Skocz do zawartości
  • 0

echo lowrance gps z usa

toomi1-83

Pytanie

witam wszystkich z zainteresowaniem przeczytałem wszystko co tyczy się jak w temacie echosondy lowrance z usa lecz nigdzie nie znalazłem informacji najnowszych które echa z gps (te nowe modele) działają na rynku euro i pl zamierzam się zakupić taki sprzęt i mam do wydania ok. 2 tys zl

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

WITAM. Z TEGO CO WIEM TO WSZYSTKIE  MODELE Z USA MAJĄ NA GPS BLOKADĘ REGIONALNĄ.

Trzeci raz na tym forum jest o tym dyskusja - zawsze zapraszam tego ,który to ogłosił żeby to udowodnił - nikt się nie zgłasza. moje sondy plus sondy kumpli - wszystko chodzi.

A na razie ta teoria dla mnie jest mitem. 

ps

Nie krzycz.... Nie ma potrzeby używania wielkich liter

• Like 1

• 0

Może masz rację - tylko nie chce się ujawnić nikt, kto by powiedział: tak, spotkało mnie. Kupiłem sondę ze Stanów i nie działa GPS.

Teoretyzując - Amerykanin nie ma szans na urlop w Polsce z działającym własnym sprzętem gps?  oj....

Dlatego póki co twierdzę, że to teoria spisku  - jak UFO. Wszyscy o tym mówią, ale nikt nie widział naprawdę.

Na forum jest kilka tysięcy użytkowników  (tak mniemam) i nikt nie trafił na zablokowaną echosondę.  

Tylko krowa nie zmienia zdania i jak zobaczę, to uwierzę. Tylko muszę być pewny, że gps nie działa przez blokadę, a nie dlatego że padł  :)  

Zauważam po raz kolejny, że mam piątą sondę z USA i jest git. Koledzy mają łącznie trzy sztuki i też działa GPS. Zatem co trzeba uczynić, żeby przestało działać?

Kolego Paprykarz, może wyjaśnij na czym owo zabezpieczenie polega i wyjaśnij różnicę między zabezpieczeniem Elite a zabezpieczeniem HDS. 

Chętnie się czegoś nowego nauczę, byle oparte było na konkretach  :)

• Like 1

• 0

Dano Paprykarz ma racje jesli chodzi o HDS-y za zdjęcie geo-blokady i wgranie języka i metrycznych zapłaciłem 300 do 5, teraz przymierzam sie do 7 HDS

i za wgranie wersji 3,0 z jezykiem polskim i metrycznymi zapłace te 300 zł

• 0

Kurcze nie pamiętam gdzie kupiłem :/ jutro poszukam może znajdę, dziś trochę lekcji za dużo :/  wiem że sklep był w stanie Ohio, znajomi zamówili ją do Siebie do domu i mi przywieźli :) też czytałem różne teorie na temat GPS-u ale stwierdziłem że zaryzykuje bałem sie też o język i o jednostki metryczne i st.C ale nie potrzebnie, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Najlepiej jest z kimś porozmawiać kto sie na prawdę zna a nie czytać fora tzn z forum też sie przydaa wiele informacji ale nie można wierzyć w 100% :) 

• 0

W elitach nie ma geofencingu w hdsach jest

Our Americas units are not designed to be sold or exported outside of the Americas region. Doing so is illegal as different countries require different certifications for manufacture. (FCC in the US, CE in Europe and C-tick in Australia ...and NZ.) If an Americas unit is used outside of the defined area (30 degrees West and the International Dateline to the East) Then the unit will be English language only and only have imperial units of measure. The unit will also flash a warning at the bottom of the screen saying that this unit is not intended for use in the area.

• 0

Okej. 

Nadal jednak niedowiarkiem będąc - czy jest ktoś na forum, komu się tak zrobiło? Przekroczył te podane parametry i echo zaczęło rzeczywiście na dole ekranu sobie pomrugiwać ostrzeżeniem, że to nie ten rejon?

Rozumiem że elity i hds to co innego i tak dalej. 

Tylko cały czas nie daję wiary, że to nie jest tylko straszenie przez ludzi, którzy zarabiają na tym kasę  :)

• 0

Dano Paprykarz ma racje jesli chodzi o HDS-y za zdjęcie geo-blokady i wgranie języka i metrycznych zapłaciłem 300 do 5, teraz przymierzam sie do 7 HDS

i za wgranie wersji 3,0 z jezykiem polskim i metrycznymi zapłace te 300 zł

i jak przyszła do Ciebie ta sonda, to ją wziąłeś nad wodę, włączyłeś i powiedziałeś " o cholera" ? Pojawiły się te wszystkie opisane objawy?   :)

Rozumiem zmianę softu, żeby mieć system metryczny i język polski.  

Żeby nie było niedomówień - nie rzucam się, nie wszczynam awantur  :)  Jestem dociekliwy i szukam potwierdzenia  :D

• 0

i jak przyszła do Ciebie ta sonda, to ją wziąłeś nad wodę, włączyłeś i powiedziałeś " o cholera" ? Pojawiły się te wszystkie opisane objawy?   :)

Rozumiem zmianę softu, żeby mieć system metryczny i język polski.  

Żeby nie było niedomówień - nie rzucam się, nie wszczynam awantur  :)  Jestem dociekliwy i szukam potwierdzenia  :D

Specjalnie dla Dano-G, potwierdzam, miałem taki przypadek. Myślę, że Sandacz12 też to potwierdzi  bo miał ten problem w swoim HDS 8 Gen 2. A ostrzeżenie znajduje się na kartonie o treści jaką przytoczył andrzejt łącznie ze znaczkiem na którym jest napisane "For Amerikas". Problem jest oczywiście do opanowania.

• 0

Ja zdecydowałem się kupić elite7hdi lub 7chirp. Nie wiem tylko gdzie kupić, w jakim sklepie aby transakcja i płatność szła z Polski a adres wysyłki do NY. Proszę o polecenia osób, które dokonywały takich zakupów - może być sklep z ebay.

Sebus - przesyłam pytanie na priv.