+lokalizacji+w*c4*99dkarskiej+na+telefon

i zacznę testować

• 0

'Navionics europe HD'

Nie ma nic lepszego

Mapa obejmuje następujące jeziora z dokładnością do 1 metra (wraz z batymetrią): Bełdany, Białoławki, Boczne, Brzozolasek, Buwełno, Dargin, Dobskie, Duży Niałk, Gołdopiwo, Górkło, Guzianka Mała, Guzianka Wielka, Jagodne, Kirsajty, Kisajno, Kocioł, Łabap, Łuknajno, Mały Niałk, Mamry, Mikołajskie, Mulik, Nidzkie, Niegocin, Pogubie Wielkie. Przylasek, Roś, Ryńskie, Stręgiel, Szymoneckie, Śniardwy, Święcajty, Tałtowisko, Tałty, Wiartel, Wigry, Wojnowo, Zegrzyńskie + port jachtowy Keja. Pozostałe jeziora i zbiorniki wodne przedstawiono na mapach konturowych, bez batymetrii.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Tak zapytam: masz i używasz czy przeczytałeś w necie lub reklamujesz?

Dlaczego pytam? Ano dlatego, że ja mam i nie chcę używać i wyrzuciłem pieniądze. 

Wyjaśniam szczegółowo.

Zakupiłem legalnie sondę  Elite 5 ze Stanów i równie legalnie drogą kupna wszedłem w posiadanie map Navionics.  Pływałem po Skandynawii i te mapy działały tam bardzo dokładnie, więc wiedziony tym tropem wydałem ponad 200 zł i zakupiłem interesujący mnie kawałek map z jeziorami, na których łowię. W szczególności z jednym mazurskim o powierzchni 400 ha.

Po wgraniu wszystkiego jak instrukcja kazała pojechałem, a w zasadzie popłynąłem na testy.

No i o ile gps w Elite nie jest mega dokładny, bo myli się o około 6-7 metrów (testowane z trzema urządzeniami równocześnie) o tyle mapy Navionicsa mylą się nieco znaczniej, bo okazuje się że moje 400ha jezioro, wg map Navionicsa znajduje się prawie 6 km dalej niż jest w rzeczywistości.

I to nie jest dokładność o której ty piszesz, czyli 1m i nie jest to błąd gps o którym ja piszę czyli 6-7 metrów.

Zatem ja osobiście nie mogę polecić tych produktów, bo są po prostu do niczego - w części warmińsko-mazurskiej.  Zdecydowanie natomiast mogę polecić ich produkty, jesli chodzi o Skandynawię - działało w Szwecji i w Danii.

Dodatkowo przeprowadziliśmy z kolegą test na identycznej Elitce, lecz zakupionej w polskiej sieci dystrybucyjnej. Test wypadł tak samo, czyli my pływamy po piachu, a woda jest 6 km dalej.

Potencjalni kupujący, niech wyciągną sami wnioski i uczą się na cudzych błędach  :)

• 0

Używałem bezpłatnej wersji Traxx Outdoors , spodobała mi się aplikacja i wykupiłem rozszerzenie aplikacji (więcej funkcji) po dłuższym użytkowaniu stwierdziłem że telefon nie zastąpi reczniaka i kupiłem germina etrex 20 , ma wszystko to czego potrzebuje , pewny chwyt w ręce nie martwię sie jak pada na niego deszcz i najwazniejsze bateria nie pada jak w telefonie.Ogolnie apka na telefon dobra tylko minus ze trzeba uważać na telefon podczas użytkowania , używałem na samsung galaxy s3.

• 0

Panowie sciagłem sobie locus free i fishing point bo jechałem na ryby. Gdy juz znalazłem fajną miejscówe ze jakies brania były mysle zapisze sobie. Wlanczam locusa cos tam sie niby laczy, nie moze sie polaczyc, nie widze mapy ble ble, odpalam fishing point tosamo jakies ustawienia, wprowadzam wspolrzedne gps pisze mi ze nie moge tego zapisac, nie wiem jak ble ble. Pomyslalem sobie kur...jestem na rybach czy na zajeciach z informatyki,do tego slonce na ekranie nic nie widać a w pizdu 30 min stracone na zabawe i nic z tego, biore kija macham dalej, wspolrzedne mam w glowie a azymuty na lądzie. Ktos ma jakis prosty program dla prostego chlopka niech poda nazwe a nie jakieś kombajny.