filip Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Mogę się pokusić o sprowadzenie tego do pl.Ile chcesz za niego zapłacić?Na priv podaj propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Na Ukrainie wychodzi ca 3k a te z UK ca 10kJakby ktoś te z Ukrainy mógł ogarnąć proszę ofertę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fatality Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Witam Wszystkich. Myslę że 4T lepsze dla kogoś kto więcej pływa,kto chce pływać nie oglądać silnik na stojaku<pływam po Odrze>, dlaczego? Mniej pali i to z 40%-45%-50%<odczujesz w kieszeni>.kupisz 2T taniej to różnicę wlejesz do zbiornika w krótkim czasie, miałem mairinera 2T 8HP silnik ,,moc rzeczywista" jak 9hp 4T ,można nalać piasku ,bedzie chodził ..dobry sprzęt<tohatsu tańsza alternatywa dla marinera słyszałem że małe ludziki robią części dlatego taniej>>>słabsza żywotność>Teraz mam honde 10BF..<43KG czuć różnice mariner 36kg na + dla marinera>troszkę mocniejsza ten 1HP od marinera,ALE pali 1,2 litra na 10 kilometrów /maneta 70%-80% prędkość przelotowa ok 26-28 .vmax 33km/h-rekord 37km/h <łódka 380 pusta+prawie pusty bak> oleju nie hondy/castrol/ tylko ELF 5W30 pełny syntetyk<nie pamietam jaki:P>,ale czuć różnice.Co do pontonu 360-430,430 może ale nie musi lepiej wchodzić w slizg niż 360 do 360 minimum 10HP 4T. Ponton 360 info-media z kilem i podłogą z sklejki nie alu<alu jest sporo cięższe> lepiej się kładzie niż 330. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdasCzeski Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Paweł, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Na Ukrainie wychodzi ca 3k a te z UK ca 10kJakby ktoś te z Ukrainy mógł ogarnąć proszę ofertę na priv50k hrywien to jak byś nie liczył 7k PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Panowie propozycja z waszej str musi wyjść, ceny u sąsiadów znacie +?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 No dobrze, zatem mam temat dogadany mogę to bez problemu przywieźć, na przyszły week pierwsza szt może być w pl. I tak mogę zwozic do bólu 1 szt tygodniowo kto chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 50k hrywien to jak byś nie liczył 7k PLNA ja ruble policzył ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witam Wszystkich. Myslę że 4T lepsze dla kogoś kto więcej pływa,kto chce pływać nie oglądać silnik na stojaku<pływam po Odrze>, dlaczego? Mniej pali i to z 40%-45%-50%<odczujesz w kieszeni>.kupisz 2T taniej to różnicę wlejesz do zbiornika w krótkim czasie, miałem mairinera 2T 8HP silnik ,,moc rzeczywista" jak 9hp 4T ,można nalać piasku ,bedzie chodził ..dobry sprzęt<tohatsu tańsza alternatywa dla marinera słyszałem że małe ludziki robią części dlatego taniej>>>słabsza żywotność>Teraz mam honde 10BF..<43KG czuć różnice mariner 36kg na + dla marinera>troszkę mocniejsza ten 1HP od marinera,ALE pali 1,2 litra na 10 kilometrów /maneta 70%-80% prędkość przelotowa ok 26-28 .vmax 33km/h-rekord 37km/h <łódka 380 pusta+prawie pusty bak> oleju nie hondy/castrol/ tylko ELF 5W30 pełny syntetyk<nie pamietam jaki:P>,ale czuć różnice.Co do pontonu 360-430,430 może ale nie musi lepiej wchodzić w slizg niż 360 do 360 minimum 10HP 4T. Ponton 360 info-media z kilem i podłogą z sklejki nie alu<alu jest sporo cięższe> lepiej się kładzie niż 330. PozdrawiamKolego, to wszystko jasne ale waga w tym momencie ma dla mnie najistotniejsze znaczenie. 33 kg kontra 50 robi różnicę przy zakładaniu/zdejmowaniu z pawęży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ja mam już na priv propozycję. Około 8500 na gotowo. Myślę. Nie napiszę od kogo.Poważna osoba.Tak więc prawie nowa Yamka 9,9 pewnie pójdzie do ludzi.Świetny silnik ale niestety 43 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Taniej jest na Białorusi. Może stamtąd ktoś może ściągnąć ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 albercik2 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 A ja ruble policzył Sobotni wieczór to słaby czas na liczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Zacząłem trochę od d... strony ☺.Zamiast pływadła najpierw kupiłem silnik Tohatsu 4t 9.8 . Teraz chce dokupić ponton (raczej Kolobri DSL). Wędkowanie w większości na Wiśle -czasami 2 osoby. Zastanawiam się czy brać 330 czy 360 . (330ka łatwiejsza w transporcie) Który z nich 330/360 (zakładając taką samą masę załogantów i sprzętu) szybciej/lepiej będzie wchodził w ślizg ? Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Mój Kolibri 330 PP bez kila z silnikiem Storm 7km wchodzi w ślizg, to te dwa z Twoim silnikiem bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 oryginalnie Tohatsu wyciąga z tego bloku 5 KM na maxa jakim cudem Storm wyciągnął 7 KM z tego bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Pewnie 7 to tylko naklejka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zacząłem trochę od d... strony ☺.Zamiast pływadła najpierw kupiłem silnik Tohatsu 4t 9.8 . Teraz chce dokupić ponton (raczej Kolobri DSL). Wędkowanie w większości na Wiśle -czasami 2 osoby. Zastanawiam się czy brać 330 czy 360 . (330ka łatwiejsza w transporcie)Który z nich 330/360 (zakładając taką samą masę załogantów i sprzętu) szybciej/lepiej będzie wchodził w ślizg ?Moim zdaniem 360, szczególnie obciążony z przodu cięższym zawodnikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Panowie pomóżcie Mam gumiaka Kolibri 330 DSL i chciałbym latać między miejscówkami ślizgiem. Do gumowca na chwilę obecną mam podpiętą Yamahę 8 hp 2t. I o ile pływam sobie sam, to nie mam żadnych zastrzeżeń. Echosonda pokazuje prędkości 27-29km/h. Z kolegą na pokładzie niestety nie jest już tak kolorowo, max 12 km/h. Nie będę ukrywać ze mali nie jesteśmy, dwóch chłopa jeden 110+ drugi 100+, do tego trochę gratów, zbiornik z paliwem i kotwica 9 kg, mała echosonda. Wiem już, że z obecnym silnikiem mogę zapomnieć o pływaniu ślizgiem w duecie. Pomysł więc jest taki aby sprzedać Yamahę i kupić coś mocniejszego. Z racji ograniczonego budżetu wybór padł na nowego Storma 13,5 km w dwutakcie, albo jeśli dopisze szczęście na używaną Yamahę 9.9 FMH lub V-max. Z tego co się dowiedziałem Storm 13.5 ma 15 km i to jest max co mogę podpiąć do pontonu.I teraz najważniejsze pytanie. Czy z takim silnikiem w dwie osoby polecimy ślizgiem? Edytowane 20 Maja 2019 przez M@rcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) Kolibri KM360D z 9.9 latał w ślizgu- tak dla porównania. We dwie osoby ze szpejem oczywiście. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 20 Maja 2019 przez WojtekCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Yamaha yam 360s plus yamaha 9.9 2T vmax (czyli 15stka) którą tu sprzedałem parę dni temu - trzech chłopa- 90, 105, 110kg wychodziła za ręką w ślizg bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek28062 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 (edytowane) Witam wszystkichChciałbym się zapytać bardziej doświadczonych kolegów który z silnikówHonda Bf10 vs Yamaha 9.9 vs Suzuki 9.9będzie dobry do pontonu Kolibri 330D i jak będą się sprawować w trolingu ponieważ jestem zielony w tym temacie i za bardzo nie mogę się zdecydować. Silnik planuje kupić nowy i nie chce wybrać źle bo wiem że np Honda ma o 5 cm dłuższą stopę i nie wiem jak to wpłynie na poruszanie. Pozdrawiam Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Wszystkie będą dobre, ale jeśli chodzi o trolling to może być szybciej niż byś chciał. Ja na Mercurym 3,5 i takim samym pontonie płynę najwolniej 3km/h, ponadto takie pyrkanie na najniższych obrotach, też zdrowe dla silnika nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Równie dobre będzie Tohatsu - masz 2 wersje . 9.8 KM i 9.9KM (większa pojemność) który możesz odblokować na 15 KM nie zmieniając nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Ja bym brał najlżejszy z najtańszych Oczywiście S. Ja akurat pływałem na Suzie 9.9, ale kolega miał Tośkę 9.8 - jak ten silnik pracował to była poezja dla ucha Do trolla będziesz się musiał czasem spowalniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marek28062 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Ja bym brał najlżejszy z najtańszych Oczywiście S. Ja akurat pływałem na Suzie 9.9, ale kolega miał Tośkę 9.8 - jak ten silnik pracował to była poezja dla ucha Do trolla będziesz się musiał czasem spowalniać.Czyli temat spowolnienia w trolingu muszę jeszcze ogarnąć bo wiem o jakichś parasolach ale nadal nie wiem po co jakieś kule po 5kilo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
Witam
Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.
Filip
Top użytkownicy dla tego pytania
29
13
11
9
Popularne dni
8 Lis
17
23 Lut
17
13 Kwi
14
21 Lut
13
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 29 odpowiedzi
Tresor 13 odpowiedzi
darek63 11 odpowiedzi
womaly23 9 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lis 2018
17 odpowiedzi
23 Lut 2017
17 odpowiedzi
13 Kwi 2019
14 odpowiedzi
21 Lut 2018
13 odpowiedzi
Popularne posty
WojtekCIN
Doświadczenie moje (na własnej dupie przetestowane): 1. KM 330 + Parsun 5 + dwie osoby + szpej = brak ślizgu (DRAMAT) 2. KM 330 + Parsun 5 + tylko ja + szpej = ślizg (FAJNIE) 3. KM 360D + Mariner 9.9
wisniowy21
ostatnio przerabiałem temat i wybrałem tohatsu czyli prawie to samo co Mercury w razie W części są wymienne Tohatsu-Mercury-Johnson moim zdaniem serwis 2 lata i nie ma co dłużnej wywalać pieniędzy w
bankroot
To to samo co Merkury ....
Opublikowane grafiki
300 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi