filip Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 W pontonach 320-330 wg zaleceń producenta pontonu maksymalna wielkość silnika to 15 km. Czy ktoś ma taki zestaw? Warto zmieniać z 10 na 15 km?Niegdyś miałem 330 + Merc 15km.Nie pamiętam już jaką miałem max prędkość. Pamiętam jednak, że na maxa nie dało się pływać na wietrze i sfalowaniu.Generalnie tylko śrubę miałem w wodzie więc sterowność była bardzo ograniczona. Pół gwizdka wystarczyło aby w okolicach trzydziestu paru km/h płynąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nduro Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Brał ktoś silniki z Chojnowa? Uczciwa firma? Zainteresował mnie Johnson 4KM https://www.olx.pl/oferta/silnik-zaburtowy-johnson-4-km-CID767-IDmOs3A.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Ile taka Selva? Można linka?Sorki - przegapiłem Twój post i dopiero dziś na niego wpadłem http://czmarine.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=3820 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lexi Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Brał ktoś silniki z Chojnowa? Uczciwa firma? Zainteresował mnie Johnson 4KMhttps://www.olx.pl/oferta/silnik-zaburtowy-johnson-4-km-CID767-IDmOs3A.html..kilka lat temu brałem od nich Yamahe 6km było ok ale myślę ze to nie znaczy ze wszystkie silniki maja OK - przypuszczam ze jak maja w ofercie sporo motorów (a oni maja) to sami nie wiedza w 100% w jakim te silniki są stanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MichuA Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 15 km przy ponton ie 320 daje dużo frajdy z zabawy i prędkości. Do trolli gu trochę za mocny. Szybko można się przemieszczać między miejscówki, ale przy większej fali i tak lepiej nie pływać na pelnym gwizdku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinbox Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Mam 9,8 km tohatsu przy pontonie 330, zestaw w dwie osoby "zapierdziela" po rzece pod prąd, większy nie jest potrzebny, jest moc.Natomiast znajomy ma 6km mercurego z dobrą śrubą przy pontonie 320, kolega ciężki nie jest i sam leci w ślizgu po rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skilos Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 330 z kilem i alu podłogą, spalina Suzuki 6 KM 4 t , sam 95 kg + szpej 10 kg , aku 10 kg echo 10 " .Odra pod prąd , pod wiatr 24 km/h , powrót 26 km/h i to byl max .Przy 16-18 km/h wchodziłem w ślizg . 2 osoby to max 14 km/h . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateo_epra Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Witam! Planuję zakup pontonu. Biorę pod uwagę Bark 360 lub Bark 420, zależy mi na swobodzie jak i na dużej ilości miejsca dlatego chyba na 70% zakupię wersję 420 Jaki silnik polecicie do takiej wielkości pontonu ? Głównie będę celować raczej w jakąś używkę yamahy bądź może coś innej firmy. Widziałem również silniki firmy "Storm" które kuszą ceną ale chyba lepiej kupić coś używanego ale pewniejszego jeśli chodzi o firmę. Zamierzam pływać po zaporówkach, jak i po środkowej wiśle (woj. Mazowieckie) pod uwagę brałem silnik 9.9km na którym mógłbym pływać bez patentu. Czy taki silnik 9.9KM będzie odpowiedni do tego pontonu ? Czy może też 8-konna wersja yamachy również ? Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerkins Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Odpowiedni czy nie - zależy co masz na myśli. Jeśli pływanie w ślzgu to 8km za słaby 9.9km nie da ślizgu jak wsiądzie druga osoba. Optymalnie to 20km do takiego pontonu. Ewentualnie 15. Masz wtedy pełny komfort niezależnie od załadunku.Odpuść sobie stormy - tylko renomowane firmy jak nie chcesz problemów z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Ponton 3,60 bez problemu wchodzi w ślizg z silnikiem 9,9km z dwoma osobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Pytanie: najlżejszy silnik 15KM, może być odblokowana 9.9 raczej używany, stopa S, bez różnicy 2T czy 4T waga ma 90% znaczenia, to? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 chyba Yamaha 9,9 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Dobrze jak był by model lub rok.Ktoś pisał że jakaś nowa suzuka 15 jest mega lekka ale to pewnie po za zasięgiem cenowym. Ale w razie co proszę o link najwyżej poczekam rok... Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 suzuki dt 9,9 to model 2s który można za niewielkie pieniądze samemu podrasować na 15km bo to ten sam blok a różnica tkwi w kilku detalach waga 38-43kg w zależności od wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Ponton 3,60 bez problemu wchodzi w ślizg z silnikiem 9,9km z dwoma osobami.Zazwyczaj tak. Problem pojawia się przy dwóch osobach 100+, masie gratów i płynięciu pod prąd lub wiatr. Może nie wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Dobrze jak był by model lub rok.Ktoś pisał że jakaś nowa suzuka 15 jest mega lekka ale to pewnie po za zasięgiem cenowym. Ale w razie co proszę o link najwyżej poczekam rok... Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka suzuki dt 9,9 to model 2s który można za niewielkie pieniądze samemu podrasować na 15km bo to ten sam blok a różnica tkwi w kilku detalach waga 38-43kg w zależności od wersjiNowy Suzuki 15KM 2S waży tylko 37 kg ale niestety nikt nie chce przywieźć mi go z Ukrainy Wciąz szukam chętnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Nowy Suzuki 15KM 2S waży tylko 37 kg ale niestety nikt nie chce przywieźć mi go z Ukrainy Wciąz szukam chętnego.Zapodasz jakiegoś linka? Mam trochę kontaktu z ukraincami. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 W Rzeczpospolitej Przyjaciół oczywiście nie można kupić 2suwa tak ? czy to jakiś wymysł arbuzów z ZSRE z tą całą unią jest tak jak z podarowanym pięknym futrem pod warunkiem że będzie się je nosiło zimą i latem :/.W jakimś innym kraju z ZSRE nie idzie kupić nowego silnika 2 suwowego ? z Ukrainy to pewnie by trzeba pokombinować tak aby nie dać się wyd...ć na podatkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zapodasz jakiegoś linka? Mam trochę kontaktu z ukraincami. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaNawet 33 kg . Szok. Dla mnie tez załatw. https://brig-motors.com/shop/lodochnyj-motor-suzuki-dt15as/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Nawet 33 kg . Szok. Dla mnie tez załatw. https://brig-motors.com/shop/lodochnyj-motor-suzuki-dt15as/Andrzej do trolingu również planujesz go używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Andrzej do trolingu również planujesz go używać?Tak. Ma dwa gary tak wiec kultura pracy jednocylindrowca 4T 6 KM albo nawet lepsza. Czasem przygazuję a waga taka że wszystkie minusy mam w d... .15KM w 4T to 50 kg..... . Z tym ze ja bardzo rzadko troluję na spalinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) @godski jeśli masz kogoś w UK to temat jest do ogarnięcia, nie wiem czy akurat suzuki ale mogę podzwonićhttps://www.ebay.co.uk/itm/NEW-YAMAHA-2-Two-Stroke-15-FMHL-S-HP-Outboard-Boat-Motor-Engine-Commercial-15HP/172850283983?hash=item283eae05cf:g:yPYAAOxy2HFSXAdf Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Nawet 33 kg . Szok. Dla mnie tez załatw. https://brig-motors.com/shop/lodochnyj-motor-suzuki-dt15as/Mogę się pokusić o sprowadzenie tego do pl. Ile chcesz za niego zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 W Rzeczpospolitej Przyjaciół oczywiście nie można kupić 2suwa tak ? czy to jakiś wymysł arbuzów z ZSRE z tą całą unią jest tak jak z podarowanym pięknym futrem pod warunkiem że będzie się je nosiło zimą i latem :/. W jakimś innym kraju z ZSRE nie idzie kupić nowego silnika 2 suwowego ? z Ukrainy to pewnie by trzeba pokombinować tak aby nie dać się wyd...ć na podatkach .Nawet w podłym, kapitalistycznym USraju jest ban na sprzedaż 2T (pomijając modele DI). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @godski jeśli masz kogoś w UK to temat jest do ogarnięcia, nie wiem czy akurat suzuki ale mogę podzwonićhttps://www.ebay.co.uk/itm/NEW-YAMAHA-2-Two-Stroke-15-FMHL-S-HP-Outboard-Boat-Motor-Engine-Commercial-15HP/172850283983?hash=item283eae05cf:g:yPYAAOxy2HFSXAdfYamka odpada. 38 kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
Witam
Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.
Filip
Top użytkownicy dla tego pytania
29
13
11
9
Popularne dni
8 Lis
17
23 Lut
17
13 Kwi
14
21 Lut
13
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 29 odpowiedzi
Tresor 13 odpowiedzi
darek63 11 odpowiedzi
womaly23 9 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lis 2018
17 odpowiedzi
23 Lut 2017
17 odpowiedzi
13 Kwi 2019
14 odpowiedzi
21 Lut 2018
13 odpowiedzi
Popularne posty
WojtekCIN
Doświadczenie moje (na własnej dupie przetestowane): 1. KM 330 + Parsun 5 + dwie osoby + szpej = brak ślizgu (DRAMAT) 2. KM 330 + Parsun 5 + tylko ja + szpej = ślizg (FAJNIE) 3. KM 360D + Mariner 9.9
wisniowy21
ostatnio przerabiałem temat i wybrałem tohatsu czyli prawie to samo co Mercury w razie W części są wymienne Tohatsu-Mercury-Johnson moim zdaniem serwis 2 lata i nie ma co dłużnej wywalać pieniędzy w
bankroot
To to samo co Merkury ....
Opublikowane grafiki
300 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi