Skocz do zawartości

KrystekWolf - Świąteczna Pomoc dla rodziny Krystka

ezehiel

Rekomendowane odpowiedzi

Krótko i po żołniersku

Aby odpowiedzieć na apel wielu osób powstał wątek.

W obecnej chwili akcja zawieszona prosimy nie przelewać datków.

Pieniądze przelewamy do siwypike

Dariusz Warchocki ul. Olszynowa 10 87-103 Mała Nieszawka
konto 30 1460 1181 2025 5295 0012 0002.

Proszę o wpis w tytule zbiórka Monika Metzler.

Kod SWIFT Getin Noble Bank GBGCPLPK

Edytowane przez ezehiel

Ja to widzę tak: uzbiera się tyle ile się uzbiera (ważne aby akcja ruszyła na czas), na wieniec na pewno starczy a jak coś zostanie resztę przekaże się rodzinie. Uważam też, że potrzebna będzie delegacja do udziału w uroczystościach pogrzebowych, tu ukłon do osób z okolic Płocka.

Edytowane przez @Wojti
  • Like 2

Nie znałem Krystiana, więc nie wiem ,w jakiej sytuacji finansowej się znajdowała Jego rodzina.Lecz znając życie żonie zapewne przyda się wsparcie,a na forum jest nas kilka tys..Sądzę ,że uzbiera się bliżej nieokreśona ,ale konkretna suma ,z której wieniec będzie małym okruchem.

Wiec podaj konkretne konto.

Ja to widzę tak: uzbiera się tyle ile się uzbiera (ważne aby akcja ruszyła na czas), na wieniec na pewno starczy a jak coś zostanie resztę przekaże się rodzinie. Uważam też, że potrzebna będzie delegacja do udziału w uroczystościach pogrzebowych, tu ukłon do osób z okolic Płocka.

Popieram. Czas nagli pewnie....

• Like 1

Dobra inicjatywa, chętnie wezmę udział i faktycznie najlepiej żeby to brat podał konto. Jest nas tylu ze jak każdy odmówi sobie piwa i wpłaci zrobi się fajna sumka która nie wytrze łez i nie ukoi bólu, ale za jakiś czas może być bardzo przydatna.

Hej

Nie znałem Krystiana ale jak najbardziej popieram inicjatywę.Dzielą mnie spore kilometry,wiec w sprawach wieńca itp nie mogę pomoc.Jednak jestem za pomocą finansową.Wydaje mi się ze nr konta brata to dobre rozwiązanie.

Pozd.

Edytowane przez kondzio 77

Jest już data i godzina pogrzebu: 16.09.2014r. godz. 12:00 więc jeżeli chcemy również zakupić wieniec to czasu jest bardzo mało. Ktoś ze znajomych z okolicy powinien zorganizować konto do przelewania kasy na wieniec. Trzeba się też zastanowić na resztą kasy którą przekażemy rodzinie, idealnie było by gdyby zajął się tym brat, pytanie czy ma teraz głowę do takich spraw ?

Panowie wolał bym się tego nie podejmować muszę trochę odpocząć psychicznie bo ciągle mam to przed oczami. :( .Jeśli chodzi o wsparcie i kwiaty to jeśli planujecie coś takiego i znajdzie się osoba co poprowadzi ten temat to mogę podać na priv numer tel do żony Krystiana i najlepiej z nią porozmawiać w tej kwestii .Jeszcze raz dziękuję wszystkim  za kondolencję i pamięć.

Edytowane przez siwek219

Po rozmowie z Robertem ja zajmę się zbiórką pieniędzy. Polega ona na wpłacie dowolnej kwoty na moje konto z wpisem Kwiaty Krystian i Nickiem z forum. Ja po zebraniu pieniążków utworzę listę kto i ile wpłacił i będzie ona dostępna dla każdego wpłacającego. Lista będzie zawierała lp., nick osoby, kwota, oraz suma końcowa wpłat.  Z tej kwoty pieniążki zostaną przelane na kupno kwiatów w imieniu forum na konto Roberta. Pozostałe pieniążki po zbiórce zostaną przelane na konto Roberta i przekazane żonie Krystiana lub konto żony Krystka.

Proszę o przelew na konto

W imieniu rodziny Krystiana Dziękuję wszystkim wspierającym jego rodzinę, za słowa otuchy i wsparcia oraz biorącym udział w "akcji kwiaty".

Edytowane przez siwypike
  • Like 1

Po rozmowie z Robertem ja zajmę się zbiórką pieniędzy. Polega ona na wpłacie dowolnej kwoty na moje konto z wpisem Kwiaty Krystian i Nickiem z forum. Ja po zebraniu pieniążków utworzę listę kto i ile wpłacił i będzie ona dostępna dla każdego wpłacającego. Lista będzie zawierała lp., nick osoby, kwota, oraz suma końcowa wpłat.  Z tej kwoty pieniążki zostaną przelane na kupno kwiatów w imieniu forum na konto Roberta. Pozostałe pieniążki po zbiórce zostaną przelane na konto Roberta i przekazane żonie Krystiana lub konto żony Krystka.

Proszę o przelew na konto

Dariusz Warchocki ul. Olszynowa 10 87-103 Mała Nieszawka

konto 30 1460 1181 2025 5295 0012 0002.

W imieniu rodziny Krystiana Dziękuję wszystkim wspierającym jego rodzinę, za słowa otuchy i wsparcia oraz biorącym udział w "akcji kwiaty".

@siwypike,dzięki że zająłeś się sprawą.

Czasu na przelew z przeznaczeniem na kwiaty jest faktycznie niewiele,ale to bez znaczenia.Pamiętajmy że jeśli pieniądze dotrą do Darka nawet po wtorku to nadal się przydadzą.Rodzina Krystiana na pewno będzie ich potrzebować.Trudno przy takiej tragedii myśleć o aspekcie finansowym,ale...Życie jakie jest,wiemy.

Dziękuję Darku za podjęcie się tego zadania.

Osobista prośba. Darujmy sobie posty w stylu "przelane", "ja też się dorzuciłem" itd. To indywidualny dar każdego z nas, a nie okazja do zabłyśnięcia, czy chwalenia się na forum. Jeden przeleje 10 zł, drugi uklęknie i się pomodli- każdy według własnego uznania, poglądów i możliwości.

Tak jak i nie jestem za tworzeniem listy, kto ile pieniędzy przelał. Rozumiem, że kolega @siwypike chce być w porządku w stosunku do nas, jednak to chyba nie czas i nie miejsce na takie rozliczenia. Nikt chyba nie wątpi w uczciwość kolegi, że będzie chciał go sprawdzać. Kombinatorów i chcących zarobić na ludzkiej krzywdzie w takich momentach życie samo rozliczy.
Dajmy spokój, bo za chwilę dojdziemy do absurdu okazywania paragonu z kwiaciarni...

Nie znałem osobiście Krystiana. Nie raz pewnie się z nim nie zgadzałem, mogłem mieć odmienne poglądy na pewne sprawy, ale teraz nie ma to żadnego znaczenia, bo odszedł jeden z nas. Co niestety jest tragedią wielu osób najbliższych i teraz na tym należy się skupić i na godnym pożegnaniu kolegi-wędkarza.

• Like 14

Dziękuję Darku za podjęcie się tego zadania.

Osobista prośba. Darujmy sobie posty w stylu "przelane", "ja też się dorzuciłem" itd. To indywidualny dar każdego z nas, a nie okazja do zabłyśnięcia, czy chwalenia się na forum. Jeden przeleje 10 zł, drugi uklęknie i się pomodli- każdy według własnego uznania, poglądów i możliwości.

Tak jak i nie jestem za tworzeniem listy, kto ile pieniędzy przelał. Rozumiem, że kolega @siwypike chce być w porządku w stosunku do nas, jednak to chyba nie czas i nie miejsce na takie rozliczenia. Nikt chyba nie wątpi w uczciwość kolegi, że będzie chciał go sprawdzać. Kombinatorów i chcących zarobić na ludzkiej krzywdzie w takich momentach życie samo rozliczy.

Dajmy spokój, bo za chwilę dojdziemy do absurdu okazywania paragonu z kwiaciarni...

Nie znałem osobiście Krystiana. Nie raz pewnie się z nim nie zgadzałem, mogłem mieć odmienne poglądy na pewne sprawy, ale teraz nie ma to żadnego znaczenia, bo odszedł jeden z nas. Co niestety jest tragedią wielu osób najbliższych i teraz na tym należy się skupić i na godnym pożegnaniu kolegi-wędkarza.

Zgadzam się z również z Tobą Kamil.

@Kamil Z. po części ma racje, jednak jeśli będzie ukazywała się informacja z np. liczba ile osób wpłaciło i jaka uzbieraliśmy kwotę

przyniesie to dwojaką korzyść, wątek będzie się odwietrzał no i informacja dotrze do większej ilości osób.

Edytowane przez @Wojti
  • Like 4

@Kamil Z. po części ma racje, jednak jeśli będzie ukazywała się informacja z np. liczba ile osób wpłaciło i jaka uzbieraliśmy kwotę

przyniesie to dwojaką korzyść, wątek będzie się odwietrzał no i informacja dotrze do większej ilości osób.

Kolejny dobry pomysł. Bez nicków i indywidualnych kwot rzecz jasna.

• Like 1