filip Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dreyk1984 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Mam Bush 360R. Podczepiłem Honde 5 konni. Szalu na tym silniku nie będzie bo troche za słaby ale daje rade. Stopa krótka jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Mam 330tkę ze sztywną podłogą... podpinam Yamahę 5KM, pod Odrzański prąd brakuje mu czasami trochę mocy ( pływając we dwójkę)... przy dwucylindrowym Evinrude 6Km jest juz znacznie lepiej. Pomyśl na 8KM lub 9.9KM, choć z tym drugim, w pojedynkę, mogą być problemy przy zakładaniu na pawęż...Co do stopy, krótka pasuje jak ulał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dreyk1984 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Mam ten sam problem. Czasami jak sie za dalego w dół na Oderce poplynie to do miejsca wodowania wraca sie ze stachem zeby tylko silniczek nie nawalił bo wtedy kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 No właśnie, też bede pływał po Odrze i Warcie, więc chyba 6 bedzie odpowiednia, tylko która Suzuki czy Yamaha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Ja juz to wiem...cos za cos...albo pierdziawka kilkukonna co wiaze sie z wiekszym halasem i duza iloscia plywania w porownaniu do ilosci lowienia albo maszynka 10 albo wiecej KM.Kiedys myslalem o wiekszym zuzyciu paliwa...owszem jak sie kupi tzw. okazje to trzeba lac wiadrem. Jednak dobrze serwisowany silnik nie pali az tyle (byle nie przesadzac z moca) 4KM silnikiem na miejscowke plyne powiedzmy 30min, silnikiem 10-15KM plyne 5min. Ktory spali wiecej paliwa zostawiam do rozwazen. Nie bez znaczenia jest jednak niestety ciezar silnika 10 i wiecej KM, ktorego juz ciezko zalozyc w pojedynke...wiec odpadaja wyskoki ad hoc nad wode, kiedy cos do łba wskocy... Czyli praktycznie dobry bedzie taki silnik, ktory bez problemu wprowadzi ponton w slizg i go w nim utrzyma kiedy manetka nie jest w polozeniu -max. Jest jeszce jedna rzecz - lepszy bedzie silnik maly tam gdzie i tak nie da rady rozwinac bez ryzyka wiekszej predkosci, np. wisla na niektorych odcinkach podczas nizowki. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Też bym pewnie kupił 10 km, ale cena dla mnie zaporowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Używam 2-suwa 8KM Evinruda do 300 Busha z twardą podłogą. Samemu lata w slizgu aż miło, w dwie osoby trzeba dobrze rozłożyć ciężar i też w ślizg wchodzi. Silniczek jest na tyle poręczny, że można całość obskoczyć bez pomocy dodatkowej osoby. Widzę, że przybywa wodniaków na wrocławskiej Oderce. Stonka dotrze wszędzie... <_< Taki żarcik oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 No właśnie, też bede pływał po Odrze i Warcie, więc chyba 6 bedzie odpowiednia, tylko która Suzuki czy Yamaha? Yamaha to trwałość i wykonanie...zapomnij o Suzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 filip Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Dzięki za podpowiedzi. Chyba kupie Yamahe, słyszałem że sa niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mahone Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam kolegów. Mam ponton kolibri 330PP. Chciałabym kupić do niego spalinę 6km tylko nie wiem którego producenta. Na miejscu u siebie mam autoryzowany sklep i serwis takich firm jak: yamaha, mercury, suzuki. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 No to co można dodać ??? i w jaki sposób pomóc ??? skoro masz wszystko w zasięgu ręki.Wszystkie wymienione firmy są dobre, a wybór raczej musi nastąpić indywidualnie.Wiadomo jest , że każdy ma jakieś upodobania , a co byś nie wybrał będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 wybierz ten z najdłuższą gwarancją lub ten z najniższym spalaniem, albo umów się z każdym sklepem na test z Twoim pontonem i wtedy wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 najdłuższa gwarancja to konieczność najdłuższego serwisowania (koszty), może lepiej ten z najkrótszą (powinien być najtańszy) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 jeśli dalej nie wiesz który bierz yamahę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wisniowy21 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 ostatnio przerabiałem temat i wybrałem tohatsu czyli prawie to samo co Mercury w razie W części są wymienne Tohatsu-Mercury-Johnson moim zdaniem serwis 2 lata i nie ma co dłużnej wywalać pieniędzy w błoto, ponieważ każdy sam może wymienić sobie olej, a z resztą nie oszukujmy się silniki do 6 km to tak naprawdę kosiarka i każdy spec od kosiarki lepiej ogarnie zaburtowca niż Mietek w salonie co widzi 5 szt. tygodniowo i wymienia tylko olej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mahone Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Różnica w cenie jest taka że yamaha kosztuje 6700 a mercury i suzuki są po 5900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 A Tohatsu 5450 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mahone Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Ale sklepu i serwisu z silnikami tohatsu niema w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 To to samo co Merkury .... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mahone Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Wiem że są takie same, ale żeby nie stracić gwarancji trzeba silnik serwisować w autoryzowanym serwisie, a w Krakowie niema takiego który miałby umowę z tohatsu. Poza tym wyraznie napisałem na początku że do wyboru mam 3 marki i tylko one wchodzą w grę, jakbym chciał zamawiać przez neta to wybrałbym Parsuna za 3700zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Masa wątków na ten temat jest. Ja brałbym taki, na który mnie stać Bo koszt zakupu to początek wydatków, no chyba, że budżet "nie wąski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bankroot Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 a w Krakowie niema takiego który miałby umowę z tohatsu Coś chyba ściemniasz: http://www.tohatsu.pl/sprzedaz-i-serwis/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mahone Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Zadzwonię jutro zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Mercury niby to samo co Tohatsu, ale wg mnie Mercury ciut nowocześniejszy jest. Chociażby biegi w rumplu. Sterujesz jedną ręką. Reszta taka sama w obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Mercury niby to samo co Tohatsu, ale wg mnie Mercury ciut nowocześniejszy jest. Chociażby biegi w rumplu. Sterujesz jedną ręką. Reszta taka sama w obu.6 KM Mercury nie ma tego a o silniku tej mocy mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
Witam
Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.
Filip
Top użytkownicy dla tego pytania
29
13
11
9
Popularne dni
8 Lis
17
23 Lut
17
13 Kwi
14
21 Lut
13
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 29 odpowiedzi
Tresor 13 odpowiedzi
darek63 11 odpowiedzi
womaly23 9 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lis 2018
17 odpowiedzi
23 Lut 2017
17 odpowiedzi
13 Kwi 2019
14 odpowiedzi
21 Lut 2018
13 odpowiedzi
Popularne posty
WojtekCIN
Doświadczenie moje (na własnej dupie przetestowane): 1. KM 330 + Parsun 5 + dwie osoby + szpej = brak ślizgu (DRAMAT) 2. KM 330 + Parsun 5 + tylko ja + szpej = ślizg (FAJNIE) 3. KM 360D + Mariner 9.9
wisniowy21
ostatnio przerabiałem temat i wybrałem tohatsu czyli prawie to samo co Mercury w razie W części są wymienne Tohatsu-Mercury-Johnson moim zdaniem serwis 2 lata i nie ma co dłużnej wywalać pieniędzy w
bankroot
To to samo co Merkury ....
Opublikowane grafiki
300 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi