Skocz do zawartości
  • 0

Przygotowania do sezonu Boleniowego 2009r.

biosteron

Pytanie

Witam wszystkich Boleniarzy.

Do sezony boleniowego został miesiąc i kilka dni,jestem ciekawy jak wyglądają Wasze przygotowania w tym kierunku??.Tzn. jakiego sprzętu w tym sezonie będziecie używać,jakieś nowe kijki ?,kołowrotki??,jakie polecacie żyłki,plecionki??.Zapewne nowy zakup przynęt samoróbek ?, od znanych lub mniej znanych mistrzów,także tych ze sklepów.Być może macie w planach wypady za boleniami na inne akweny niż dotychczas?.Temat dosyć obszerny i myślę ze nie gasnący do 1Maja :D.Wiec nie oszczędzajcie pióra i wymieniajmy się informacjami.

Oczywiście C&R ponad wszystko.

• Odpowiedzi 241
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No polało w Bieszczadach. Jajakub się na to nadział. Mówił, że kawa totalna.

Niedobrze to wróży, ale zobaczymy Woda w tej chwili powoli opada i już myślałem że będzie idealna na łowy a tu proszę...brudna niespodzianka...

Nie no, ja to jestem nie przygotowany a tu jeszcze niespodzianka nad wodą będzie. A po za tym kartę nie opłaciłem :unsure:

Ja to mam pecha :(

Carlos,

Spoko, zdążysz :D Kartę opłacić możesz przecież w każdej chwili i nie trwa to wieki :D A propos rozpoczęcia sezonu 1 maja na Wiśle...ciężko ponoć będzie, bo idzie do nas brudna niespodzianka z Sanu <_<

• 0

A ja z mostku dla pieszych nad Kanałem Żerańskim pod Nieporętem pooglądałem wczoraj bolków 70-taków i jednego kabana. Czy ktoś z Was próbował na kanale je przechytrzyć? Chyba niełatwe to zadanie...

Już kilka rybek na kanale ukleje złowiły :D Nie żebym się reklamował, co to, to nie :lol:

• 0

Podczas testowania różnych tam jeden krótki, a jeden przyzwoitszych rozmiarów pocałował się z przynętą i nie zapiął.

Łowiłem bardzo krótko i nie o tej godzinie co bym sobie życzył.

A to znaczy, że woda w Wawie ożyła.

Jak idzie breja to trudno. Poczekamy - cierpliwość to cnota wędkarzy.

• 0

No że napiszę - jam prawie, prawie gotowy do sezonu :D

Przynęty skompletowane - prym wiedzie rodzinka RH - 8,10 i 12 :mellow:

Dziś właśnie doszła przesyłka z kołowrotkami - Daiwa Caldia KIX 4000 Custom i Shimano Soare na jazio-klenie

Czekam jeszcze na kijek CD XLS i Talona

Bolenie ruszyły już na całego <_<

• 0

Panowie, ale celebrę odstawiacie :lol:

A nie lepiej złożyć petycję do PZW o skrócenie okresu ochronnego np. do 15 kwietnia, wówczas przygotowania do sezonu można rozpocząć już w grudniu albo dla chętnych w listopadzie :lol:.

A swoją drogą, ciekawe jaki iloraz inteligencji ma boleń :lol:.

• 0

Panowie, ale celebrę odstawiacie :lol:

A nie lepiej złożyć petycję do PZW o skrócenie okresu ochronnego np. do 15 kwietnia, wówczas przygotowania do sezonu można rozpocząć już w grudniu albo dla chętnych w listopadzie :lol:.

A swoją drogą, ciekawe jaki iloraz inteligencji ma boleń :lol:.

No pewnie coś w okolicach 250 :lol:

• 0

Hehe, dla mnie sezon pstrągowy w pełni i raczej gorączka pierwszomajowa mnie nie dotyczy ;).

Zresztą na sezon jestem przygotowany od kilku lat, mam prawie wszystko, no może poza gumkami RH+ i RH- :lol:. Choć jak pogrzebie dobrze w pudełku sandaczowym to z jedna się znajdzie albo i dwie :mellow:.

• 0

Cześć,brzanowe topy to alaski dorado,hornety salmo-4 cm,invadery dorado,krakuski,górale,no cała masa przynęt,ale z tego co obserwuję to najchętniej łowią wędkarze na pękate 4 cm wobki z raczej dużym sterem,znajdź głęboką rynnę z kamieniami i brzanki Twoje,pamiętaj brzanka to piękna ryba i totalnie niejadalna,pozdrawiam. B)

• 0

Witam,bolce dziabią eleganco na różnego rodzaju gumska,ja mam zapas różniastych,np;manns m-010,białe seledynowe żółte,twisterki mannsa perłowe m-o36 są kapitalne,nie wiem czy jeszcze są knighty,asiasianny rasuję ciut,oj temat rzeka-Wisła,największego złowiłem w Wiśle 85cm, 6,5kg wagi,zdjęcia brak bo mi zwiał z rąk jak kumpel biegł po aparat B)

• 0

No że napiszę - jam prawie, prawie gotowy do sezonu :D

Przynęty skompletowane - prym wiedzie rodzinka RH - 8,10 i 12 :mellow:

Dziś właśnie doszła przesyłka z kołowrotkami - Daiwa Caldia KIX 4000 Custom i Shimano Soare na jazio-klenie

Czekam jeszcze na kijek CD XLS i Talona

Bolenie ruszyły już na całego <_<

Kije w końcu dziś doszły :D Więc uzbrojony jestem po zęby :mellow:

• 0

A mi się coś zdaje że przebieje i to znacznie <_< poczekajmy do pierwszych ruchów w wątku bo narazie jest tam spokojnie B) nawet powiedziałbym zaspokojnie :unsure:

Jest jeden cel postawiony na ten sezon z mojej strony boluś powyżej 90 centów a wiem że jest szansa takiego dopaść trzeba tylko znależść punkt G i natrafić na dobry moment B)