Luciano Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 Czy szpulka ze stelli fi będzie pasowała do stelli fk? Rozmiar 4000 to nie będzie pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciosekm.80 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 Proszę o dane modeli o szpulach kompatybilnych z Stradic FE. Wcześniejsze linki z tabelami są już nie aktywne. Pozdrawiam Wysłane z mojego motorola edge 30 neo przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 Rozmiar 4000 to nie będzie pasować.Chodzi mi o rozmiar 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 22 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2024 Chodzi mi o rozmiar 2500Do FJ pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 Czytałem na forum, że w TP SW-B 4000-6000 różnią się jedynie szpulami. Zastanawiam się czy nie kupić sobie szpuli 6000, jednak z viekawości rzuciłem okiem na rotor i indeksy są różne. Czy przeprowadzał ktoś taki zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 (edytowane) Nie tylko szpula ,rotor też inny. https://jerkbait.pl/topic/50559-15-shimano-twin-power-2015-sw-i-nie-tylko/page-51 Edytowane 30 Stycznia 2024 przez Lukas 24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 30 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 Czytałem na forum, że w TP SW-B 4000-6000 różnią się jedynie szpulami. Zastanawiam się czy nie kupić sobie szpuli 6000, jednak z viekawości rzuciłem okiem na rotor i indeksy są różne. Czy przeprowadzał ktoś taki zabieg?4,5,6k mają to samo body i napędy. 5 i 6k mają większy rotor i tylko w tych rozmiarach są szpule zamienne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2024 Wszystko jasne. Dziękuję Panowie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr00 Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Ma ktoś może oze zdjęcia jak wygląda Twin Power FD ze szpulami od Stelli FJ i FK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Taki mam zestaw Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Twin Power FD + szpulka Stella FJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Kojarzy ktoś u nas dostępne takie ekonomizery jak ten na sprzedawanym TP.Albo miał ktoś styczność?Żyłka czy pletka się w tym nie zacina? Jest to tak dobrze spasowane ? Bo guma to by jeszcze jakoś się "wkleiła" ale plastik ... może gdzieś wcinać linkę.Chętnie bym sprawdził takie coś na szpuli 3000 i 4000 w TP https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Fjerkbait%2Epl%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F188071-St%2ECroix-Legend-Elite%2CTwin-Power-15%E2%80%99-4000PG%2CWoblery%2CPlecionki&share_tid=188071&share_fid=51638&share_type=t&link_source=app Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr00 Opublikowano 4 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2024 Dzięki za zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2024 Czy do TP 4000 FD będzie pasowała szpula ze stelli FJ C5000? Będzie wtedy FD C5000, tylko taka szpula dostępna na allegro jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2024 Czy do TP 4000 FD będzie pasowała szpula ze stelli FJ C5000? Będzie wtedy FD C5000, tylko taka szpula dostępna na allegro jest.Będzie pasowała. Oznaczenie "c" o tym mówi podobie jak w 2500/ c3000 . Ona jest jeszcze głębsza i kilometr podkładu będzie trzeba nawinąć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr00 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Mam do wzięcia tania szpule od Stelli FJ i wsadził bym ją do Stradica FL. Ma ktoś może taka konfigurację? Może być też z FM bo to prawie tak samo wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Szkoda sensu taka operacja. Stelli z tego nie będzie... Chyba że za darmoszke masz szpulkę to ok. Pasować będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr00 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Mam w cenie tej od Stradica a potrzebuje zapasu, chciałem zobaczyć czy to ze sobą jakoś wizualnie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 7 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2024 (edytowane) Koledzy jaka płytka szpula "S" (od innych modeli Shimano 2500S..)będzie pasować do Shimano Ultegra (FC) 2500..? Szukałem oryginalnej ale obecnie chyba nie do zdobycia.. Edytowane 7 Maja 2024 przez ubot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Nikt nic..? Czyli rozumiem że brak.. Trochę to dziwne że nie można zdobyć szpul "S" do dość popularnego modelu..To pozostaje Reduktor/Ekonomizer lub podkład.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 9 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2024 Jakie zamienniki pasują do Sustain 2500/3000 FJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Pytanie do osób bardziej rozeznanych w temacie: Czy grubość stopki kołowrotków Shimano zmieniała się na przestrzeni roczników? Przykładowo: odebrałem nowy kijek z pracowni, uchwyt DPS 16 z insertem frezowanym z drewna plus nakrętką KDPS nakręcana od góry. Podpinam Shimano Rarenium FA 2500, KDPS z nakrętką dokręca się idealnie tak,że nie ma szpary między insertem a nakrętką. Idealnie się licuje i dokręca. Podpinan Shimano Vanquish FC 2500S, Twin Power FDC3000 lub Stella FK C3000 i nakreta nie dochodzi do insertu. Jest z 5 mm szpary tak jakby stopki tych nowszych kołowrotków były grubsze. Długość jest na oko taka sama. Ktoś coś podpowie o co chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Tak to wygląda z Vanquishem FC 2500S skrecone juz dosyć mocno. Natomiast z Rarenium 2500 FA (pierwszy wypust) nakrętka elegancko da się dokręcić do drewna i się licuje. Więc coś naprwno musi być ze stopkami kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Mam tak samo przy SpeedMasterze Shimano. Niby wędka do 42g 2,7m a każdy młynek powyżej 2000 powoduje że uchwyt się nie domyka. Niby miał być specyficzny pod Shimano i z tymi miał działać no to Stradic 4000 też ma problem. No ciężko do wędki do 42g montować kołowrotek wielkości 1500 i z tego powodu piłowałem stopkę Slammera 360 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spajder Opublikowano 4 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2024 Mam stradica fl 2500, jakie są kompatybilne szpule z tym modelem? Tylko mi zależy jedynie na ekonomi, nie liczy się nawój linki czy waga, po prostu chcę mieć drugą zapasową szpulę... Testował ktoś może coś od chińczyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi