Skocz do zawartości
  • 0

Przygotowania do sezonu Boleniowego 2009r.

biosteron

Pytanie

Witam wszystkich Boleniarzy.

Do sezony boleniowego został miesiąc i kilka dni,jestem ciekawy jak wyglądają Wasze przygotowania w tym kierunku??.Tzn. jakiego sprzętu w tym sezonie będziecie używać,jakieś nowe kijki ?,kołowrotki??,jakie polecacie żyłki,plecionki??.Zapewne nowy zakup przynęt samoróbek ?, od znanych lub mniej znanych mistrzów,także tych ze sklepów.Być może macie w planach wypady za boleniami na inne akweny niż dotychczas?.Temat dosyć obszerny i myślę ze nie gasnący do 1Maja :D.Wiec nie oszczędzajcie pióra i wymieniajmy się informacjami.

Oczywiście C&R ponad wszystko.

• Odpowiedzi 241
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@pirania

tylko nie zemdlej z wrazenia jak porzucasz xls-em :D

Grzesiu, kijkami pomachałem na sucho i prawie zemdlałem z wrażenia - XLS super szybki kijek będzie :lol:

Tu specjalne podziękowania dla Daniela z XRods - Daniel, kawał świetnej roboty - wszystko jak należy a ten CD XLS ma po prostu piękny kolor blanku że oczu oderwać nie można :D i myślę że szkoda go nad wodą katować...więc chyba powieszę nad łóżkiem - będzie co podziwiać wieczorami B) Talon na jazio-klenie super się prezentuje :D i mam nadzieję że już jutro zostanie rozdziewiczony :mellow: CD XLS musi niestety poczekać :unsure:

Dzięki wielkie!!!

• 0

Jeśli ta pogoda się nie zmieni to start będzie falstartem i te tony przynęt i km wyglansowanych wędek psu na budę :D Ja na szczęście jestem totalnie nieprzygotowany. Właśnie zauważyłem, że kupiona nie cały rok temu PP 15 Lb rwie się w rękach :huh:

• 0

witam. wieczorny rekonesans na wodą napawa mnie optymizmem, mimo ulubionego przez nas wiatru, bolki żerowały za..biście skutecznie doprowadzając ukleje do nauki latania. mam nadzieję że do 1 nic się nie zmieni. tuż na uboczu tego zamieszania zauważyłem kilka sztuk będących materiałem na PB :huh: patrząc na to widowisko z trudem ustałem w blokach startowych :lol:

• 0

Wisła w ok Solca niestety nie był atak łaskawa i ulubiony wiatr zniechęcił ryby do aktywności

U gruntowców w siatkach po 2 krąpie i jakieś ukleje, a na wodzie na 6h spaceru zauważyłem 2 ataki bolków

W miejscach w których woda powinna się gotować od ryb totalna pustynia

Stan wody niby idealny, lekko trącona i piękne przelewy ale jednak coś nie gra

Mam nadzieję że w piątek się poprawi bo planujemy jedno dniowy spływ pontonowy

• 0

Wisła w ok Solca niestety nie był atak łaskawa i ulubiony wiatr zniechęcił ryby do aktywności

U gruntowców w siatkach po 2 krąpie i jakieś ukleje, a na wodzie na 6h spaceru zauważyłem 2 ataki bolków

W miejscach w których woda powinna się gotować od ryb totalna pustynia

Stan wody niby idealny, lekko trącona i piękne przelewy ale jednak coś nie gra

Mam nadzieję że w piątek się poprawi bo planujemy jedno dniowy spływ pontonowy

Co nie gra? Zimny wschodni wiatr do wczoraj, zimne noce, zimna woda, nawet bym powiedział, że za zimna. Cały czas leci z zapory i jednej i drugiej po trochu tego dobrodziejstwa powoli spływającego z gór.Temperatura wody w Wiśle, przynajmniej na moim odcinku cały czas oscyluje w granicach 8-9 stopni, gdzie na sąsiednich mniejszych rzekach jest już po 13 stopni. Dwa tygodnie temu była cieplejsza, ostatnie pięć dni o 1,5 st. w dół.

Jakub byłem w sobotę 6 godzin nad woda, nawet klenie, te pewniaki mnie olały. Stały w łowisku jak odrętwiałe.Normalne zachowanie trąconej zimnej wody.

Im dalej od gór, woda będzie cieplejsza i będzie się to szybciej rozkręcało.

• 0

Bardzo ciekawy artykuł napisany przez naszego kolegę @rognis_oko.

Zachęcam do przeczytania,jak dla mnie to rewelka :D

http://www.przewodnicywedkarscy.pl/bolek.htm

Jutro zaczyna sie sezon boleniowy,przypominam o zasadzie:

ZŁÓW I WYPUŚĆ

W innym przypadku ręka uschnięta ...