Skocz do zawartości

KrystekWolf - Świąteczna Pomoc dla rodziny Krystka

ezehiel

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję Kamilu. Taka koncepcja powstała na szybko by nie było niedomówień. Ogólnie z ustaleń z Robertem to pieniążki na kwiaty przeleję wcześniej by zamówił wiązankę od forum. A pozostałą kwotę przeleję kilka dni po pogrzebie. Teraz wiadomo rodzina Krystka ma sporo spraw do załatwienia i jeszcze więcej do przemyślenia, więc tak chyba będzie lepiej. W związku z prośbami bym nie podawał nicków osób wpłacających pieniążki, będę informował jedynie o ilości osób wpłacających i kwocie którą zebraliśmy. W przypadku wątpliwości zawsze  jestem dostępny by przedstawić szczegółową listę wpłat.

Dziękuję wszystkim wspierającym rodzinę Krystiana. 

Edytowane przez siwypike
  • Like 2

A co wy panowie na to aby pieniążki na pomoc dla żony i córki Krystka zbierać troszkę dłużej? Powiedzmy do 15 października. Uzbierało by się na pewno więcej, a teraz to wiadomo że dla nich to ważne.

kto wie jak ciężka jest ich sytuacja zapewne poprze ten dobry pomysł

Ja bym bardzo chciał, żeby ta inicjatywa, nie skończyła się np. 15 października...... Ale objęła każdego, który od Nas nagle odchodzi.....

Każdy z Nas włóczy się/pływa "Bóg wie gdzie" i to najczęściej sam....

Nie bogaty jestem, i strach mi "dupę ściska", że by moja "lepsza połowa" została nagle sama i bez kasy. Ale najważniejsze jest, w takim wypadku okazane wsparcie , i to zwłaszcza przez zupełnie obce, nie spodziewane osoby. I ponownie podkreślę - nie ważna jest kwota, ważny jest fakt!!!

• Like 5

@siwypike Darku prosze podaj numer SWIFT / BIC Twojego banku bo bez tego nie nie mozna zrobic przelewu z za granicy.

Ode mnie taka niewielka propozycja. Mozna by zrobic cos w rodzaju aukcji z przeznaczeniem na wyzej wymieniony cel. Kazdy z nas ma na bank troche nie uzywanego/zapomnianego sprzetu gdzies po szafkach a to dobry moment zeby sie tego pozbyc. Mysle ze dzial Lurebuilding, ktorego Krystek byl czescia takze wspomogl by taka akcje.

Kiedys na forum Polskiego Klubu Wedkarskiego w Irlandii wlasnie poprzez wyprzedawanie nie potrzebnych gratow wedkarskich w kilka dni uzbieralismy nie mala sumke i spelnilismy zyczenie Wojtka - chlopaka chorego na raka, ktory mazyl o wyjezdzie z przewodnikiem na Szweckie szczupaki. Z racji jego choroby i wieku w wyprawie musial brac udzial lekarz oraz rodzice, Wojtek zabral tez swojego kumpla a ze Szwecji wrocil z metrowym szczupakiem na koncie. Innym razem zorganizowalismy aukcje dla znajomego, ktoremu jakas dobra dusza ukradla 100% sprzetu wedkarskiego (a nie bylo tego malo). Za zebrana kwote zrobil sobie zamowienie w jednym ze sklepow internetowych i mial troche sprzetu na poczatek.

Wracajac do tematu. Juz pisze jakby to mialo dzialac. Powiedzmy ze chce sie pozbyc kilku moich przynet, wystawiam aukcje na gieldzie z dopiskiem dla Krystka, ustalam cene minimalna za przedmioty i od tej ceny zaczyna sie licytowanie. Zalozmy ze czas trwania aukcji to 3dni. Po uplywie tego czasu zwyciezca przelewa pieniadze na Darka konto a po otrzymaniu potwierdzenia od Darka ja wysylam towar do nowego wlasciciela.

Mysle, ze kazdy znajdzie cos  co moze sie komus przydac, np jakis nie potrzebny podbierak czy ze dwa slidery, ktore od 2 lat wody nie widzialy.

Tojest tylko luzna propozycja. Prosze napiszcie co o tym sadzicie.

Pozdrawiam Melek

• Like 4

Krótko i po żołniersku

Aby odpowiedzieć na apel wielu osób powstał wątek.

Pieniądze przelewamy do siwypike

Dariusz Warchocki ul. Olszynowa 10 87-103 Mała Nieszawka
konto 30 1460 1181 2025 5295 0012 0002.

Darek potwierdź dane poniżej: Kod SWIFT Getin Noble Bank GBGCPLPK

Edytowane przez ezehiel
  • Like 1

Tylko w tym roku właziłem do Wisły kilka razy , żeby odzyskać wobka :wacko: .  Dwa razy zawracałem w połowie drogi  bo robiło się zbyt niebezpiecznie :( .

Krystian był jednym z nas i każdemu z nas mogło się przytrafić to co jemu.

Popieram inicjatywę całym sercem :) .

Krótko i po żołniersku

Aby odpowiedzieć na apel wielu osób powstał wątek.

Pieniądze przelewamy do siwypike

Dariusz Warchocki ul. Olszynowa 10 87-103 Mała Nieszawka
konto 30 1460 1181 2025 5295 0012 0002.

Darek potwierdź dane poniżej: Kod SWIFT Getin Noble Bank GBGCPLPK

Pozdawiam
Ezehiel