TomiS Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Super woblerki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Heja Wracam po "długiej" przerwie... Ostatnie miesiące w pracowni jak i na rybach były bardzo przyjemne... Przeżywam swój najlepszy sezon wędkarski oraz twórczy ever Co prawda zbyt wiele nowości nie powstało jednak udoskonalanie 2 modeli wyszło na ogromny PLUS! Najbardziej dumny jestem z "uklejki" ok. 6cm. Tak się "porobiło", że bez tego wobka nie jade na rzeke . Wkońcu zacząłem dosyć regularnie łowić sandacze i bolenie, w większości są to rybki około wymiarowe, ale i tak jestem zadowolony, ponieważ przeważnie wyprawa nad Bug kończyła się powrotem z opuszczoną głową... Kilka rybek z tego sezonu (za jakość przepraszam, nie mam dobrego aparatu więc w większości przypadków cykam telefonem, aby było co wspominać) : - sumek ziomka Niestety żaden sandaczyk do tej pory nie załapał się na forumowe minimum mimo iż "przerzuciłem" ich dosyć sporo, jednak dalej walczę Boleniówka również daję radę Jutro postaram się cyknąć kilka fotek z pracowni Pozdrawiam!Łukasz. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Zapomniałem się wyświetlić na tego wobka od Ciebie złapałem sandakona Sytuacja bez foty bo zażarł tak woba że reanimacja na tempo była grana Gratki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ty przeżywasz swój najlepszy sezon wędkarski, a ja chyba najgorszy woda od dłuższego czasu mega czysta, rybki nieskore do współpracy, można coś wydłubać, ale o regularnym koszeniu nie ma co marzyć Więcej czasu spędzam w pracowni niż nad wodą.Czekam, aż popada coś więcej i podniesie nieco wodę, a tu ciągle lipa, pokropi 10 min i koniec Woblerki i rybki super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Zapomniałem się wyświetlić na tego wobka od Ciebie złapałem sandakona Sytuacja bez foty bo zażarł tak woba że reanimacja na tempo była grana Gratki Super! Cieszę się, że łowią! Ty przeżywasz swój najlepszy sezon wędkarski, a ja chyba najgorszy woda od dłuższego czasu mega czysta, rybki nieskore do współpracy, można coś wydłubać, ale o regularnym koszeniu nie ma co marzyć Więcej czasu spędzam w pracowni niż nad wodą.Czekam, aż popada coś więcej i podniesie nieco wodę, a tu ciągle lipa, pokropi 10 min i koniec Woblerki i rybki super! Dzięki! Co do czasu woda/pracownia niestety u mnie też dużo więcej czasu przelewa się w pracowni od dłuższego czasu na rybki ruszam jedynie o 19-20 na godzinke lub dwie.... Tylko wtedy rybki robią się aktywne... :/ Woda na Bugu to jakaś porażka, podobno najniższy stan od "dawien dawna". W ostatnich dniach całkowicie odpuściłem... Do niskiej wody doszła marna pogoda ;x Kilka uklejek 6cm niemal gotowych oraz kilka troszkę większych do których brakuje sterów :/ (fotki standardowo kiepskie ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Heja . Ósemeczki już po testach, moim zdaniem wyszło "cacy" Praca jak w szóstkach, może troszkę mniejsza częstotliwość, ale rybom posmakowały Po 3 dniowych testach 4 kleniki około 40cm i jeden kaban grubo ponad 50cm spadł pod nogami... a byłaby piękna życiówka... - wybaczcie jakość, ale miałem sporą publiczność Sandaczyk I masa okoni, niestety największy ok. 25cm Zadziwiło mnie, że klenie oraz małe okonie tak chętnie atakują dość sporą przynętę, dziesiątki nie wciętych brań i niestety sporo spadów po krótkim holu... Większość brań bardzo zdecydowana. Przy każdym kleniu byłem niemal pewien, że na końcu zestawu zaraz zobaczę bolka... Co by nie było, boleniówki też trochę łowią Sporo towaru zostawiłem w rzece z racji tego na warsztacie kilka szóstek oraz ósemek trochę boleniówek 8cm i testowe nowe boleniówki o bardzo prostym kształcie, znacznie węższe od poprzednich co za tym idzie lżejsze oraz (jak mam nadzieję ) stawiające mniejszy opór w wodzie Długość 7cm. Jutro postaram się cyknąć kilka fotek Pozdro! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Aaa i byłbym zapomniał.... Zatrudniłem również nowego pracownika Jak narazie spisuje się świetnie Szczerze mogę polecić. Jedyne co mnie przeraża to straszne nagrzewanie się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Heja! Oj dawno tu nie zaglądałem... Trzeba się poprawić bo ledwo odkopałem wątek No cóż... Jak to zwykle bywa w życiu czas troszkę mnie ogranicza... Jednak jako, że przyszła zima mogę sobie pozwolić na troszkę dłubaniny oraz ponowne uruchomienie wątku W wolnych chwilach coś tam podłubałem i jedyne co udało mi się spłodzić to zaledwie garstka woblerków... A mianowicie: Nocne uklejeczki oraz standardowe "foliowe" 8cm Testowe uklejki 11cm, wciąż szukam odpowiedniego miejsca na umieszczenie balastu... Jest już ok, ale to jeszcze nie to. I nie ukrywam, że przy tak wąskim korpusie balsa wydaje się być niezbyt odpowiednim materiałem. I na koniec nowy wobler boleniowy który ma już na koncie kilka fajnych rybek 7,5cm 9gram A teraz uciekam nadrabiać wątki twórców! Po tej kilku miesięcznej przerwie, aż się gęba cieszy cóż tam ujrzę PS. Wszystkiego dobrego na nowy rok!Pozdro! Edytowane 4 Stycznia 2016 przez Tszonek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Przygotowania do wiosny, zero nowości, ale coś trzeba robić I kolejne 50 sztuk czeka na struganie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Uuuuuuuuuuu grube zbrojenia ja w weekend ogarnąłem 6 sztuk... trochę mi głupio ))))))))))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Tomku nie martw się, czasem i takie dni bywają! Tymczasem wobki czekają już na kąpiel w caponie No i próba wykonania uklejki w troszke mniejszej wersji 4,5cm Jeśli uda się uzyskać pracę jak przy szóstce to wiosna zapowiada się bardzo ciekawie Pozdro! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 No Łukasz przyznaję, że dawno nie zaglądałem do Twojego wątku. A tu takie fajne wobki i co najważniejsze łowne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz123 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Kolego masz zaparcie. Piękna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Łukasz ma w kalendarzu napisane "Wkleić coś do wątku na jerkbait,pl".Najbliższa data: 16.06.2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dzięki wielkie Panowie! Łukasz ma w kalendarzu napisane "Wkleić coś do wątku na jerkbait,pl".Najbliższa data: 16.06.2016 Haha ostatnim razem niemal tak to właśnie wyglądało A tak na poważnie to fakt strasznie zaniedbałem wątek, za co bardzo przepraszam. Muszę się przyznać, że mam mały kryzys twórczy, a co za tym idzie można powiedzieć, że nic nowego nie powstaje.Wałkuję wciąż kilka "starych" sprawdzonych modeli i zbroję się na przyjście wiosny . Prawie nic nie wrzucam co by Was nie zanudzić na Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi