eljotnes Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Czy ktoś zna i stosuje /praktycznie/ jakiś program do zaznaczania i odnajdywania miejsc na jeziorze.Technika poszła tak do przodu że może cos jest na smartfony, a nie koniecznie dodatkowe urządzenie np. Garmin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Dzięki jutro będę testował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Nawet staaary etrex miał możliwość zmiany nazwy waypointu oraz nawigowanie do waypointu. To podstawowa funkcjonalność którą mają nawet bezmapowe odbiorniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkus Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Panowie sciagłem sobie locus free i fishing point bo jechałem na ryby. Gdy juz znalazłem fajną miejscówe ze jakies brania były mysle zapisze sobie. Wlanczam locusa cos tam sie niby laczy, nie moze sie polaczyc, nie widze mapy ble ble, odpalam fishing point tosamo jakies ustawienia, wprowadzam wspolrzedne gps pisze mi ze nie moge tego zapisac, nie wiem jak ble ble. Pomyslalem sobie kur...jestem na rybach czy na zajeciach z informatyki,do tego slonce na ekranie nic nie widać a w pizdu 30 min stracone na zabawe i nic z tego, biore kija macham dalej, wspolrzedne mam w glowie a azymuty na lądzie. Ktos ma jakis prosty program dla prostego chlopka niech poda nazwe a nie jakieś kombajny. Nadal polecam polecam Ci tego Lokusa ,może i na pierwszy rzut oka wydaje się skomplikowany ale pobaw się nim w domu , wgraj mapy które są dostępne w zakładce i dopiero potem na rybki .Pozdrawiam i dużo dobrej zabawy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 ok mirkus ale jak dodac pointa ? z tego co widze to działa jak nawigacja czyli od punktu w którym sie znajduje prowadzi mnie do drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 madaro Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Tak, dokładnie tak jak mówisz. Teraz pobawmy sie w zaznaczanie punktu czyli w naszym przypadku odkrywamy dobrą miejscówkę i chcemy zapisać ją sobie w naszej aplikacji. Zanim to robię przy aktywnej mapie widzimy naszą pozycję. Aby zapisać prawidłowo pozycję przyciskam ikonkę potwierdzającą naszą pozycję (wrazie niechcącego przesunięcia mapy palcem) ikonka znajduje się w dolnym pasku po lewej stronie. Następnie dotykam drugą od prawej ikonkę na górnym pasku . Otwiera się nam zakładka , DANE ' na górnym pasku jest ikonka "pineska +" dotykamy ją i otwiera się kolejna zakładka gdzie zapisujemy np. górka niżej jest rubryka KATALOG tu wpisuję nazwę jezora np Śniardwy. niżej jest rubryla OPIS tu wpisujemy wszystko to co jest związane z tą górką że np jest mała 5x5. Tu chciałbym się chwilę zatrzymać i opisać pewien bajer który ma ta apka otóż zamiast gimnastykpwać się z robieniem ręcznych opisów ,można to nagrać jak w dyktafpnie można dodać zdjęcia można dodać nakręcony film z danego miejsca a wszystko to w dziecinnie prosty sposób. Po prawej stronie na górze jest napis ZAŁĄCZNIK klikamy to i na górnym pasku jest duży + klilamy go iwyskakuje wszystko : dodaj zdjecie ,nagraj opis inne bajery. Na pierwszy rzut oka wydaje się to wszystko skomplilowane ale jak to mówią trening czyni mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 madaro Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 mam nadzieję że Mirkus wybaczysz mi nadgorliwośc ,ja równiż ją używam pd wielu wielu latek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seemoore Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Panowie, ja zainstalowałem apkę OsmAnd. Za darmo pobieracie mapy, które widać, bez dostępu do internetu - w terenie. Nie testowałem jeszcze na wodzie, ale aplikacja wyglądza bardzo przyjemnie i można jak najbardziej dodawać ulubione miejsca. Zdam relację, jak ustalę coś więcej . Edytowane 27 Września 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkus Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Madaro lepiej się niedało. Super opis. Jak znajdę trochę czasu zrobię taki instuktarz LOKUS odA dp Z, bo uważam że każdy wędkarz powinien mieć taka lub podobną apkę dla własnego bezpiczeństwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ximus Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 W ubiegłym roku, u mnie najlepiej sprawdzał się Polaris Navigation, jego jedyny minus był taki, że w wersji darmowej można było zapisać tylko 3 waypointy. Sprawdzałem go z tradycyjnym gps, różnica napłynięcia max wynosiła 4-5 metrów.Ale jako że technika cały czas idzie do przodu, chciałem zapytać, czy w tym roku możecie polecić coś jeszcze lepszego? Na androida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Dokładność wskazań nie leży po stronie programu, tylko odbiornika. Niestety antena ma wpływ, a te w telefonach są do d....Oglądnij sobie Androzic, używa map oziexplorera (skanowane i kalibrowane zwykłe mapy papierowe, albo mapy w formie elektronicznej kupowane np od wydawnictwa kompas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Nie jestem pewien czy na androida ale na iOs jest Galileo -polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ximus Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Ktoś kojarzy w Lokusie ile waypiontów można wgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 panowie pilnie potrzebny jakis program do miejscowek, ktory polecacie,prosty w obsludze i za darmo. Jest coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sylwek K. Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) W Galileo na IOS trzeba dokonać zakupu programu (3.99Euro), aby zaznaczać więcej niż jedną zakładkę, lepszym rozwiązaniem jest już MAPS.ME w której można pobrać mapy offline , a na Androida super apka jest Fishing Point , o której wspomniał wcześniej kolega. Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Sylwek K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 panowie pilnie potrzebny jakis program do miejscowek, ktory polecacie,prosty w obsludze i za darmo. Jest coś takiego ?Ja zainstalowałem sobie WayPoint'a. Prosty, jak budowa gwoździa. Ale dla mnie spełnia swoją rolę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 mialem waypointa słabo łapie sygnał i troche niedokładny zainstalowałem handygps pokrece sie po miescie i zobacze co pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Wracam do tematów wyżej bobi czas spory minął od ostatniego wpisu.Jest coś nowego wartego uwagi w dotarciu do konkretnego punktu na łowisku -oprócz echosondy oczywiście.Sprawdzę te polecane wyżej.W ubieglym sezonie znalazłem przypadkowo ładne miejsce ale kolejne dni pokazały ze jednak nie stałem w tym samym miejscu. Jezioro duże ciężko trafić w punkt na czuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Ja używam locus maps pro, mogę w nim odpalić mapy batymetryczne wygenerowane przez Reefmaster 2.0 Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomekTomek11112 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 (edytowane) Ciekawi mnie czy w tym locus map są wszystkie jeziora w Polsce z barymetrią? Jeśli tak to super sprawa.Ok już znalazłem w internecie info. To sporo zabawy i kasy by mieć takie mapy.Taniej kupić jakąś echosondę. Edytowane 4 Lutego 2020 przez TomekTomek11112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Nie napisałem, że locus ma mapy, tylko można w nim użyć własnych. Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kosu33 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam. Czy możecie wypowiedzieć się - używacie może map batymetrycznych na telefonie?Czy są może takie aplikacje które czytają takie mapy. Na przykład Maxi Mapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kosu33 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Koledzy mam pytanie czy jest aplikacja na telefon która czytała by mapy batymetryczne i pokazywała aktualną pozycję gps? Sprzedałem swoją echosondę a została mi MAxiMapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 mm niewgrasz na apk, mozesz ja jeddynie ogladac na kompie w insght planer jesli posiadasz. mapy hande made mozesz wyeksportowac w RM do mbtiles i w ten czas w apk zobaczysz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukson Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Koledzy mam pytanie czy jest aplikacja na telefon która czytała by mapy batymetryczne i pokazywała aktualną pozycję gps? Sprzedałem swoją echosondę a została mi MAxiMapa. Na urządzeniach mobilnych używam aplikacji Navionics Boating oraz AcitveCaptain od Garmina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kosu33 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Zainstalowałem AcitveCaptain na telefonie. Pływałem z kolega po Zalewie Zegrzyńskim. Używaliśmy echosondy Lowrance Hook 5 . I powiem że aplikacja sprawdza się w 99% Edytowane 24 Maja 2020 przez Kosu33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
eljotnes
Czy ktoś zna i stosuje /praktycznie/ jakiś program do zaznaczania i odnajdywania miejsc na jeziorze.Technika poszła tak do przodu że może cos jest na smartfony, a nie koniecznie dodatkowe urządzenie np. Garmin
Top użytkownicy dla tego pytania
7
5
4
4
Popularne dni
26 Wrz
7
5 Mar
7
2 Wrz
5
27 Wrz
4
Top użytkownicy dla tego pytania
suhhar 7 odpowiedzi
eljotnes 5 odpowiedzi
mirkus 4 odpowiedzi
Koza11 4 odpowiedzi
Popularne dni
26 Wrz 2014
7 odpowiedzi
5 Mar 2023
7 odpowiedzi
2 Wrz 2014
5 odpowiedzi
27 Wrz 2014
4 odpowiedzi
Popularne posty
eljotnes
ktoś praktycznie stestował albo używa ?
marcinesz
Bawiłem się LocusPro, ale ze względu na zżeranie baterii podczas długiego pływania jednak zainwestowałem w "ręczniaka".
Kamil Z.
Ja zainstalowałem sobie WayPoint'a. Prosty, jak budowa gwoździa. Ale dla mnie spełnia swoją rolę
61 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi