Pasta Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 jak ktoś nie ma okapu to takie siatki aluminiowe można dostać w sklepach na stoiskach przy szpachlach samochodowych/żywicach/matach szklanych. Wiem, że w Juli można kupić arkusz ok A4 chyba za 19zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masajet Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 A ja dodam że takie siatki są w samochodowych filtrach powietrza ale nie we wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 moim zdaniem wszystko zalezy od rodzaju polaczenia oczek w takiej siatce. Na twojej luska wychodzi jak naturalna (polokrągla) ja zastosowalem taka siatke jak pisze kolega Mariusz. A dokladniej byla to siatka do tuningu samochodow - zderzaków, no i powiem ci ze do twojego odcisku folii nie ma startu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 To polakieruj swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Byłem dzisiaj na złomowisku. Szukałem silniczków od mikrofali,a znalazłem Franię.Jeśli ktoś potrzebuje głowicę z wałkami chętnię odstąpię.Wszystko sprawne i działa. Kosztowała mnie 5 złociszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Pietrus elegancko to wygląda czym odbijałeś łuskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Pietrus elegancko to wygląda czym odbijałeś łuskę?Spytam nieśmiało, czy masz z góry dzienną, określoną ilość wyrazów jakie możesz przeczytać i rano, o 9:00 już jesteś blisko limitu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Pietrus elegancko to wygląda czym odbijałeś łuskę? Spytam nieśmiało, czy masz z góry dzienną, określoną ilość wyrazów jakie możesz przeczytać i rano, o 9:00 już jesteś blisko limitu?rence opadują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpablox Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam, chciałem zapytać o samą technikę odgniatania tej siatki. Mianowicie czy ona jest docięta i znajduje się pod folią? Sam próbuje na różne sposoby na woblerach z pianki i odgnieść na woblerze już oklejonym ale nie potrafię. Bardzo proszę o małą podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, chciałem zapytać o samą technikę odgniatania tej siatki. Mianowicie czy ona jest docięta i znajduje się pod folią? Sam próbuje na różne sposoby na woblerach z pianki i odgnieść na woblerze już oklejonym ale nie potrafię. Bardzo proszę o małą podpowiedź. Próbowałem podklejać ale był to tiul siatka jest za gruba i za sztywna. Tiul czasem potrafił się odkleić więc zrezygnowałem tej techniki Jeśli chodzi o tą siatkę z fotki to kładę na niej kawałek taśmy aluminiowej białą stroną do góry i odgniatam (pocieram mocno) baterią R20 - jest obła więc idzie gładko. Nie musi to by akurat bateria może być coś innego - popróbuj, testuj, tutaj też chodzi o FUN Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Piotr.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ja pocieram łukiem kolankowym haka sumowej główki Jigowej. Wazne żeby dotrzeć do każdej szczeliny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpablox Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dziękuje za podpowiedź, łuseczka ładnie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jeszcze w temacie odciskania, można też odcisnąć bezpośrednio na drewnie. Ja akurat tutaj korzystałem z balsy która jest miękka, na lipie juz jest trudniej. No i po wszystkich warstwach farb, odciśnięta łuska tez juz nie bedzie tak widoczna. Siatka wycięta z byłego już przybornika biurowego, był to taki okrągły kubek zrobiony z tej siatki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Drewno to bardzo wdzięczny materiał. Ja wyciskam łuskę po oklejeniu. Na filmie także pokazana jest drobna łuska ale zapewniam że możliwości jest wiele.Niebawem skończę kilka woblerów gdzie będzie to widoczne. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Kathir 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Odkopie temat, bo wpadła mi fajna latarka w rękę i może komuś się przyda patent na łuskę W realu lepiej wygląda niż na zdjęciach makro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Aby patrzeć jak na giełdzie pojawią się ogłoszenia: Sprzedam latarkę do odciskania łuski na folii aluminiowej Pomysł dobry, odciskałem kiedyś nożykiem do strugania czy też śrubokrętem i...latarką też próbowałem, szczególnie fajnie to wygląda na mniejszych konstrukcjach. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) No łuseczka wielka nie jest, ale do kleniówek będzie w sam raz. Jak coś wykończę, to wrzucę poglądowo w wątek autorski. Edytowane 5 Stycznia 2015 przez gutekjelonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Taki eksperyment z czystej ciekawości. Wobler piankowy i folia spożywcza. Jest monolitem z pianką. Można piłować i nic się nie oderwie. Ułożona na nierównej powierzchni i to wszystko bez użycia kleju. Zajęło mi to 2 dodatkowe minuty. Jak znajdę chwilę odcisnę na nim łuskę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 i to wszystko bez użycia kleju Ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zapewne folią wyściełałeś formę przed zalaniem.Poliuretany dobrze kleją się do aluminium i żeczywiście folia mocno przylega.Co do odciskania łuski na małych woblerkach z aluminiową okleiną to świetnie nadają się radełkowane końcówki do przewodów antenowych. Są tanie i łatwo przerobić na wałeczek dla łatwiejszej pracy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Nie gratuluje domyślności bo to było proste/oczywiste. Ten sam zabieg na foli transferowej już się nie udał. Jak zwykle na krawędziach zostały puste placki. No ale to takie próby, bo są folie nakładające się bez problemów na gotowe odlewy w kilka sekund. A co do łuski to ja wklejałem w formę siatkę i odciskałem ale rożnie to wychodziło. Pianka nie wszędzie ma jednakową twardość. Wyjściem jest forma z łuską zrobiona nalepiaj na elektrodrążarce jak robią to profesjonalne firmy. A te końcówki antenowe toi chyba trzeba odciskać przed oklejeniem bo na woblerze będzie negatyw łuski a nie pozytyw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Można przed oklejaniem i można po oklejaniu. Oczywiście łuski w pozytywie wyglądają lepiej,ale przy tak drobnych detalach wygląda to i tak nieźle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Taki eksperyment z czystej ciekawości. Wobler piankowy i folia spożywcza. Jest monolitem z pianką. Można piłować i nic się nie oderwie. Ułożona na nierównej powierzchni i to wszystko bez użycia kleju. Zajęło mi to 2 dodatkowe minuty. Jak znajdę chwilę odcisnę na nim łuskę.Szaleństwo normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Ja robię ręcznie każdą kreseczkę. Efekt oceńcie sami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Tomek Barby's Baits Ci to najlepiej oceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi