snoek3 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 izumi shad alive lub 4play ! i wszystko w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 W grązelach to pół biedy. Ale jak moczarka jest 5cm pod powierzchnią to moim zdaniem niczym sie nie połowi. Chyba ze wielka szczupakowa nietonąca mucha:-) ale tego nigdy nie próbowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 W grązelach to pół biedy. Ale jak moczarka jest 5cm pod powierzchnią to moim zdaniem niczym sie nie połowi. Chyba ze wielka szczupakowa nietonąca mucha:-) ale tego nigdy nie próbowałem...Jak moczarka jest pod samą powierzchnią to się łowi przede wszystkim żabkami, a guma na offsecie też robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Dokładnie rzecz biorąc to mam pełno moczarki kanadyjskiej, latem miejscami nawet nad powierzchnie wody - w tych bardzo płytkich partiach, nie koniecznie przybrzeżnych. W moim przypadku nie będzie to łowienie w dziurach pomiędzy grążelami. Jak ma się sprawa z gumami w takich miejscach? Raczej jezioro nie jest głębokie, pływałem z echosondą i nie znalazłem miejsca powyżej 4 metrów. Celować w modele które nadają się do haków offsetowych, rzucać trzeba na sporą odległość bo stanowisk z brzegu jest mało. Przyjmujecie jakiś model za pomocą którego dociążacie gumy, uwzględniając wielkość, głębokość itp.?Jak prowadzić przynętę w takim gąszczu? Jest to dla mnie bardzo trudny a zarazem ciekawy temat, zbieram informację żeby jak najlepiej przygotować się do sezonu. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez Kraken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 @Arturrr ciekawi mnie jak wyglada(co zabrała ze sobą)guma nawet z offsetem ktrórą przeciągniesz przez moczarke? A poza tym to i agrafka zielsko zbiera. Sam offset sprawy nie załatwia w moczarce. Ale to tylko moje skromne zdanie..:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Może coś z tego sięnada?http://www.fisharrow.co.jp/28/ - kotwiczki można obrócić aby przylegały do przynęty - trzyma je magnes umieszczony w gumie.http://www.fisharrow.co.jp/3371/ - spora pływająca guma, robiąca sporo zamieszania w wodzie - szczególnie jeśli uzbroimy gumę tak, żeby kopytko było ustawione do góry - tak jak na tym filmie - https://www.youtube.com/watch?v=eOtd6fbykGohttp://www.fisharrow.co.jp/16/ - świetnie pracująca pływająca imitacja żabki - warto ogłądnąć filmik, bo praca naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Dostałem na privie kilka zapytan o ta gąbke wiec jest fotka. Zrobiłem to tak na szybko bo zabawki mam w piwnicy i nie chce mi sie isc. Gąbka powinna miec jak najmniej porów ( tych dziurek) i wystawac delikatnie za obrys kotwiczki. Mozna w srodek wsadzić rurkę termokurczliwa wtedy lepiej sie zaklada na kotwiczke. Ja uzywam gabki czerwonej. Przy obrotowkach tak co 10 rzutów trzeba poprawic bo groty wychodza , przy wahadle co 3 rzuty i juz sa na wierzchu. W bardzo zarosnietej wodzie to zdarzało sie ze co rzut poprawialem. Najlepszy efekt wg mnie jest przy obrotówkach bez korpusu prowadzonych minimalne pod powierzchnia wody. Mi osobiscie udało sie podniesc szczupaka z 4metrów do takiego wynalazku :-) Mozna wyciac do tego stozka ogonek tez z gąbki. Patent z ogonkiem zaczerpnięty z jb. U mnie ta gąbka na kotwicy zdecydowanie podnosi ilosc bran i nie wiem czym jest to spowodowane podejzewam ze kolor i dodatkowo falowanie kotwicy z takim chwostem :-) Miłej zabawy z wycinaniem ..... podpowiem ze najlepiej rozgrzanym drucikiem ale i nozyczkami sie da ale nie wygląda to ladnie :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Z tą gąbką to zajebisty patent, w przyszłym roku koniecznie wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 WP_20160122_001.jpg Dostałem na privie kilka zapytan o ta gąbke wiec jest fotka. Zrobiłem to tak na szybko bo zabawki mam w piwnicy i nie chce mi sie isc. Gąbka powinna miec jak najmniej porów ( tych dziurek) i wystawac delikatnie za obrys kotwiczki. Mozna w srodek wsadzić rurkę termokurczliwa wtedy lepiej sie zaklada na kotwiczke. Ja uzywam gabki czerwonej. Przy obrotowkach tak co 10 rzutów trzeba poprawic bo groty wychodza , przy wahadle co 3 rzuty i juz sa na wierzchu. W bardzo zarosnietej wodzie to zdarzało sie ze co rzut poprawialem. Najlepszy efekt wg mnie jest przy obrotówkach bez korpusu prowadzonych minimalne pod powierzchnia wody. Mi osobiscie udało sie podniesc szczupaka z 4metrów do takiego wynalazku :-) Mozna wyciac do tego stozka ogonek tez z gąbki. Patent z ogonkiem zaczerpnięty z jb. U mnie ta gąbka na kotwicy zdecydowanie podnosi ilosc bran i nie wiem czym jest to spowodowane podejzewam ze kolor i dodatkowo falowanie kotwicy z takim chwostem :-) Miłej zabawy z wycinaniem ..... podpowiem ze najlepiej rozgrzanym drucikiem ale i nozyczkami sie da ale nie wygląda to ladnie :-)Jakbym miał to poprawiać co rzut to chyba bym ześwirował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 W necie jest fotka pierwowzoru tego : http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/3839ale ja podpatrzyłem ten stożek u mazurskich wedkarzy juz zmodyfikowany. Minusem jest ze małe pistoleciki bardzo niszczą gąbke i po 2-3 takich 40cm trzeba ja wymienic. Sprawdza sie tez na małych kotwiczkach ale zrobic taką malutką gabeczke to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Jakbym miał to poprawiać co rzut to chyba bym ześwirował Jak są efekty to się nie wnika. Wędkarstwo to sztuka wiecznej kombinacji i cierpliwości :-) Pochwale się że z miejscówki którą nawet dziadki z żywcami omijali wydłubałem 102cm mamuske :-) dzieki temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Wolna wola, ja bym szedł w inną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Pisz co ciekawego wymysliłes. Dobre rady w cenie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Co z większych przynęt obecnie polecacie aby chodziło w miarę przy powierzchni? Łowisko płytkie, bardzo dużo lili wodnych, dno porośnięte, szukam przynęt co zejdą około 20 cm pod powierzchnie. Obecnie łapie głównie na slidery i testuje żabki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Zależy co to dla ciebie jest większa przynęta .1. Napewno haki ewg od savage plus guma cannibal shad teez slim lub cos innego .2. Westin swim hollow3. Wahadłówki antyzaczepowe ja używałem solwojego czasu rapali 8cm 16g chyba nazwy modelu nie pamiętam z grzechotką .Była też taka rybka kolebiaca się na boki również anty zaczepową od rapali ale mi się nie sprawdzała .4. Sebile wahadło ma wymienny hak antyzaczepowy zlowilem na nią swoją życiówkę szczupaka 102cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Co z większych przynęt obecnie polecacie aby chodziło w miarę przy powierzchni? Łowisko płytkie, bardzo dużo lili wodnych, dno porośnięte, szukam przynęt co zejdą około 20 cm pod powierzchnie. Obecnie łapie głównie na slidery i testuje żabki.Może pigshad bez obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 (edytowane) Rapala X rap otus 17cm i lekko szczyt w górę. Ja tym lowie praktycznie pod powierzenia a jak trzeba to wolno zatonie. W tym roku to przynęta ratująca dupe przed wyzerowaniem.Ps. Jeśli masz płytkie i zarośnięte łowisko to coś walk the dog. Używam Salmo rover lub megabass giant dog x. Przy flaucie nie używam nic innego. Edytowane 31 Lipca 2022 przez spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2024 Poszukuje szczupakowych woblerów na płytki zarośnięty zbiornik zaporowy. Najbardziej zależny mi na przynętach schodzących max 50cm pod wodę, mega lotnych i masie do 30g. Najlepiej obecnie sprawdzają mi się crankbaity, a dzielone jeszcze lepiej. Jerki odpadają, bo stojąc po pas w wodzie jakoś nie potrafię tak łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Westin swoim nie trzeba szarpać .niby jerk .Dużo jest crankbaitow płytko schodzących takie nicne na suma np gloog ma takie 30g. Dorado lake . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Trout 15 ss od savage 35g ale też płytko pracuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Westina próbowałem i bez brania. Identycznie było ze sliderem 7cm . Obie przynęty prowadzone zwijaniem. Na Fatso pływający 8cm jak jest dzień to można ładnie połowić, ale to trzeba trafić. Z glooga mam karasia 7cm i nawet daje radę, ale do lotników to on nie należy, chyba że jest większy kaliber to może wtedy zwiększy się zasięg. Ten Dorado Lake to na 1,5m-2m schodzi więc odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 (edytowane) Salmo fatso crank 10cm, ale to już 36g. Edytowane 20 Lipca 2024 przez dante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2024 Salmo swiper 10 cm .... mega lotna i chodzi po powierzchni praktycznie ; salmo slider 7 cm .... lepiej w takich łowiskach działają na durze szczupaki niż kotlety i kopyta XXL razem wzięte do kupy i nie waż ne ile kosztują oraz jakiej firmy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi