Skocz do zawartości

Kompatybilność kołowrotków Shimano (szpule, knoby, itd.)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Hmm... Jeżeli pasuje od tp 4000 fd do stradica fl a ta od stradica do tp sw 4000 xg, to chyba najlepiej brać zapas od stradica. Najlepiej tj. najekonomiczniej

Szpula od stradica generalnie pasuje, ale jest nieco niższa ok. 5mm.

Nie wiem jak to się przełoży przy nawijaniu plecionki.

To ja się zapytam w drugą stronę czy szpulka od stradica fl/vanquisha 2500s podejdzie do stradica fl 3000? Mam już ten młynek i już nie chce go zamieniać a jedynie nieco odchudzić, tak samo myślę o korbie od wersji 2000, podejdzie do 3000?

Edytowane przez MATIG

jak c

To ja się zapytam w drugą stronę czy szpulka od stradica fl/vanquisha 2500s podejdzie do stradica fl 3000? Mam już ten młynek i już nie chce go zamieniać a jedynie nieco odchudzić, tak samo myślę o korbie od wersji 2000, podejdzie do 3000?

jak chcesz to możemy zamiemienić korbki. Dam Ci z stradica fl 2500 a ty mi mi z 3000.

Szpulki beda pasowac. Jak chcesz odchudzic swojego stradica fl to polecam szpulke i korbe od vanquisha 19, waga spadnie o okolo 20gr.

• Like 2

http://fishing.shimano.co.jp/product/s/yumeya_series/attachment_01.html#link06twinpower_mg

Tutaj link który już był setki razy podawany, są tam opisane standardy do chyba wszystkich nowszych Shimano dla każdej wymiennej czeaci( szpula, korba, pokrętło itp).

Co do rozmiaru c3000 i 2500 to korbki maj taki sam rozmiar 50mm c3000 ma t-knob a 2500 tzw i-knob. Rozmiar c2000 chyba ma korbkę 40mm z tego co kojarzę

Edytowane przez 19john92
  • Like 1

A rozmiarowo może masz wiedze jak to wygląda? Bo chciałbym dobrać korbkę o nieco mniejszym rozstawie niż ta co jest w oryginale przy 3000, od 2000 na pewno będzie miała mniejszy rozstaw ale czy 2500?

Chodzi Ci o pojedyncze korby od vanquish 19??

Jesli tak to najkrotsza jest w rozmirze 1000sss pg chyba 35mm. Pozniej jest 40mm dla c2000 ale ta wielkosc z przelozeniem HG juz ma dluzsza korbe. Tak samo jest dla rozmiarow 2500/c3000, te ze standardowym przelozeniem maja krotsza korbe niz modele HG… nie chce teraz z pmieci mowic jaki to sa rozmiary bo nie pamietam, takie info znajdziesz np. Na stronie plat.co.jp dla danego modelu kolowrotka.

Pozdro

Edytowane przez hose4ras
  • Like 1