graf74 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Witam, Ostatnio zamówiłem sobie troszkę takich blaszek, typu karlinka, rogatka itp. ale nie są one uzbrojone.Kółeczka łącznikowe mam te super strong płaskie od Kamatsu.Mam też troszku kotwiczek w domu np ownery w rozmiarze 4 (z drutu ST-36RD-X) i kamatsu grand prix w takim samym rozmiarze.Mam też te, tzn kamatsu kotwice w rozmiarze 2.Problem w tym że, te 4 wydają mi się za małe a 2 za wielkie.A może kupić coś innego? Może doradzicie co załozyć? PołamaniaRafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 @graf74,nic nie napisałeś o wymiarach błystek, tylko tyle, że kotwica nr 2 jest za duże a nr 4 za małe. Poczytaj również RAPR, w którym jest napisane jaka jest dopuszczalna wielkość kotwic i staraj się dobrać jak największe, zgodne z regulaminem. Możesz również zapytać się sprzedawcy jakich kotwic używa. Sorry, ale pytanie jest "źle sprecyzowane". Jeśli chodzi o wytrzymałość - to jak najmocniejsze. Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Do blaszek trociowych ja stosowałem rozmiar 2. Były idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Pamiętaj żeby rozmiar kotwic był przede wszystkim dobrany do wielkości przynęt ( zgodny z regulaminem) , ja do większości wahadeł stosuję rozmiar 2 Gamakatsu 13b lub Owner, są jednak wyjątki jak np. większe i szersze blachy Pawła N. które zdarzało mi się zbroić w rozmiar 1, ale przy niskiej wodzie i stosowaniu wąskich przynęt ,ok. 10-12gr i długości 4-6cm stosowałem rozmiar 4 np. Owner 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Witam Panowie Kiedyś stary Wędkarz powiedział mi: Nie wiesz jaką kotwicę założyć? Wybierz taką, że jak położysz ją na blasze w jej najszerszym miejscu-to jej ramiona nie mogą wystawać poza blachę. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Rozmiary to 5 5,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Karlinki (francuz,teodor), rogatki itp o długości 5 i 5,5cm od Adama K.Wydawało mi się, ża napisałem jaki rozmiar, ale widać że tylko o tym myślałem żeby napisać. Połamania Rafał. Edytowane 4 Września 2014 przez graf74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas202 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Chyba 2 będą dobre Z ciekawości luknałem do pudła, tak to u mnie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Polecam Owner nr. 2 lub 1 zależy jakie stosujesz blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi