madaro Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Witam , za dwa tygodnie wybieram się ponownie na jeziora lubuskie . Bardzo lubię tamte tereny i zawsze miło mi się tam wędkuje. Pod koniec sierpnia spędziłem kilka dni nad jez. Lubiąż a także odwiedziłem piękne jez. Lubikowskie. Teraz planuję kolejną tygodniową wyprawę na inne jeziorko i proszę Was kolegów o wasze propozycje . Ktore mi polecacie ? Generalnie spininnguję ale lubię pobawić sie równiż spławikiem,Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Mieszkam w Gorzowie. Dwa świetne jeziora już odwiedziłeś(Lubiąż i Lubikowskie). Ze swojej strony polecam Łagów i tamtejsze dwa jeziora, Niesłysz w okolicy też fajny, Jezioro Barlineckie i Pełcz, na tych jeziorach ciężko bez ryby spłynąć... Całe pojezierze sierakowskie to masa fajnych jeziorek, jeziora pszczewskie to samo (tam byłeś to wiesz) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) witam,przyłącze się do tematuszukam jeziora w którym mogę spodziewac się ładnego szczupaka,najlepiej zaopatrzone w kapelony o głębokości do 6m,pozdrawiam Edytowane 2 Września 2014 przez TomaszKKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Mieszkam w Gorzowie. Dwa świetne jeziora już odwiedziłeś(Lubiąż i Lubikowskie). Ze swojej strony polecam Łagów i tamtejsze dwa jeziora, Niesłysz w okolicy też fajny, Jezioro Barlineckie i Pełcz, na tych jeziorach ciężko bez ryby spłynąć... Całe pojezierze sierakowskie to masa fajnych jeziorek, jeziora pszczewskie to samo (tam byłeś to wiesz)Ja także mam pytanko. Czy są takie jeziora z dopuszczalnością pływania na silniku zabutrowym - spalinowym? Czy też, całe lubuskie, to strefa ciszy ?Pozdrówka Edytowane 2 Września 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Wieksze jeziora to raczej strefa ciszy, choć pewności nie mam, na wszystkich jeziorach wczasowałem i wypożyczałem łódki na wiosłach i własny elektryk, nie skupiałem się na innych:-) Na Lubiążu możesz pływać do 5km, Barlineckie elektryk, reszty nie wiem, pozostaje tel do kochanego Pzw... Edytowane 2 Września 2014 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier.janusz Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Mieszkam w Gorzowie. Dwa świetne jeziora już odwiedziłeś(Lubiąż i Lubikowskie). Ze swojej strony polecam Łagów i tamtejsze dwa jeziora, Niesłysz w okolicy też fajny, Jezioro Barlineckie i Pełcz, na tych jeziorach ciężko bez ryby spłynąć... Całe pojezierze sierakowskie to masa fajnych jeziorek, jeziora pszczewskie to samo (tam byłeś to wiesz)Te dwa jeziorka k. Łagowa to wody PZW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 jeśli chodzi ci o jezioro Łagowskie i Trześniowskie to są to jeziora PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madaro Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 W drodze z Lubniewic do Lubikowa odwiedziłem tak zapoznawczo jez. Chycina . Również bardzo ładne jak pozostałe z bardzo przejżystą wodą . Nie było niestety nad wodą zbyt wielu wędkarzy i przez co nic nie dowiedziałem się o tym jeziorku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ja również niedawno wróciłem z Lubiąża ,spędziłem nad tym jeziorkiem cały tydzień . Brakowało tylko współpracy ze strony ryb ,no może trochę okonie próbowały ale szału nie bylo . Na Chycinie kiedyś zatrzymałem na kilka minut będąc przejazdem i podzielam że jest to ladne jezioro i podobno chojne. Sam jestem ciekawy opini innych kolegów na temat tej wody. Osobiście polecam Ci jez. Pszczewskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Chycina fajne jezioro i dużo ryb ale taka chimera że o zawał może przyprawić raz połowisz rekordowych okoni lub fajnych szczupaków a póżniej 5 wypadów to tylko tzw. brzegowce jeśli wogóle coś złowisz.To jezioro jest połączone z jeziorem Długim i Zalewem Bledzewskim , jeśli chodzi o spławik mała i średnia płotka skutecznie zniechęca do łowienia bierze dosłownie na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 To jak jest z tymi