Skocz do zawartości

KrystekWolf - Świąteczna Pomoc dla rodziny Krystka

ezehiel

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie dziękuję za wszystkie ciepłe i życzliwe słowa skierowane pod moim adresem. Należą się one jednak wszystkim biorącym udział w tej akcji. Ludzi którzy wspierali rodzinę Krystiana w tym żonę Krystka czy Roberta było bardzo wielu. Z rozmów wiem, że wielu kolegów z Płocka i okolic wspierało ich na miejscu. To im również należą się gorące podziękowania. Ja podobnie jak wielu z nas dołożyłem małą cegiełkę. Takie właśnie akcje określają jacy jesteśmy i pokazują to kim jesteśmy. Pokazują nasze człowieczeństwo. Osobiście spodobało mi się, iż w obliczu takiej tragedii potrafiliśmy się zjednoczyć nie tylko podczas zbiórki pieniędzy ale również modlitwy. Krystek był żywym uczestnikiem tego forum. Wszędzie go było pełno. Często wypowiadał się w wielu różnych wątkach. Starał się wspierać wielu z nas swoim doświadczeniem. Po informacjach o tragicznym zaginięciu i śmierci Krystka to forum dla mnie się zmieniło. Śmierć Krystka pozostawiła małą pustkę,  z drugiej jednak strony pokazała mi jak wspaniali ludzie tworzą to forum. Cieszę się, że mogę być jego częścią.

• Like 14

Jako naród,społeczność mamy różne opinie ale w ciężkich chwilach potrafimy się jednoczyć. I to jest piękne. Wzruszające są słowa pani Moniki, dla Ciebie Darku wielkie podziękowania za podjęcie i poprowadzenie inicjatywy....

• Like 6

Kolejna łza w oku, a dużo cierpienia w pracy widzę i czasem myślę, że obojętnieje. Jednak nie. 

Uważam też - choć nie miałem przyjemności Krystiana poznać, acz wędkarz mnie pewnie zrozumie - że z każdej zamieszczonej jego fotografii biło wręcz jak żył swoją pasją, jak wędkarstwo dawało mu napęd...i z całą pewnością wędkarstwo nam go nie odebrało. 

• Like 3

@siwypike - słowa uznania i podziękowania.

Łatwiej pisać, bo po przeczytaniu Twojego postu z zacytowanymi słowami żony Krystiana - Pani Moniki, gardło się ściska i pewnie słowa bym z siebie nie wydusił.

Robert.

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Cały czas nie mogę w to uwierzyć. Jeszcze wczoraj byłem w wątku "Nasi milusińscy..." i oglądałem zdjęcia wysłane przez Krystiana oraz czytałem jego komentarze... Nie znałem człowieka, ale i tak bardzo jego śmierć mną ruszyła...

Edytowane przez tomala89