Skocz do zawartości

Jazie 2009

Baloo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 328
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Widzialem ze ktos taki sie znajdzie klamac nie musze pisalem ile mial i tyle podwinal ogon i wyszedl dziwnie. do tego ja nie mam

170cm wzrostu i 70kg wiec reki malej nie mam. Ale pisz co chcesz.nastepnym razem zdjecie z miarka choc pewnie bedzie ze znow w panierce dlatego nie kladlem go na ziemi

.

tu ten sam w innym ujeciu

post-2664-1348914381,5492_thumb.jpg

Rzeka Main Bogata jest w dorodne jazie i klenie a malo kto je polawia.Wieczorkiem znow bylem i pieknie jaziorki chodzily na rafkach ale nie gryzly.ide spac a rano pojade znowu.

EDIT: I bylem rano jak pisalem.Malo sie wrzodow nienabawilem bo ok 12 szt grasowalo na plyciznie. 4 lekkie pukniecia nie do zaciecia. Ogolnie zerowe zainteresowanie wobkami.siedzialem 4h na skulony na kamieniach pod krzakami i wrzucalem do wody wszystkie nadajace sie woby i obrotowki. Totalna ignorancja.

.

Takie widoki mialem cale 4 godzinki.sorki za jakosc ale w domu kapnalem sie ze MAKRO wlaczone bylo.

zdr

post-2664-1348914381,7422_thumb.jpg

Dzieki Piekne :D Mimo iz wiem ze one tam sa na 100% bo je widze ciezko zagryzaja cos Patu masz moze jakis pomysl jak dobrac sie do jazi na 40cm wodzie???Chowam sie takze mnie nie widza spokojnie se zeruja ale ignoruja kazda podana przynete.ten wczorajszy kamikadze to samotnik stojacy za moimi plecami przy 2 kamieniach ktorego przyuwazylem jak zbieral z powierzchni.

zdr

• 4 tygodnie później...

40cm to juz rzeczywiscie niezbyt gleboko i trzeba stosowac przynety praktycznie plywajace po powierzchni. Na Wisle do niedawna byl inny problem, mianowicie woda byla nieprzyzwoicie gleboka.

.

Ale te jaziki jakies takie chudzieńkie, chyba im duza woda nie przypadla do gustu.

Gumo

post-15-1348914417,6937_thumb.jpg

post-15-1348914417,7688_thumb.jpg

post-15-1348914417,9022_thumb.jpg

no to bamer!! taka przygoda wyleczyla mnie z kupowania topowego sprzetu wedkarskiego. Razu jednego wypiepszylem sie na sporej fali z kajaka i wszystko co bylo na jego pokladzie wylecialo do wody. w Odruchu chwycilem tylko skrzynke z profi aparatem i trzema obiektywami oraz jakims cudem udalo mi sie chwycic custom travela z Antaresem DC w uchwycie. Reszta m.in moja ulubiona daiwa procyon z curado DHSV poszla w przyslowiowe pizdu Wszytko odbylo sie na wodzie o metrowej glebokosci i mimo ekspresowej akcji ratunkowej i poszukiwawczej nie udalo sie odzyskac ekwipyunku...

tyle OT.

pozd JW :D

Zdjecia jakies to juz jutro (dzis) sprokuruje...

Dla mnie lekki zestaw to wedka rzedu 12-15LBS ze szczytowka 1,8-2mm, najlepiej niezbyt sztywna.

To prawda, wedka tego typu ostatnio poszla mi sie j..., co gorsza z Caldia. Sprawca nie byla ryba a chec (z raczej koniecznosc (kochana policja B) ) powieszenia latarni na lodce. Nic wiecznego...

Nawiasem mowiac prace nad blizniaczym kijem juz trwaja, bedzie mial od starego(bedzie ze 12latek) nieporownanie lepszy uklad przelotek.

Przy okazji znalazlem ciekawy blank na sredni troling...Talon w wersji explorer jest troche mniej zdecydowany niz z IM6+ - tutaj tkwi sedno...

Gumo

Dzisiaj poleglem strasznie :wacko: Dalem Jaziom juz wystarczajaco dlugo odpoczac dlatego sie dzis wybralem. Dotarlem i pierwsze co widze najwiekszego jaziora w zyciu :huh: oceniam go na 65+ naprawde olbrzymi, a ze mnie nie widzial moglem mu sie dobrze przyjzec. Bylo tez kilka maluszkow.zlozylem sprzet i zajmuje stanowisko ale po kilku rzutach widze ze jaski poprostu znikly. Wygladam za krzaka za ktorym sie chowalem a przy upuscie wody gdzie jazie wlasnie stoja siedzi Aborygen stary. Siadl doslownie 50cm od stanowiska Jaziorow :angry:. Myslalem ze wybuchne ale dalem se spokoj i porzucalem ze szczytu glowki tak aby mu jaziory ploszyc bo bankowo czekala by je patelnia. Wykonczyc sie idzie przez takich pseudo wedkarzy :angry: :unsure:

zdr