jeziorami w lubuskim? Wszystkie w srefie ciszy, czy gdzieś można połowić na spalince do 10 kw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf7 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Wieksze jeziora to raczej strefa ciszy, choć pewności nie mam, na wszystkich jeziorach wczasowałem i wypożyczałem łódki na wiosłach i własny elektryk, nie skupiałem się na innych:-) Na Lubiążu możesz pływać do 5km, Barlineckie elektryk, reszty nie wiem, pozostaje tel do kochanego Pzw...Witam,No właśnie mam pytanko w tej sprawie - a mianowicie Barlineckie i tylko elektryk - na jakiej to podstawie jest, bo w Uchwale Rady Powiatu Myślibórz, która jest zamieszczona na stronie Okręgu PZW Gorzów nie ma słowa o jeziorze Barlineckim: http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/22/cms/szablony/16533/pliki/powiat_mysliborski.pdf Czy ktoś potrafi to wyjaśnić? PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Na Lubiążu można chyba już pływać z większym silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Hej! Jeżeli się nie mylę przepis ten jest związany z Barlinecko-Gorzowskim Parkiem Krajobrazowym.Na jego terenie leży jezioro barlineckie.Pewności nie mam i nie wiem gdzie to znaleźć. Znalazłem tez taką informację:http://www.pzw.org.pl/pzwbarlinek2/cms/5162/jezioro_barlineckie_oraz_ryby Nie wiem gdzie jest to rozpisane wprost, tzn. uchwałą, prawnie... I tu:http://www.zpkwl.gorzow.pl/index.php/parki-krajobrazowe/barlinecko-gorzowski-park-krajobrazowyW punkcie 13 o tym piszą, głębiej trzeba by poszukać w rozporządzeniach. Edytowane 8 Lipca 2016 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Znalazłem, od 5 lipca tego roku zakaz pływania na silnikach powyżej 25 kw i skuterach wodnych na j.Lubiąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Znalazłem, od 5 lipca tego roku zakaz pływania na silnikach powyżej 25 kw i skuterach wodnych na j.Lubiąż.A jak wygląda na Lubikowie można na spalinie 8km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Niestety nie wiem jak na Lubikowie ze spaliną , może chojny83 coś będzie wiedział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Lubikowo to też strefa ciszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Co wiecie o j. Gardno/Siejowe k/ Żabicka? Woda jest tam bardzo czysta, ale co z rybami? Jezioro jest trudno dostępne i nie ma nad nim żadnych zabudowań ani łodzi... tylko pomosty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 A czy na Lubikowie dozwolony jest trolling , bo nie mogę nigdzie tego wyczytać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzda Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) M.in. rozdział IX ust. 2http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/22/wiadomosci/40416/pliki/regulamin_amatorskiego_polowu_ryb_okreg_gorzow_wlkp_2016_r.pdf Edytowane 12 Lipca 2016 przez Bruzda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Jezioro Niesłysz to pustynia.Okońia można fajnego jeszcze trafić. Z szczupakiem już gorzej.Rabunkowa gospodarka rybacka na tym jeziorze jest od kilku dobrych lat.Zero kontroli odłowów, brak zarybień,Rybaków sieci mają po 500 metrów.A wielka szkoda bo woda piękna. Za małolata pod koniec lat 90 woda gotowała się od ryb.Teraz bardzo mało widać aktywności ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 A coś, ktoś może powiedzieć o jez. Bronkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Jezioro Niesłysz to pustynia.Okońia można fajnego jeszcze trafić. Z szczupakiem już gorzej.Rabunkowa gospodarka rybacka na tym jeziorze jest od kilku dobrych lat.Zero kontroli odłowów, brak zarybień,Rybaków sieci mają po 500 metrów.A wielka szkoda bo woda piękna. Za małolata pod koniec lat 90 woda gotowała się od ryb.Teraz bardzo mało widać aktywności ryb.I chyba wiadomo kto się do tego przczynił najbardzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 I chyba wiadomo kto się do tego przczynił najbardzej.Rybacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi