Skocz do zawartości

Wędka do malutkich woblerków

RUDI75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję kijka o długości 270-300cm i cw do 15g. Wędka o akcji parabolicznej do połowu kleni, jazi i okoni która nie polegnie gdy i szczupaczek się uwiesi. Wklejki odpadają na starcie :)

Kijek ma być prezentem dla siostrzeńca który dopiero uczy się łowić woblerkami. Cena 150-200zł

Macie koledzy jakieś propozycję?

Witaj

Team Konger UL Spin.2,7 cw.3-15.Oczywiście nie wklejka,akcja wg.mnie mod-fast.Uchwyt Fuji,bardzo przyzwoicie rzuca już 2g woblerki,ładnie trzyma rybę(łowiłem tylko z plecionką).Przełowiłem tym kijem pełne dwa sezony,kilka większych przyłowów typu szczupak ok 70cm zniósł bez żadnych kłopotów.Naprawdę bardzo fajny kij,polecam.

Mam ta wędkę od niedawna wiec trudno napisać mi obszerna recenzje dotycząca pracy przy holu rożnych ryb. W zakresie połowów do 35 cm - wyraźnie czuć brania. Co do budowy wedziska - 4 części, dobre wykończenie, nie zauważyłem w swoim egzemplarzu niedorobek. Przy długości 3m obecny jest dość długi dolnik, mam 188 cm wzrostu a wystaje mi on na jakieś 3 palce za łokieć. Przy rzutach nad Wisła pomaga to w osiągnięciu większych odległości na przelewach. Ja osobiście nie lubię korka, tutaj mamy w wykończeniu twarda piankę. Jeśli siostrzeniec ma poniżej 180 cm wzrostu polecałbym zakup krótszego egzemplarzu. Moim zdaniem przy zakupie w tej polce cenowej dobrze wykonany travelspin Ron Thompson to ciekawy zakup.

Polecam iri Lucky, używam trzeci sezon do kleniowania. Swoją droga bardzo mnie dziwi fakt wycofania tego kija z produkcji?! Rozumiem pojawiła sie seria WRX, ale nie pojawił sie ten model w postaci Konger WRX Lucky. Może firma przygotowuje coś specjalnego na przyszły sezon.

• 3 miesiące temu...

jeżeli jeszcze aktualne konger paladin river raid 274cm 2-14g

bardzo piękna wędka seryjna, dobra amortyzacja

wyciągnąłem na nią

bolka 76

szczupaka 70

dwa sumy 60 i 70

karpia 3kg

pare sandałów 50-70

kij wart ceny, ewentualnie szukaj czegoś na blanku ATC - pogadaj z razor73, Krzysiek ci doradzi czego szukać

jesli kolega ezehiel chce sprzedać kijek który tak zachwala- za kwotę którą deklaruje założyciel wątku to ja z chęcią przyłącze sie do ogonka :P

Hehehe....

Masz mnie :D

oczywiście, że nie za tą kwotę :D

ale Rudi dysponuje kwotą + plus wiadrem woblerów które mogą zrównoważyć pozostałe koszta:D