adamekkp Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) Może to temat na cafejb, choć uważam, że będzie tutaj lepiej pasował(jeżeli będzie trzeba to poproszę moda o usunięcie). Czy ktoś coś już wie o http://jigskinz.com ?pojawiło się to już na Polskim rynku?Czyżby takie rozwiązanie usprawniłoby produkcje ? tak nawiasem, polecam paul adams'a z yt rewelacyjne poradniki. Edytowane 10 Września 2014 przez adamekkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 He, he dobre, dobre. Teraz to już moja 5 letnia córeczka będzie robiła miodzio wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 wole woblery oklejane skórą ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Niby to jest "osłonka" na nowe wabiki, ale pewnie można pominąc malowanie-> lakier-> lakier ->woda -> ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Dość ciekawe, tylko troche drogo 8szt za 10 dolców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Ja dosałem info od mojej Pani ,że takie koszulki w PL są już kilku lat i służą do ozdabiania jajek.Można coś takiego zapodać na korpus i mieć piękny wobler z wielkanocnym lanszaftem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Widziałem niedawno coś takiego, nawet niegłupio to wygląda, ale jakoś bardziej podchodzi mi pędzel albo spraye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Może to temat na cafejb, choć uważam, że będzie tutaj lepiej pasował(jeżeli będzie trzeba to poproszę moda o usunięcie). Czy ktoś coś już wie o http://jigskinz.com ?pojawiło się to już na Polskim rynku?Czyżby takie rozwiązanie usprawniłoby produkcje ? tak nawiasem, polecam paul adams'a z yt rewelacyjne poradniki.Kolega odnowił u mnie to, o czym bardzo często myślę ! Zastanawiam się dlaczego właściciele drukarni nie podejmują się produkcji i dystrybucji folii - okleiny na woblery. Czyżby w/g nich byłoby to nieopłacalne ? Nie trzeba byłoby w każdym przypadku męczyć się np. taką dłubanką Nie odnoszę się do efektów, jak np. refleksów świetlnych przynęt w wodzie, ( folia alu. wyciskana i okleina okleina druk ).Koszt. 11 zł 25 mb. folii aluminiowej 3M, setki sztuk oklein i trochę pracy. Edytowane 18 Września 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Heh, czego to ludzie nie wymysla, pierwszy raz w sumie takie cos widze, niby pomysl nie glupi, szybkie oklejenie wobka ale jakos bardziej podchodzi mi folia alu faktura luski i aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander29 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Hej , ja juz od dluższego czasu oklejam taśmą aluminiową... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Heh, czego to ludzie nie wymysla, pierwszy raz w sumie takie cos widze, niby pomysl nie glupi, szybkie oklejenie wobka ale jakos bardziej podchodzi mi folia alu faktura luski i aero No jasne. Szybko, prosto i gotowe. Lecz naniesienie faktury łuski poprzez natrysk a wyciśnięcie łuski w alu, daje różnicę To przykład 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Kolego Harjer chodziło mi o to, że bardziej od takiego rozwiązania jak na filmiku odpowiada mi albo pomalowanie wobka aero albo oklejenie go fakturka łuski z folii alu, a że taka róznica jest to wiem, jeśli chodzi o łuske to własnie odciskana na folii daje najciekawszy efekt no i można na folii robić różne cuda tzn wiele wzorów łusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Inny przykład.Wyciskana w folii aluminiowej faktura skóry. Nie chodzi tutaj o zrobienie łuski. Jej imitację stworzy naniesienie łuski natryskiem poprzez siatkę. Nazywam to podwójną techniką dekoracyjną, mającą imitować realistyczny wygląd rybki. Całym efektem woblera będzie właśnie boczna srebrna faktura skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 lub tez taka odciskana fakturka z gotowych szablonikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Można też wykorzystać metodę podwójnego klejenia. Tiul, bądź inny materiał siateczkowy naklejając na korpus, a dopiero później folię alu. Metoda pracochłonna, ale przynosząca ciekawe efekty. Dla mnie ulubiona 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Można też wykorzystać metodę podwójnego klejenia. Tiul, bądź inny materiał siateczkowy naklejając na korpus, a dopiero później folię alu. Metoda pracochłonna, ale przynosząca ciekawe efekty. Dla mnie ulubiona Piękny efekt ! To jest właśnie wyszukana, ciekawa pomysłowość Edytowane 30 Listopada 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 @Kornel1992 Nie absolutnie nie neguję tego co mówisz ! Oklejanie robisz bardzo ładnie Podrzuciłeś mi pomysł na zrobienie wyciskarki do łuski Będę miał zajęcie na długie wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) niedługo wstawie zdjęcie jak wyglda ta łuska na woblerku aktualnie nie mam zrobionej ani jednej sztuki, szewc bez butów chodzi Edytowane 30 Listopada 2014 przez Kornel1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 niedługo wstawie zdjęcie jak wyglda ta łuska na woblerku aktualnie nie mam zrobionej ani jednej sztuki, szewc bez butów chodzi Normalne Też tak mam.Nawiązując do technik oklejania, powracam do taśmy alu i wyciskania łuski. Ja aktualnie w kilkudziesięciu modelach woblerów robiłem fakturę skóry, by po nałożeniu kolorów, nałożyć ostatni dekor - natrysk łuski. Niejednokrotnie zdarza się, że cała praca w jednym lub dwóch egzemplarzach, (z kilkudziesięciu sztuk) idzie na marne. Niestety mamy prawo Murphy'ego - niejednokrotnie działa Nie zawsze wszystko tak gra, jakby się chciało Jest skóra, są pasy - robią się stadka okoni Wygląda to aktualnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Jak się znajdzie fajny materiał na którym odbijemy łuskę efekt jest niesamowity. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 no kolego @pietrus chyle czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Jak się znajdzie fajny materiał na którym odbijemy łuskę efekt jest niesamowity.PB090682.JPGPB090690.JPGPB090687.JPGGrunt to dobrze dobrana siatka cięto-ciągniona i odpowiednio twardy (miękki) docisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ja pierdziele...... Pietrus zdradzisz czym odbijasz??? jestem w szoku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 A co mi tam ;-) Siatka z okapu kuchennego ale od wewnetrzej strony. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 A dokładniej coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi