Skocz do zawartości
  • 0

KWIETNIOWE (Warszawskie) SPOTKANIE jerkbait.pl - wybieramy miejsce i termin

Friko

Pytanie

Witam,

na wczorajszym, comiesięcznym spotkaniu jerkbait.pl pojawił się pomysł, żeby nasze kwietniowe spotkanie przenieść w plener. Argument ZA jest oczywisty - można przy okazji naszych spotkań pójc na ryby. Argument PRZECIW - jak się rozejdziemy nad wodą, może ucierpieć integracja.

Myślę że warto żebyśmy zadecydowali wspólnie w jakiej formule w sezonie wędkarskim chcemy się co miesiąc spotykać. Liczę na to że każdy zaintereswoany, a szczególnie stali bywalcy, wypowiedzą się w tej sprawie i proponuję następujący szablon odpowiedzi, żebyśmy szybko i sprawnie doszli do konkluzji:

I. Spotykamy się jak dotychczas w Tawernie

albo

II.Spotykamy się nad wodą:

a) gdzie (propozycja miejsca)

B) którego dnia (między 18 a 26 kwietnia - propozycja)

dlaczego takie ramy czasowe - myślę że wcześniej chyba byłoby za szybko plus jest Wielkanoc a potem rozpoczyna się juz tydzien w który jest majowy weekend więc niektorzy mogą miec plany na dłuższy wyjazd; chodzi głownie o ustalenie czy spotykamy się w tygodniu czy w weekend

c) o której godzinie (tutaj oprocz godziny prosiłbym o sprecyzowanie, czy spotykamy się przed łowieniem, czy po łowieniu, czy i przed i po łowieniu, wraz z podaniem godzin i miejsca zbiórki)

d) propozycja co oprócz łowienia (np. ktoś wspominał że moglibyśmy zrobić ognisko)

Pamiętajcie że nie chodzi tu o organizację zlotu jerkbait.pl tylko o spotkanie o podobnym charakterze co do tej pory, czyli zeby wyskoczyć gdzies z kumplami na parę godzin, pogadać i może do tego pomachać kijem :D więć proszę o realne propozycje :D

Myślę że do końca marca powinniśmy sobie dać czas na ustalenia, tak żebym na koniec miesiąca mógł powiesci ogłoszenie o naszym kwietniowym spotkaniu.

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

moja propozycja:

II.

a) parking przed sklepem WMH (Spójnia)

B) w tygodniu tj. między 20 a 24 kwietnia, np. w środę 22.04

c) godzina 17:00 (dla tych co zdążą, 17:15 ci co przybędą rozchodzą się nad wodę) oraz 19:30 (zbiórka po zakończeniu łowienia, obowiązkowa że tak powiem; zachód słońca jest o 19:00)

d) 19:45 przenosimy się spod WMH do Rury lub Tawerny (w zależności od ilości osóB), żeby usiąść na godzinkę-dwie przy jakimś kufelku i pogadać

• 0

witam :D

podoba mi się propozycja spotkania nad wodą i tym razem postaram się zrobić dużo więcej żeby przybyć na spotkanie i jak najbardziej jestem ZA :D

co do terminu i dokładnego miejsca jest mi to obojętne, dostosuje się do każdej propozycji :mellow:

jeśli chodzi o ognisko to tutaj najlepszym rozwiązaniem bedzie według mnie raczej piątek-sobota :D

• 0

moja propozycja:

II.

c) godzina 17:00 (dla tych co zdążą, 17:15 ci co przybędą rozchodzą się nad wodę) oraz 19:30 (zbiórka po zakończeniu łowienia, obowiązkowa że tak powiem; zachód słońca jest o 19:00)

d) 19:45 przenosimy się spod WMH do Rury lub Tawerny (w zależności od ilości osóB), żeby usiąść na godzinkę-dwie przy jakimś kufelku i pogadać

Friko, w to mi graj, w końcu moje rejony !! :D

Nie podaje swojej propozycji gdyż w 100 % jest zbieżna z Twoją :D

Pozdrawiam

Kuba

• 0

moja propozycja:

II.

mi pasuje :D

• 0

A może w sobotę, o 16, gdzieś przed Warszawą (np Gassy lub nieco wyżej http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Gassy&Submit =Szukaj&cId=&sId=&x=0&y=0) Wcześniej można byłoby sobie pochodzić po rzece, a później zrobić ognisko? Co Wy na to? Powinno być już ciepło.

• 0

Panowie,

oj niesforni jesteście :lol:

widze że mamy dwie propozycje jak dotychczas:

1. moją (spójnia) środa 22.04 g. 17:00

2. MGOR'a (gassy) sobota (ale nie wiem która? 18.04 czy 25.04), g.16:00 + ognisko (jakieś szczegóły organizacyjne?)

jeżeli nie padną inne, będziemy głosować nad tymi dwiema (prosiłbym tylko MGORa o sprecyzowanie terminu)

Ja już pierwszego swojego klenia ad 2009 złowiłem :D no, klenika :lol:

Pozdrawiam

• 0

a) Gassy lub wiocha nieco wyżej, nie pamiętam nazwy (dobry dojazd, teren na ognisko, chyba że Pablom poleci lepszy, może okolice Karczewa z drugiej strony);

B) 25 kwietnia;

c) godzina 16:00 spotkanie, wcześniej kleniki

d) ognisko i może naszych bolenarzy da się poprosić (poprosić pewnie się da B)) o kilka słów przed sezonem :D

• 0

a) chyba że Pablom poleci lepszy, może okolice Karczewa z drugiej strony);

Sam Karczew to zły pomysł. Syf, kiła i mogiła. Do tego tłok i mięsiarstwo. Proponuję nieco w górę, dokładnie okolice Góry Kalwarii. Spotkaliśmy się tam już kiedyś http://www.jerkbait.pl/?p=177. Jest miejsce na ognisko, jest ładny kawałek wody z ciekawymi miejscówkami( opaski, główki, podmyte skarpy brzegowe).Do tego most daje możliwość łowienia na dwóch brzegach.

• 0

Panowie powyżej Gassów do końca Podłęcza utworzono rezerwat przyrody!!! A koledze chodzi o tzw. Dębowkę gdzie jest wiazd po płytach betonowych. Zjazd z płyt betonowych w prawo i w lewo podobno zabroniony. Są kontrole i walą mandaty!!! W powyższe możliwe dojazdy do Wisły wiazd samochodem podobnież również zabroniony!!! Kolektor to nie jest dobry pomysł bo jak popada albo woda będzie wyższa to wiadomo nie da rady wjechać! Lepszym miejscem jest już port. A stamtąd można w dół dojść zarówno pod most kolejowy jak i do samej opaski na kolektorze.

Pozdr. Paweł

• 0

Panowie powyżej Gassów do końca Podłęcza utworzono rezerwat przyrody!!!

Tak naprawdę to od Siekierek do prawie samej Góry kalwarii są same rezerwaty przyrody.. Wyspy Zawadowskie, Wyspy Świderskie czy Łachy Brzeskie... Już prawie półtora roku temu fundacja Ja Wisła wspólnie ze służbami wojewody mazowieckiego rozpoczęła akcje stawiania znaków informacyjnych, bo nawet Policja dokładnie nie wie, gdzie przebiegają ich granice...

• 0

Tak sobie myślę - wszystko fajnie i pięknie, ale jak teraz przygrzeje i roztopi się w górach to co na nich obecnie leży to na wisełce powędkujemy dopiero w maju lub czerwcu :mellow:

Więc zaliczymy sobie wtedy tylko ewentualne ognisko (i tak będzie dobrze).

Pozdrawiam

Kuba

Kleniki w zalanych trawach mozna poganiac :D