filip Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dropek96 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Witam szUkam kogoś kto użytkuje ponton 330 z kilem i silnik 6km albo 8km 4 suw . Jakie osiągi macie na rzekach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Miałem tośkę 8hp, ok 22km/h pod prąd na Narwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Xboat 320 Mercury 6KM Woda stojąca 1 os 24 km/h, 2 os zależy jak siądą i ile ważą bo ostatnio we dwóch udało się 13 km/h ale bez zbędnej gimnastyki i rozkładania mas ok 10-11 km/h Rzeka Wisła ok 1-2 km/h wolniej pod prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psd27 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Pytanie lamerskie, ale mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto pływa po warszawskim odcinku Wisły i zechce odpowiedzieć Planuję zakup pontonu z silnikiem. No i pojawia się odwieczny dylemat - waga vs moc. Pytanie brzmi, czy przy pontonie 300-330cm i silniku 6hp, da się na warszawskim odcinku raf (Spójnia, Młociny) płynąć pod prąd z sensowną prędkością przy założeniu że w pontonie jest jedna lub dwie osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 sensowna prędkość to ?a) wiatr we włosach tak sobiec) może się uda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kristofer232 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Z jedną osobą będziesz się ślizgał z dwiema raczej bez szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Z jedną osobą będziesz się ślizgał z dwiema raczej bez szansNa Wiśle pod prąd na 6hp? Wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Podczas flauty może i się ślizgnie jak będzie sam ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 W jedną osobę poradzi sobie ze ślizgiem. Nie powinien mieć żadnych problemów bez względu na pogodę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Jak chcesz łowić tym pontonem ryby i cieszyć się kręgosłupem to bierz 6hp. Z tym ślizgiem na mazowieckiej Wiśle to temat śliski, pełen mielizn i zatopionych przeszkód ...PS. Ja mam 10hp i żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Podczas flauty może i się ślizgnie jak będzie sam ☺ Sławomir, slizgnie się , plywam na 6ce z pontonem 360 w dwójkę, ale jak już kupa klamotów to jest ciężko . Do spokojnego przemieszczania to wystarczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psd27 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 No właśnie sam ważę koło 70kg i mocowanie się z silnikiem 10hp po całym dniu łowienia wydaje mi się tak kuszące, jak wkładanie palców w drzwi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 6 to często zdlawiona 8 waga ta sama. Bier albo 8 albo 5... Znajomek po Odrze z 5 ponton 300:https://youtu.be/iqsjY66q3A8 Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 6 to często zdlawiona 8 waga ta sama. Bier albo 8 albo 5... Znajomek po Odrze z 5 ponton 300: Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaW nowszych czterosuwach raczej nie. 8 to zazwyczaj zdławione 9,8/9,9 i waga koło 40 kg a to za dużo do częstego noszenia w pojedynkę w trudnym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 No tak ja szukałem 2T ze względu na wagę. 6 to były dławione 8 i kosztowały więcej (chyba ich mniej na rynku).Moja 8 waży 27kg i wydaje mi się że jest to graniczną wagą do zakładania każdorazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 No tak ja szukałem 2T ze względu na wagę. 6 to były dławione 8 i kosztowały więcej (chyba ich mniej na rynku).Moja 8 waży 27kg i wydaje mi się że jest to graniczną wagą do zakładania każdorazowego. Jeśli ma być lekko i mocno to poszedłbym w nowy dwusuw Tohatsu 9,8 Hp który waży niecałe 30 kg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Jeśli ma być lekko i mocno to poszedłbym w nowy dwusuw Tohatsu 9,8 Hp który waży niecałe 30 kg. Gdzie go można kupić ? 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Gdzie go można kupić ? 2T Najbliżej - Ukraina .W PL podobno tylko Straż , Policja i inne służby mogą. Przepisy unijne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Najbliżej - Ukraina .W PL podobno tylko Straż , Policja i inne służby mogą. Przepisy unijne.Tak też myślałem . Tam dwusuwów mnogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Raczej nie mnogo a zostały niedobitki osatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 A nowe Stormy 2t sprzedają jakoś ...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 W Czechach wciąż można kupić dwu-surowe Selvy 5xs - 2 cylindry, 15KM i tylko 31kg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 W Czechach wciąż można kupić dwu-surowe Selvy 5xs - 2 cylindry, 15KM i tylko 31kg Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkIle taka Selva? Można linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinbox Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 W pontonach 320-330 wg zaleceń producenta pontonu maksymalna wielkość silnika to 15 km. Czy ktoś ma taki zestaw? Warto zmieniać z 10 na 15 km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 W pontonach 320-330 wg zaleceń producenta pontonu maksymalna wielkość silnika to 15 km. Czy ktoś ma taki zestaw? Warto zmieniać z 10 na 15 km?w pontonach 3.8/4.0 ktore mialem (chyba oba mialy max 30km) niemal nie bylo roznicy pomiedzy 15 a 20 km. jedyna roznica na 20 szybciej wchodzil w slizg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
Witam
Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.
Filip
Top użytkownicy dla tego pytania
29
13
11
9
Popularne dni
8 Lis
17
23 Lut
17
13 Kwi
14
21 Lut
13
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 29 odpowiedzi
Tresor 13 odpowiedzi
darek63 11 odpowiedzi
womaly23 9 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lis 2018
17 odpowiedzi
23 Lut 2017
17 odpowiedzi
13 Kwi 2019
14 odpowiedzi
21 Lut 2018
13 odpowiedzi
Popularne posty
WojtekCIN
Doświadczenie moje (na własnej dupie przetestowane): 1. KM 330 + Parsun 5 + dwie osoby + szpej = brak ślizgu (DRAMAT) 2. KM 330 + Parsun 5 + tylko ja + szpej = ślizg (FAJNIE) 3. KM 360D + Mariner 9.9
wisniowy21
ostatnio przerabiałem temat i wybrałem tohatsu czyli prawie to samo co Mercury w razie W części są wymienne Tohatsu-Mercury-Johnson moim zdaniem serwis 2 lata i nie ma co dłużnej wywalać pieniędzy w
bankroot
To to samo co Merkury ....
Opublikowane grafiki
300 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi