WhiteWillow Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ja prawdopodobnie sprawdzę Rospudę dopiero w grudniu, wcześniej nie dam rady zawitać na Suwalszczyznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ja po dwóch miesiącach letnich bytowania na Suwalszczyźnie corocznie mam jej dość na resztę roku i jesienią rzadko zaglądam, choć zdarza się czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Będę w sierpniu na obu jeziorach: Rospuda i Kamiennym więc przetestuję możliwości. Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Z tego co zauważyłem aktualnie łapią na głębinach chyba sielawę, ale w sierpniu jak te ziele "stojące" zginie na 2m płyciznach to tam stoją sieci codziennie od wieczora do rana, tak było w poprzednich latach.Presja wędkarska moim zdaniem raczej nikła, 2-3 łódki, a przy b.ładnej pogodzie w weekend do 10ciu + często moja , raczej większość na białoryb, ja tylko drapieżniki. Coś tam jeszcze pływa, ale bez szału.luk_80 wybierając między Kamiennym a Rospudą, wybieram te drugie.Tu masz przykładowe możliwości jeziorahttp://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,relacja-towarzyskie-zawody-kola-pzw-nr1-w-suwalkach-w-wedkarstwie-spinningowym,79113http://ukleja.olecko.eu/artykuly/rospuda.htmJak na całej Suwalszczyźnie wszystko "dobrego" rozmiaru i nie tylko trafia na patelnię. W zeszłym roku widziałem wędkarza który kupił z Rospudy wiadro ryby od rybaka - mieszanka szczupaków 30+, węgorzy jak sznurówek, linków itp.Te zawody to na martwej rybie pewnie. Jest tam na zdjęciu taki znajomy ze sklepu wędkarskiego. Porozmawiam z nim chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi