lukexio Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ja kiedyś przy trociowaniu na Parsęcie zaczepiłem kotwicą ucho od sporej pokrywki od garnka (tak ok 50cm średnicy). Najpierw myślałem, że to zaczep, ale po kilku szrpnięciach pokrywka się podniosła do pionu i ruszyła z prądem. Ponieważ nie byłem w stanie jej utrzymać, więc ruszyłem za nią z prądem, to co w tym momencie myślałem, jakiej wielkości trocie mi chodziły po głowie itd. tego nie da się opisać. Po chyba stu metrach pogoni pokrywka wyskoczyła na powierzchnię. Tego co w tym momencie mówiłem nie da się powtórzyć. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero8 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja w zeszłym roku zaczepiłem coś ogromnego. Jako, że zdarzyło mi sie pare mertów dalej wyciągnąć worek, obstawiałem to samo. Jakie było moje zdziwienie, gdy worek okazał się ok półtora metrowym sumem spływającym na płyciznę. Niestety on nie zdawał sobie sprawy, że go mam na wędce i po prostu płynął. Z żyłką 0.18 nie trwało to długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 A ja miałem wczoraj przyjemność pierwszy raz w życiu zobaczyć CERTĘ. Złapała się na spinning, woblerek Salmo Hornet pływający 3,5 cm.Wędrowałem w dół Widawy na Psim Polu we Wrocławiu. Całe szczęście, że miałem aparat i porobiłem sporo fotek, które po porównaniu z fotką świnki Baloo jakoś mi nie pasowały na świnkę w moim przypadku.Wklepałem w wyszukiwarkę ŚWINKA i CERTA i od razu było jasne, że ta moja to certa. Jak na ten gatunek całkiem przyzwoita bo miała 36cm. Wróciła w doskonałej kondycji do wody. Fotki chyba nie wstawię bo certa ma okres ochronny i jest to chyba zabronione na forum Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Myślę, że jako ciekawostkę można by pokazać... Ale niech się Admin wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek65 Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 A ja miałem wczoraj przyjemność pierwszy raz w życiu zobaczyć CERTĘ. Slavobeer Co kraj to obyczaj jak widzę. Na moim odcinku Wisły certów jak karasi w wiejskim stawku. Co ciekwe pojawiły się parę lat temu. Wcześniej złowienie certy należało do wielkiej rzadkości. Być może to (nareszcie) efekt regularnych zarybień. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 NO tak, świnek na Podkarpaciu też nie brakuje, ale w okolicach Wrocławia to cieszące zjawisko. Zarówno świnki, jak i certy to zasługa ostatnich lat starań Ośrodka Zarybieniowego w Szczodrem pod Wrocławiem. Od kilku ładnych lat produkują sporo narybku tych gatunków i efekty już widać. W końcu ośrodek zbudowany jest na dopływie Widawy, więc czy celowo czy przypadkiem Widawa jest regularnie zarybiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Fotki chyba nie wstawię bo certa ma okres ochronny i jest to chyba zabronione na forum niestety, jest zabronione, choc to ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Dzisiejsze polowanie na jazia i klenia zakończyło sie takim oto przyłowem, 26 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ooooo Widzę, że rybka chyba bardziej zdziwiona od łowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin k Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 oj ja chyba bardziej od niej byłem zdziwiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ja wczoraj również miałem ciekawy przyłów na Wiśle. Rzucałem woblerkami z zamiarem złowienia klenia/jazia a złowiłem..... kiełbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Dzisiejszy przyłów przy bolkach na boleniowego woba w expresowym tempie dodam ze został zahaczony z pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Graty,ładna, wybarwiona łopata już bez wysypki tarłowej?? czy jeszcze szorstki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Jeszcze szorstki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dzisiejszy przyłów Zanim uwolniliśmy go z kolegą, trochę się pomęczyliśmy no i biedny nietoperz zaliczył kąpiel w Wiśle Położyliśmy go na drzewie i mamy nadzieję że przezyje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Nad rzeką kiedyś trafiło mi się . Od dwóch lat na pierwszego maja łówie Leszcze, w tamtym roku 53cm w tym roku 45cm, dodatkowo Brzana się trafiła zamiast Bolenia w rozmiarze 57cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Nad rzeką kiedyś trafiło mi się . Od dwóch lat na pierwszego maja łówie Leszcze, w tamtym roku 53cm w tym roku 45cm, dodatkowo Brzana się trafiła zamiast Bolenia w rozmiarze 57cm mam nadzieje ze ten okaz nadal pływa w wodzie.piekna zdobycz gratuluje.kiedys na Inie złapałem kurczaka bez głowy,emocje po braniu były niezłe to chyba jeden z tych 'z uciekajacych kurczaków' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Mi się dziś trafił ładny, spasiony linek na obrotówkę rozmiaru.... 4 Zdjęcia mam ale przyznaję sam, że paskudne... Jedyne jako tako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mi się dziś trafił ładny, spasiony linek na obrotówkę rozmiaru.... 4Mialem tak samo dwa lata temu na Kavlingean...ladny byl, ze dwa kilo mial i blacha w pysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Mi się dziś trafił ładny, spasiony linek na obrotówkę rozmiaru.... 4Mialem tak samo dwa lata temu na Kavlingean...ladny byl, ze dwa kilo mial i blacha w pysku A mój Polski i trochę mniejszy. A jak pięknie walczył, poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek76 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 HejPodobną przygodę miałem w maju 2008:) Rzucam wobkiem w lewo a on ląduje w wodzie po prawej stronie, w dodatku z lekkim kwiknięciem.Do dziś nie wiem czy to był przypadek, czy celowy atak w locie;) . W ogóle mam szczęście do nietypowych zdobyczy.Będąc z Kubsonem na gruncik, złowiłem duuuuużeeeeego żółwia czerwonolicego (wrócił do wody!).Nie był złowiony na spinning(to by było już przegięcie!), więc jego zdjęcie umieszczę tylko za pozwoleniem administratora:) PozdroMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Maćku masz po prostu szczęśćie do tych cudaków... PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 W tym miesiącu miałem już węgorza na koguta i karpia na ripera 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 ja trafiłem kiedys na spławik wypatroszonego ciernika bez głowy. Pomijam fakt prawdopodobieństwa zaczepienia tak małej rzeczy w Zalewie Szczecińskim ale pojaką cholere ktoś sprawił ciernika i go potem wyrzucił?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi