Skocz do zawartości

Krystian [*]

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Ciągle o tym myślę chociaż nie znałem Krystiana. Teraz wiem, że te jego zdjęcia z boleniami wyryją mi się na zawsze w pamięci. Straszna tragedia, bardzo współczuję, nie wiem jak to w słowach wyrazić  :(

Straszne jest jak niewiele czasem trzeba, żeby doszło do takiej tragedii.  Też od tej pory będę 10 razy ostrożniejszy. Kilkanaście kilometrów wyżej w Drwałach jest inna przerwana główka. Kiedyś na niżówce przechodziłem przez wlew w woderach przez podcinający nogi nurt. Dopiero niedawno przepływając obok pontonem zorientowałem się, że krok w bok jest dół na 6m.   

• Like 1

Do końca życia nie zapomnę swojej histori, która "dzięki Bogu" skończyła się szczęśliwie. Rok 2013 zawody na Mleczce w Przeworsku. Po obfitych opadach deszczu obrywa się brzeg na którym stoję. W ciągu ułamka sekundy ląduję w wodzie ubrany w spodniobuty. Głębokość około trzy metry. Całe szczęście że miałem na sobie kurtkę, która nie pozwoliła wlać się wodzie do środka spodniobutów. Od tamtej pory uważam na każdy krok nad wodą.

ps. Krystian, mam nadzieję że tobie także się uda.

Edytowane przez czkawa
  • Like 1

[*] Nie wiem, za każdym razem jak człowiek łazi po rozbitych przelewach, albo włazi do wody żeby zająć dobrą pozycję, jeszcze krok, jeszcze krok, to gdzieś takie myśli z tyłu głowy ma, ale je odgania. To mogło przydarzyć się każdemu. 

Wyrazy współczucia rodzinie. 

• Like 1

Nie znałem osobiście ale zawsze podziwiałem za wyjątkowy talent do łowienia ryb. Będzie bardzo brakować tu zdjęć przepięknych bolenii które łowił. Szczere wyrazy współczucia dla rodziny. Spoczywaj w pokoju Krystian......... Ech za wcześnie to wszytko......

pjCgywQ.jpg

• Like 1

Przed chwilą dowiedziałem się o tej strasznej tragedii, jestem w szoku i ciężko mi opanować drżące ręce pisząc ten tekst. Jeszcze nie dawno gadaliśmy przez telefon, Krystian opowiadał o swoich planach, polowanie na jesienne bolenie, szkoda, że już nigdy nie wstawi tutaj zdjęcia z boleniem, nie zadzwoni pogadać...trzeba ochłonąć taka informacja na dobranoc ścięła mnie z nóg. Kondolencje dla rodziny, Robert trzymaj się, jesteśmy z Tobą. Krystian spoczywaj w pokoju, niechaj ziemia Ci lekką będzie. [*][*][*]

• Like 1