Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze dla początkującego

Niciej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od niedawna interesuję się jerkowaniem i dziedzina to wciągnęła mnie na dobre. Niestety nie posiadam jeszcze własnego sprzętu(korzystam ze sprzętu kolegi) i nażywszy czas to zmienić. Co nieco już się orientuję tak wieć:

-multiplikator: najlepiej widzę tu ABU z serii C4- da się dostać w Polsce

-wędka: chciałem zakupić Quantum Hypercast Jerk do 120g(z tym kijem miałem do czynienia i do stosowanych przeze mnie przynęt będzie ok), niestety wędka ta nie jest już produkowana, a ja na nowych seriach w ogóle się nie znam, tak więc może ktoś coś poleci co ew można wybrać z Quantuma lub innej firmy. Kij chcę by był jednoczęściowy.

Przypuszczam, że zakupić jakikolwiek dobry kij castingowy w Polsce będzie ciężko, więc prosiłbym o podanie jakiegoś dobrego internetowego sklepu wędkarskiego(np w USA, UK, itd itp.

Mogę pobawić się w sprowadzenie. Koszty wysyłki trochę mnie przerażają, no ale cóż zrobić, nie mam nigdzie za granicą znajomego by kij mógł zakpić i wysłać...

Z tego co się orientuję w sklepie http://www.kamimarket.pl/shop/index.php?cid=178dostanę wędki Rozemeijer m.in QUALIFIER Power Jerk 190 50-100gr wiec może wybrać coś z tej serii Rozemeijera.

Czekam na wszelkie opinie i sugestie

Pozdrawiam

Witam

Od niedawna interesuję się jerkowaniem i dziedzina to wciągnęła mnie na dobre. Niestety nie posiadam jeszcze własnego sprzętu(korzystam ze sprzętu kolegi) i nażywszy czas to zmienić. Co nieco już się orientuję tak wieć:

-multiplikator: najlepiej widzę tu ABU z serii C4- da się dostać w Polsce

-wędka: chciałem zakupić Quantum Hypercast Jerk do 120g(z tym kijem miałem do czynienia i do stosowanych przeze mnie przynęt będzie ok), niestety wędka ta nie jest już produkowana, a ja na nowych seriach w ogóle się nie znam, tak więc może ktoś coś poleci co ew można wybrać z Quantuma lub innej firmy. Kij chcę by był jednoczęściowy.

Przypuszczam, że zakupić jakikolwiek dobry kij castingowy w Polsce będzie ciężko, więc prosiłbym o podanie jakiegoś dobrego internetowego sklepu wędkarskiego(np w USA, UK, itd itp.

Mogę pobawić się w sprowadzenie. Koszty wysyłki trochę mnie przerażają, no ale cóż zrobić, nie mam nigdzie za granicą znajomego by kij mógł zakpić i wysłać...

Z tego co się orientuję w sklepie http://www.kamimarket.pl/shop/index.php?cid=178dostanę wędki Rozemeijer m.in QUALIFIER Power Jerk 190 50-100gr wiec może wybrać coś z tej serii Rozemeijera.

Czekam na wszelkie opinie i sugestie

Pozdrawiam

Witaj na forum.

Z tymi kijami castingowymi to może być wręcz odwrotnie :lol: , jest rzesza rodzimych rodbuilderów, którzy składają je na porządku dziennym...

Wszystko zależy od upodobań i finansów, podaj jaka kwota dysponujesz, a na pewno któryś z nich Ci doradzi...

Powiedzmy, że jak na początek to kij do kwoty 500zl, rozważam udać się to rodbuildera z tym, że nie wiem czy zmieszczę się z taką kwotą...

Dołożysz 100zł i spokojnie złożysz coś na blanku Batsona. Myślę, że warto dołożyć te 100zł

Do maja masz jeszcze sporo czasu, a codziennie ktoś sprzedaje używane kijki albo multiki( chociażby opcja którą przedstawił @Pitt jest ciekawa, jest też wystawiona jerkówka Dragona) więc na pewno coś znajdziesz, jeśli chodzi o kij od rodbuildera to po ostatnich podwyżkach wątpię żeby udało się złożyć jerkówę za 500PLN

pozdrawiam