Krzysiek_W Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Niektórzy pewnie wiedzą, ale pewnie sporo osób jeszcze nie. Jeśli mieszkacie w gminie, która nie jest częścią miasta na prawach powiatu, to w tym roku po raz pierwszy wybory radnych gmin odbędą się w okręgach jednomandatowych. Oznacza, ze to że po raz pierwszy mieszkaniec konkretnej gminy będzie miał wpływ na to kto będzie zasiadał w radzie gminy. Jeśli nie chodziliście do wyborów samorządowych, to w tym roku idźcie. Powiedzcie o tym znajomym w pracy i sąsiadom. Po raz pierwszy macie czynne prawo wyborcze i skorzystajcie z tego. Jeśli znacie kogoś, kto Waszym zdaniem będzie dobrze reprezentował interesy wybierzcie go. Macie szansę wybrać każdego, nie głosujcie na polityków. Sprawdźcie jak zmienił się Wasz okręg wyborczy, gdzie głosujecie. Jaki teren obejmuje i ile osób będzie wybierać radnego. Po raz pierwszy macie możliwość nie wybrania nikogo z dużych komitetów głównych partii w PL. Żeby to miało sens jak najwięcej ludzi musi, wiedzieć o tym że nastąpiła zmiana. Dlatego zagadujcie. Edytowane 5 Września 2014 przez Krzysiek_W 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 To dobra rzecz. Wiedziałem o tym. Szkoda, że wyżej tego nie ma. Wreszcie można by było się pozbyć różnych przydupasów pana T., K., M. i innych. Dostawali po kilka czy kilkanaście tysiecy głosów a i tak wchodzili bo non-stop dupę lizali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 O nie wiedziałem, że to w końcu weszło Szkoda, że tylko na szczeblu samorządowym.Uprasza się moderatorów o zrobienie wyjątku i nie usuwanie tego tematu z przyczyn regulaminowych ze względu na to, iż to istotna bardzo sprawa i jak najwięcej osób powinno o tym się dowiedzieć a media znając życie o tym akurat trąbić nie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Krzysiek, chyba musisz bardziej chwytny tytuł dać aby ludziska czytali. Typu "Nowe Stelle w promocji 1000,00 zł sztuka w zadarmo.net" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Dobre. Kropla drąży skałę i dlatego także tu zaspamowałem. Nie wiem, czy media są tym tematem zainteresowane. Raczej nie, więc warto wspominać przy każdej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Tak jest. Głosujmy!!. No ale kurcze to niedziela bez ryb będzie?? no chyba, że na chwilkę w przerwie...sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi