dragond500 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 @APTEKARZ Cały czas jestem zaskoczony sprzęcikiem jakim łowisz Jazie, ale zaczyna mnie to troszke intrygować i chyba od przyszłego roku zdecyduję się na krok w twoją stronę i zmontuje podobnego kijka. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Moim zdaniem kluczem do regularngo łowienia ryb jest dobre łowisko i obeność na nim, najlepiej jak najczęstsza. Sprzęt dobiera się do warunków nad wodą, a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Moim zdaniem kluczem do regularngo łowienia ryb jest dobre łowisko i obeność na nim, najlepiej jak najczęstsza. Sprzęt dobiera się do warunków nad wodą, a nie odwrotnie. Dokładnie Friko tak jak piszesz. Ja bym nawet dodał że sprzęt dobiera się do przynęt jakimi chcemy się posługiwać. W ostatnich latach castem było trudno rzucać ultra lekkimi wabikami. W tym roku nastąpił ogromny postęp w tym zakresie -> firma avail wypusciła na rynek rewolucyjne szpulki o masie 8g i głębokości 2.5mm (np do MG7 -> http://avail.jp/product/ms_mt0725/ms_mt0725.htm). Przy tych szpulkach, uważany w ostatnich latach nr 1 do UL casta Conquest 51SS (masa szpulki 10g) jest przeszłością. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie że to jest zupełnie nowa klasa UL castingu. U rolka miałem okazje zobaczyć jakie są możliwości scorpiona 1001 z ową szpulka i efekty były poprostu porażające . Totalnym odjazdem jest najnowszy Aldebaran z ową szpulką 8g. Na obecną chwile niewielu uzytkowników casta ma te szpulki, ale jak tylko z Japoni dojdzie do mnie przesyłka to postaram sie nakrecic jakiś filmik z testów i merytorycznie bez rzucania słów na wiatr pokazać jak miota wabiki. Oczywiście zgodzę się w pełni z wami że multiplikator nigdy nie osiagnie takich możliwości jak korby bo to fizycznie niemożliwe - niemniej jednak tak jak napisał Firko, jeżeli łowisko nam pozwala na regularne lowienie dużych Jazi i Kleni przy uzyciu casta i wędkarzowi sprawia to przyjemność bo chce łowić castem to czego chciec wiecej . I nie chodzi tutaj o owy multiplikatorowy talibalizm ale o czerpanie przyjemności z naszego wspólnego hobby jakim jest wędkarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 jeżeli łowisko nam pozwala Ot, i cała filozofia Natomiast idąc w nieco inną stronę: czy to w spinningu czy to w castingu ślepą uliczą moim zdaniem jest wiara w to że sprzęt zapewni wędkarskie sukcesy. Droga do łowienia ładnych ryb nie wiedzie przez katalogi, strony internetowe czy rodbuilderskie pracownie ale przez błoto, bagno i chaszcze nad rzeką - albo jak coraz częściej w naszym przypadku - przez setki , tysiące kilometrów jakie pokonujemy zeby dojechać na dobre łowisko. Kij czy kołowrotek / multiplikator MADE IN JAPAN za setki dolców sam nie nałowi więc jak ktoś uważa że sama inwestyca w sprzęt przełoży się na wyniki, to może srodze się zawieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Natomiast idąc w nieco inną stronę: czy to w spinningu czy to w castingu ślepą uliczą moim zdaniem jest wiara w to że sprzęt zapewni wędkarskie sukcesy. Droga do łowienia ładnych ryb nie wiedzie przez katalogi, strony internetowe czy rodbuilderskie pracownie ale przez błoto, bagno i chaszcze nad rzeką - albo jak coraz częściej w naszym przypadku - przez setki , tysiące kilometrów jakie pokonujemy zeby dojechać na dobre łowisko. Kij czy kołowrotek / multiplikator MADE IN JAPAN za setki dolców sam nie nałowi więc jak ktoś uważa że sama inwestyca w sprzęt przełoży się na wyniki, to może srodze się zawieść No to jest chyba oczywiste - złota wędka i przynęta za 100 buksów nie wpływa na wyniki i efekty wędkarskie - absolutnie. Siedząc w Szwecji widzę że bardzo często przyjezdzają wędkarze o bardzo ubogich walorach sprzętowych i łowią szczupaki 120cm+! Mój tata zawsze powtarza że najważniejsza jest wiara w przynęte. Ja bym do tego jeszcze dodał że trzeba uwierzyć w siebie - reszta przyjdzie sama . Jakie to ma znaczenie czy łowimy castem za 300 dolców czy korbą za 100zł - ważne zebysmy czerpali z tego przyjemność i wierzyli w swoje sukcesy wędkarskie, reszta przyjdzie sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Pewnie że bezpośrednio nie wpływa na wyniki ale w nich pomaga na pewno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 c.d.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Dzisiaj jeśli chodzi o Jazie to dwa lorbaski 50+ ale z dużym plusem i mnogo kotów 40+.Fotki z holu takie sobie,może kiepskie,może dobre. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Jazie 50+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Jazie 50+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Jazie 50+.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Piękne rybki. Ale w dziale castingowym ostatnia rybka jest na innego wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Piękne rybki. Ale w dziale castingowym ostatnia rybka jest na innego wobka Już zmieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 @aptekarz a ten czarny wobler ma imitować zwiniętą pijawkę czy ślimaka no pochwal się co to jest.... poza tym gratuluje naprawdę rybnej wody i ciągłych holi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Szpiegu już wiesz co to jest i niech to zostanie dla Ciebie.Dzisiaj Rano bolki.Popołudniu Jazie.Połowić połowiłem ale nie szalały.Fotki w łapce więc nie wklejam idą do kajetu co gdzie na co itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 28 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Dzisiejszy 48cm złowiony w Narwiańskim Parku Narodowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Jaśki dzisiaj pięknie współpracowały.Wklejam jedną fotkę i wiem że jest beznadziejna ale w dalszym ciągu nie opanowałem samowyzwalacza.Po za tym jak są brania to ja mam gorączkę.Kijek Daiwa Morethan Branzino 85 8-35g 8-20lb,multi CC51,plećka stren 10 lb plus FC 70cm 10 lb.Przynęta wobler baryła prowadzona wachlarzem,łowisko-rzeka Wisła,godz.połowu ok 14stej.Jaś 53cm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Albo dwie wkleje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Piekny Kaban Gratki a co do fotek 1 nie jest zla a druga jak dla mnie bardzo fajna nietypowe ujecie nietypowej rybki zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Prawda, dzisiaj gryzły.Jeden z czterech-49cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Lester ładna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Lester, gratuluję jazi.Aptekarz, nieźle dajesz... masz chyba nienormowany czas pracy . Gratulejszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 No nie za bardzo 10ntego każdego miesiąca mocno pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam !Dzisiejszy wieczorno-opaskowy, pięknie odpasiony.Pozdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 No kurcza piękny.A jejej kocham te rybki.Gratulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi