eljotnes Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Czy ktoś zna i stosuje /praktycznie/ jakiś program do zaznaczania i odnajdywania miejsc na jeziorze.Technika poszła tak do przodu że może cos jest na smartfony, a nie koniecznie dodatkowe urządzenie np. Garmin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ximus Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Popróbuje z tą Active Captain, tylko te mapy są tam takie ,,bardzo proste,,?? Pewnie można za dopłatą kupić profesjonalne.Ja lata działam na Locus Pro, ale jak apka ma już kilkanaście metrów do celów to lubi zgłupieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Jakie mapy wód polecacie na smartphona lub tablet z kartą sim i gps. Podajcie proszę też ceny, jeżeli takowe znacie. Jeżeli temat już był to proszę o przeniesienie, ja nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Navionics Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Robert, masz Navionics boat app- ok 200zł rok, ale równie dobrze możesz sprawdzić active captaina od Garmina- mapy są tam za fre, czytelność różna i jakość danych też różna- ale wystarczająca do podstawowej nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 NavionicsPotwierdzam navionics daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Robert, masz Navionics boat app- ok 200zł rok, ale równie dobrze możesz sprawdzić active captaina od Garmina- mapy są tam za fre, czytelność różna i jakość danych też różna- ale wystarczająca do podstawowej nawigacji.Maciek, Ty jak zawsze trafnie. Co do navionicsa, to mam pytanie, czy jeżeli nie odnowię subskrypcji po roku to stracę pobrane wcześniej mapy, czy po prostu stracę jedynie aktualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Rmożesz sprawdzić active captaina od Garmina- mapy są tam za fre, czytelność różna i jakość danych też różna- ale wystarczająca do podstawowej nawigacji.Maciek,Czy Active Captain umożliwia podgląd i nawigację po mapach stworzonych przez użytkowników (do pobrania z Garmin Quickdraw Community)?Jeżeli tak, to jest to ciekawa opcja - pokrycie mapami użytkowników Garmina najszybciej przyrasta (HB w Europie chyba jest, niezmiennie, na końcu, Garmin nadrabia dystans do Lowrance'a). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Navionics ChartViewer Sprubój tu masz mapy jezior z batymetrią . Mam w echosondzie mapę Navionics i subskrypcja jest na rok , ale to co pobierasz jest twoje , jedynie jak nie wykupię subskrypcji to nie mogę robić swojej mapy wykorzystując Navionics . Nie sprawdzałem na innych jeziorach , ale tu gdzie pływam jest sporo nie ścisłości i szkoda że użytkownicy nie mogą się wymieniać zrobionymi przez siebie mapkami jak w Germinie . Swoją mapkę zawsze odchaczam żeby udostępnić ale w Navionics nikt nie jest tym zainteresowany i od trzech lat pokazują błędną batymetrię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 A co się dzieje po roku ? Czy moge sobie pobrać mapę innego jeziora czy tylko zostaje mi to co pobrałem? Oczywiście pytam w ramach tego regionu który wcześniej wykupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 (edytowane) Maciek,Czy Active Captain umożliwia podgląd i nawigację po mapach stworzonych przez użytkowników (do pobrania z Garmin Quickdraw Community)?Jeżeli tak, to jest to ciekawa opcja - pokrycie mapami użytkowników Garmina najszybciej przyrasta (HB w Europie chyba jest, niezmiennie, na końcu, Garmin nadrabia dystans do Lowrance'a).Yes, Sir. Nie musisz mieć urządzenia Garmin. Po prostu visit to app store , download, create account & go ahead. Kolory słabią- jak to w Gaminie ale danych dużo. Co do HB- spodziewam się że niedługo będzie lepiej. Wiem, że zakupili dane od znanego dostawcy danych batymetrycznych w naszym kraju, nie wiem tylko jak to będzie dystrybułowane, bo jeśli zakupili to albo One boat networ app albo będą na społecznościowych do pobrania. Nie wiem. W sumie zapomniałem zapytać jak bylem u chłopaków na stanowisku w sobotę. Pamiętaj- dane społecznościowe są orientacyjne, dziwactwa ludzie uploadują, zaporówki z częstymi wahaniami wody no są różne, ale jeśli woda np w strefie ciszy, to są bardzo dokładne. Natomiast zapytam Cezarego, czy coś już w materii wie, bo był w piątek i zapewne też o rzeczonej sprawie rozmawiał. Edytowane 6 Marca 2023 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 A co się dzieje po roku ? Czy moge sobie pobrać mapę innego jeziora czy tylko zostaje mi to co pobrałem? Oczywiście pytam w ramach tego regionu który wcześniej wykupiłemZostaje CI to co pobrałeś , będzie wyskakiwać że się subskrypcja skończyła i nic nie pobierzesz reszta działa , dlatego warto przed końcem pobrać mapy . Wrzuciłem linka gdzie możesz Sobie zobaczyć wodę która Cię interesuje Navionics ChartViewer bo to jest mapa co mam na echosondzie , niestety na niej się nie można nawigować do punktu jak w echosondzie a to jest fajna sprawa , ja sprawdziłem to do butelki dopływam do 2 m odchyłki i teraz się nie martwię że butelkę ktoś zabierze czy przestawi a często się to zdarza , niestety takie mamy społeczeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
eljotnes
Czy ktoś zna i stosuje /praktycznie/ jakiś program do zaznaczania i odnajdywania miejsc na jeziorze.Technika poszła tak do przodu że może cos jest na smartfony, a nie koniecznie dodatkowe urządzenie np. Garmin
Top użytkownicy dla tego pytania
7
5
4
4
Popularne dni
26 Wrz
7
5 Mar
7
2 Wrz
5
27 Wrz
4
Top użytkownicy dla tego pytania
suhhar 7 odpowiedzi
eljotnes 5 odpowiedzi
mirkus 4 odpowiedzi
Koza11 4 odpowiedzi
Popularne dni
26 Wrz 2014
7 odpowiedzi
5 Mar 2023
7 odpowiedzi
2 Wrz 2014
5 odpowiedzi
27 Wrz 2014
4 odpowiedzi
Popularne posty
eljotnes
ktoś praktycznie stestował albo używa ?
marcinesz
Bawiłem się LocusPro, ale ze względu na zżeranie baterii podczas długiego pływania jednak zainwestowałem w "ręczniaka".
Kamil Z.
Ja zainstalowałem sobie WayPoint'a. Prosty, jak budowa gwoździa. Ale dla mnie spełnia swoją rolę
61 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi