19john92 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Nie znam tego modelu, ze schematu wyglada jakby była przekładana i skręcana jak w obecnych tanich shimano (catana Alivio itp.) musisz okręcić dekielek po przeciwnej stronie korby pod nim jest śruba która należy wykręcić a następnie zmierz wymiary trzpienia, który wchodzi w przekładnie. Jeśli jest taki sam to nie będzie problemu czegoś dobrać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Czy jest jakiś adapter lub inny sposób, by zastosować knob z Shimano do Daiwy? Chciałbym użyć I-knoba z załącznika do Daiwy Certate LT:https://www.mefistofishing.pl/shimano-uchwyt-korbki-i-knob-type-a-p-1782.html edit, znalazłem coś takiego, nie wiem czy zgodne z prawdą:https://japantackle.com/knob_installing Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez elpojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Czy ta korba podejdzie do Stella FE? Niby w opisie jest że do modeli 2011-2017 a teoretycznie FE jest z 2010. Sam już nie wiem.https://www.mefistofishing.pl/korbka-shimano-14-stella-2500hgs-zlota-p-1961.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Czy ta korba podejdzie do Stella FE? Niby w opisie jest że do modeli 2011-2017 a teoretycznie FE jest z 2010. Sam już nie wiem.https://www.mefistofishing.pl/korbka-shimano-14-stella-2500hgs-zlota-p-1961.htmlTakBez problemu będzie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Czy jest jakiś adapter lub inny sposób, by zastosować knob z Shimano do Daiwy? Chciałbym użyć I-knoba z załącznika do Daiwy Certate LT:https://www.mefistofishing.pl/shimano-uchwyt-korbki-i-knob-type-a-p-1782.html edit, znalazłem coś takiego, nie wiem czy zgodne z prawdą:https://japantackle.com/knob_installingStella ma korbkę od Daiwy ( tu akurat exista 15), do tego jest T knob od Shimano Stella XG. Bo mi tak wygodniej. Takze da sie do korbki Daiwy założyć knob Shimano. Są dwa standardowe łożyska i kasowanie ewentualnych nadmiernych luzów podkładkami. Czyli jak przy każdym innym knobie. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 A pytanie z innej beczki, czy jest możliwość założenia knobu Shimano typ A do korby typ B? Nie chce mi się rozkręcać i sprawdzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 A pytanie z innej beczki, czy jest możliwość założenia knobu Shimano typ A do korby typ B? Nie chce mi się rozkręcać i sprawdzać...Problemem jest długość osi ( trzpienia) knoba.Nie będzie to działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Dzięki za info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Panowie czy płytka szpula od kołowrotka shimano twin power 2500 s będzie pasować do wańka 2500 s ? Edit. Znalazłem. Będzie pasować. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Jeśli chodzi o najnowsze wypusty to będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) Stella 07, 10, Stella SW 08, 13, TP SW 09, 15 pasują zamiennie bez potrzeby przekładania pokrętła. Prawdopodobnie SW 20 do nich dołączy.Mowa o 4000. Między wielkościami są problemy. PG czy XG jeden pies. Czy ktoś mógłby mi potwierdzić czy szpula od Stelli 4000SFE będzie pasowała do Stelli 4000FD. W podanym w tym wątku linku odnośnie kompatybilności szpul nie ma Stelli 10 4000SFE jest tylko 10 Stella 4000S, 4000XG, 4000, 3000HG. Edytowane 9 Maja 2021 przez woojtek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Prawdopodobnie tylko z pokretlem od FE. Tak działczy przy mniejszym modelu 2500 -szpula od FE z pokretlem od FE bedzie pasowac do kolowrotka FD i w druga strone tak samo. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 FD (Stella 07) i FE (10) pasują zamiennie. Pokrętło zmieniło się od Stelli 14 czyli FI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 O widzisz, madrego to i dobrze posluchac[emoji16]cos dzwonilo, ale nie tam gdzie trzeba[emoji1787] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 A mam obie, wystarczylo sprawdzić[emoji854] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 smokwelski -> dzięki za potwierdzenie. A którą byście wybrali FD czy FE jeśli mielibyście wybór, czy nie ma to znaczenia. Jedzie do mnie Stella 4000 FD ale być może jakby mi się trafiła FE to też bym ją kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 smokwelski -> dzięki za potwierdzenie. A którą byście wybrali FD czy FE jeśli mielibyście wybór, czy nie ma to znaczenia. Jedzie do mnie Stella 4000 FD ale być może jakby mi się trafiła FE to też bym ją kupił.. Z tych dwóch wolałbym fe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woojtek13 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 OK. Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) Ma ktoś możliwość zmierzenia body Shimano Catana lub nexave lub sedona "2000 lub 2500 lub 3000" oraz rozmiaru 4000 ?chodzi o wysokość od stopki i długość. Jednak jeśli ktoś się rozpędzi i pomierzy więcej elementów super po necie szukałem chwile i nie znalazłem, a temat tutaj uważam, że idealny na takie pytanie. Edytowane 31 Maja 2021 przez infernovip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Koledzy mam pytanko, jestem prawie pewien ale wole jeszcze zapytac.Czy szpulka od nowego vanquisha c2500shg bedzie kopatybilna dla c2000s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 (edytowane) Tak.Różni się jedynie głębokością szpuli.Na c2500shg nawiniesz więcej niż na c2000s Edytowane 22 Września 2021 przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Super, dzieki za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Tak.Różni się jedynie głębokością szpuli.Na c2500shg nawiniesz więcej niż na c2000sPotwierdzam, nie ma problemów z kompatybilnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Dzieki szpulka juz jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Czy ultegra fc 2500 podejdzie do stradica 2500fl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi