filip Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Witam Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 (edytowane) Czyli temat spowolnienia w trolingu muszę jeszcze ogarnąć bo wiem o jakichś parasolach ale nadal nie wiem po co jakieś kule po 5kilo??Puść sobie z dziobu małe wiadro budowlane z wyciętą dziurą w dnie. Wiążesz linką do uchwytu transportowego tak, żeby było ledwo zanurzone. Ustawia się idealnie pod kilem, nie trzeba kontrować jak w przypadku dryfkotwy z burty. W razie potrzeby popłyniesz i 2 km/h a i nie trzeba mulić silnika na jałowych pływając ze standardową prędkością trollingową w okolicach 3 - 3,5 km/h. Edytowane 20 Grudnia 2019 przez Pumba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Równie dobre będzie Tohatsu - masz 2 wersje . 9.8 KM i 9.9KM (większa pojemność) który możesz odblokować na 15 KM nie zmieniając nic.Ile waży ten 9,9 i co trzeba zmienić na 15KM? Jaka pojemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nimret Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Chyba o ten silnik chodzi, blokadę masz z tego co pamiętam na lince (2 minuty roboty). To jest 20 zdławiona do 9.9. https://allegro.pl/oferta/silnik-zaburtowy-tohatsu-mfs-9-9-sport-10-15-km-8687045318 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Chyba o ten silnik chodzi, blokadę masz z tego co pamiętam na lince (2 minuty roboty). To jest 20 zdławiona do 9.9. https://allegro.pl/oferta/silnik-zaburtowy-tohatsu-mfs-9-9-sport-10-15-km-8687045318Potwierdzi to info ktoś na 100% ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Ale po co kombinowac skoro taka 20tka kosztuje 11.5k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Ale po co kombinowac skoro taka 20tka kosztuje 11.5kA jak sądzisz????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) Ile waży ten 9,9 i co trzeba zmienić na 15KM? Jaka pojemność?Waga 43kg, pojemność 333ccm. Bezkosztowo robi się z niego 15KM. Zablokowane są na cięgnie . https://allegro.pl/oferta/tohatsu-mfs9-9e-s-sport-silnik-zaburtowy-10-15km-8778445651?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Gwarancji się nie traci po takim tuningu Edytowane 22 Grudnia 2019 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MATI87 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zastanawiam sie nad kupnem silnika do pontonu kolibri 300 bez kila. Zastanawiam sie nad uzywana yamaha 6km 2t. Moze ktos doradzi czy warto czy moze cos z innej marki? Jak z czesciami do tych starszych modeli.? Czy moze lepiej nowy silnik storm.6km 2t. Za pomoc wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Panowie mam okazje kupic nowy silnik tohatsu 9.8 4T krotka stopa za doac dobre pieniadze.Planuje go podpiac pod mawerica 370C.Bedzie to moj pierwszy silnik i potrzebuje opini o jego awaeyjnoaci jakosci itd.Warto go kupic? Czy lepiej dolozyc do np yamahy lub hondy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Hehehe nie warto przepłacać w tym przypadku bo toska jest bezawaryjnym silnikiem, i w dodatku robi silniki dla Yamaha honda Mercury itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Made in Japan poza tym. I cenowo najkorzystniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 wielkie dzieki za podpowiedz i odpowiedz.W takim razie nie ma co sobie glowy dalej meczyc tylko zawijac ta toske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamol84 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Szybkie pytanie. Czy Mercury 6km pociagnie kolibri 360d w slizg, przy obciazeniu zestawu okolo 180kg? Z gory dzieki, pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-J610FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 W sensie 180 kg plus masa pontonu, silnika? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamol84 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 180kg to zaloga plus graty razem z silnikiem. Wysłane z mojego SM-J610FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Czyli dwóch wielkoludów po circa 70 kg. Myślę że może być na granicy... może się udać ale gwarancji nie ma. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Z lokalizacji widzę że Masz duże możliwości sprawdzenia , dogadania się z kimś kto taki silnik posiada , a nie ma to jak samemu na wodzie sprawdzisz czy o takim pływaniu marzysz . Mam 6 km i co prawda łódka 320 , ale ja czuję nie dosyt prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamol84 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 No dobra, a dluga stopa robi duza roznice przy slizganiu sie? Mowa tu o tym samym pontonie i silniku 6km. Wysłane z mojego SM-J610FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Długość stopy robi bardzo dużą różnicę mam krótką stopę i walczę o 2 cm żeby poprawić osiągi . Długa stopa nie do pontonu , taką zakładają do jachtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Szybkie pytanie. Czy Mercury 6km pociagnie kolibri 360d w slizg, przy obciazeniu zestawu okolo 180kg?Z gory dzieki, pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-J610FN przy użyciu TapatalkaMoim zdaniem bez szans. Pchanie wody 12 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 surk Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 Busch Kajman 360 plus Suzuki 6KM podczas prób tylko z dwoma osobami razem ok 170 kg udało się ponton wprowadzić w ślizg po odpowiednim rozłożeniu ciężaru i pewnym czasie. Poleciał 25 km/h ale w normalnej eksploatacji we dwie osoby plus graty jest to max 13 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Szybkie pytanie. Czy Mercury 6km pociagnie kolibri 360d w slizg, przy obciazeniu zestawu okolo 180kg?Z gory dzieki, pozdrawiam.Mam silnik Evinrude 5kW czyli niby powyżej 6HP, Kolibri 360D, razem z synem ważymy poniżej 100kg i jest ślizg, ale moim zdaniem jeśli już kupować to coś z zakresu 8-12HP najlepiej w 4t bo mało pali i nie śmierdzi spalinami. Na małym zbiorniku wystarczy mała moc, ale na dużym lub długim to lepiej mieć możliwość popłynięcia szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KULI Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Witam.Szukam silnika do pontonu Gala F420. Ma to być silnik 20KM z rozrusznikiem, ładowaniem i na długiej stopie. Ponton ma służyć do pływania z rodzinką.Myślałem nad Suzuki DF20 ale słyszałem różne opinie na temat tych silników. Dostałem propozycję od Pana Marcina Nałodzina silnik Tohatsu. Zależy mi też na wadzę. Na początek będzie wożony w bagażniku. Czy może szukać coś używanego.Czy na śląsku jest jakiś serwis autoryzowany właśnie Suzuki, Mercury czy jakiś inny markowy? Z góry dziękuje za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bolesław Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Do pontonu musi być stopa S. Krótka. Silnik 20km który chcesz nosić w ręku powinien być jak najlżejszy. Pomyśl czy rozruch elektryczny jest Ci niezbędny. To są dodatkowe kilogramy. Rownież akumulator swoje waży. A odpalenie sprawnej 20stki to lekki ruch nadgarstkiem niemal.. i chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Do pontonu musi być stopa S. Krótka. Silnik 20km który chcesz nosić w ręku powinien być jak najlżejszy. Pomyśl czy rozruch elektryczny jest Ci niezbędny. To są dodatkowe kilogramy. Rownież akumulator swoje waży. A odpalenie sprawnej 20stki to lekki ruch nadgarstkiem niemal.. i chodzi.Mylisz się, do tego pontonu producent przewiduje silnik ze stopą L. Poza tym jeśli silnik ma być wożony na przyczepce zamocowany do pontonu waga nie ma takiego znaczenia a rozruch elektryczny to fajna rzecz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
Witam
Mam ponton Buscha 330 R, potrzebuje do tego silnik spalinowy około 5-6 km. Jaki najlepiej kupić?? Chodzi mi o marke Suzuki,Yamaha, Honda odpada troszke droga. A i jeszcze jak ma być długość kolumny?
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.
Filip
Top użytkownicy dla tego pytania
29
13
11
9
Popularne dni
8 Lis
17
23 Lut
17
13 Kwi
14
21 Lut
13
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 29 odpowiedzi
Tresor 13 odpowiedzi
darek63 11 odpowiedzi
womaly23 9 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lis 2018
17 odpowiedzi
23 Lut 2017
17 odpowiedzi
13 Kwi 2019
14 odpowiedzi
21 Lut 2018
13 odpowiedzi
Popularne posty
WojtekCIN
Doświadczenie moje (na własnej dupie przetestowane): 1. KM 330 + Parsun 5 + dwie osoby + szpej = brak ślizgu (DRAMAT) 2. KM 330 + Parsun 5 + tylko ja + szpej = ślizg (FAJNIE) 3. KM 360D + Mariner 9.9
wisniowy21
ostatnio przerabiałem temat i wybrałem tohatsu czyli prawie to samo co Mercury w razie W części są wymienne Tohatsu-Mercury-Johnson moim zdaniem serwis 2 lata i nie ma co dłużnej wywalać pieniędzy w
bankroot
To to samo co Merkury ....
Opublikowane grafiki
300 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi