Skocz do zawartości
  • 0

POMYSŁ NA KONKURS

admin

Pytanie

Cześć wszystkim,

Jak wiecie rozpoczęliśmy cykl artykułów o budowie wędki castingowej (budujemy dżerkówkę). Do wygrania wędka ufundowana przez Fishing Center, wędka jedyna w swoim rodzaju bo wszyscy poznają jej historię (będzie też specjalny napis - dedykacja). Mam do Was pytanie i zarazem propozycję wspólnej zabawy. Czekam na Wasze propozycje dotyczące pomysłu konkursu. Czyli co trzeba zrobić by wygrać ten sprzęt. Zatem stwórzcie sobie sami konkurs :D Co Wy na to? Czekam na ciekawe propozycje. Termin - do końca tygodnia 5.03.2006.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ale prosze nie ograniczac grona uczestnikow tylko do mieszkancow Polski. Chetnie wzialbym udzial w konkursie. To nie jest tak, ze np. w Szkocji wszedzie jest pelno ryby i wystarczy wrzucic kapsel do wody a metrowe szczupaki sie o niego bija... Troche to nie fair :(

• 0

Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze - podoba mi się pomysł na opis wędkarskiej przygody, udokumentowany zdjęciem.

Aby było trudniej, można np. jako zasadę, zabronić w ww. opisie używać określeń przynęt wprost (tj. wobler, jerk, wirówka, błystka, guma, ripper, jig itp. - nielzja!!!). Opis wtedy nabierze humorystycznego zabarwienia - np. ...gdy ściągałem jednostajnym szybkim tempem do siebie ołowiany podłużny przedmiot, zakończony kotwiczką....

Oczywiście, to zależy, w którą stronę chcemy z konkursem iść - czy prześmiewczo, czy nastrojowo -> wtedy np. można opisać przynętę jako skrzącą się w promieniach porannego / zachodzącego (wedle przypadku) słońca torpedę, niczym kometę przecinającą sierpniową upalną noc...

To tak tytułem tzw. wtrętu.

Pozdro,

marcinesz

• 0

Witam.Po przeczytaniu Waszych propozycji uważam tak jak niektórzy, że mogą pojawić się pewne nieuczciwości.A może mały zlocik a na nim małe zawody podparte jakimś konkursem np.foto.Zawodu mogą wyglądać w ten sposób że każdy z uczestników wrzuci do wspólnego wora po np. dwie ulubione swoje przynęty.Z nich nastąpi losowanie pomiędzy uczestników /po dwie/ plus trzecia swoja ale jako rezerwa po ewentualnej stracie tych dwóch pierwszych/ryby złapane na tą trzecią tylko połowa wartości/.Na łodzi dwóch zawodników z losowania i obowiązkowo aparat/Będą zdjęcia do umieszczenia na forum.Zwyciężamiara lub waga a może jeszcze inne kryteria. To losowanie przynęt może być bardzo ciekawą sprawą.POZD>Jans

• 0

Ja jestem za konkursem fotograficznym. Artykuł już jeden trzeba pisać na konkurs w którym do wygrania jest multik. Drugiego mi się nie chce :mellow: . Co do tematu konkursy foto to np.:

- najbardziej widowiskowy atak bolenia - a takie zdjęcie nie łatwo wykonać (chyba :unsure: :mellow: )

- najpiękniejsza szczupakowa świeca - każdy kuma, mam nadzieję :mellow:

- zdjęcie z wędka w tle

- zdjęcie najpiękniejszej miejscówki

- fotka najładniejszego okonia pod słońcem :D

To tyle tytułem wstępu.

Pozdr.

Salmo

• 0

Ja jestem za konkursem fotograficznym. Artykuł już jeden trzeba pisać na konkurs w którym do wygrania jest multik. Drugiego mi się nie chce

szkoda, ze tak to widzisz, redakcja jerkbait.pl nie chciala nikogo zmuszac do pracy (oprocz Friko :mellow: :mellow: :mellow: )

glownym celem takich konkursow jest zabawa, wspolny fun a dopiero potem nagroda, oczywiscie jako zacheta, gdyby tak nie bylo, nie pisalibysmy o tym

• 0

Konkursy na jerkbait.pl mają mieć charaker dobrej zabawy. Nie chcę by związane one były z wielkimi wyrzeczeniami ale równocześnie ... chciałbym by pozostał po nich ślad. Nie posądzamy (jako redakcja) rownież nikogo o brak uczciwości. Mam do wszystkich forumowiczów i przyszłych uczestników zaufanie. Ponadto jesteśmy osobami dorosłymi (wszyscy potwierdzili, że mają więcej niż 13 lat podczas rejestracji) więc zaufanie w takim gronie jest czymś oczywistym. Ten konkurs, odróżnia się od innych tym, że pozwalamy uczestnikom zaproponować sposób jego rozegrania. Uprzedzając nieco fakty ... na jerkbait.pl będą jeszcze konkursy ... tak więc będzie jeszcze co wygrywać. Zatem spokojnie. Pracujmy ze spokojem nad zasadami konkursu zakładając wzajemne zaufanie. Cel to dobra zabawa. Pozostały 3 dni ...

Pozdrawiam

Remek

• 0

Ja chciałem tylko złożyć oświadczenie, że nie mam nic wspólnego z niektórymi propozycjami Salmo Salara. Nie znamy się i nikt nikogo nie inspirował. A tak serio to uważam, że propozycja tekstu + zdjęcia o określonej tematyce, to pomysł w dobrą stronę. Może ktoś wykona ciekawe zdjęcia w czasie holu co mogło by się przydać fundatorowi nagrody. Warto pomyśleć o jakiś korzyści dla Pana Irka :D (Podlizuje się, bo potrzebuje pilnie kilka przelotek)

• 0

Ja chciałem tylko złożyć oświadczenie, że nie mam nic wspólnego z niektórymi propozycjami Salmo Salara. Nie znamy się i nikt nikogo nie inspirował

@Robert

A skąd takie oświadczenie?? Ktoś Cię o coś posądzał?? Mi dały pomysł zamieszczone zdjęcia z atakami boleni. Ja nikomu nic nie mówiłem o jakimś powiązaniu z tobą :wacko:

Pozdr.

Salmo

• 0
:D To jest oświadczenie na tzw. wszelki wypadek :D Lepiej aby nikt tak nie pomyślał. To jest prawdopodobne bo zajmuje się fotografowaniem ryb a boleni w szczególności. Twój pomysł z atakiem na przynętę, to bardzo wysoko podniesiona poprzeczka. Ja takie zdjęcia mam, więc co niektórzy (np. moi znajomi) mogli sobie coś pomyśleć) Ale to wszystko napisałem przymrużeniem oka i tak to traktuj, proszę. Pozdrawiam :D

• 0

To jest oświadczenie na tzw. wszelki wypadek Lepiej aby nikt tak nie pomyślał. To jest prawdopodobne bo zajmuje się fotografowaniem ryb a boleni w szczególności. Twój pomysł z atakiem na przynętę, to bardzo wysoko podniesiona poprzeczka. Ja takie zdjęcia mam, więc co niektórzy (np. moi znajomi) mogli sobie coś pomyśleć) Ale to wszystko napisałem przymrużeniem oka i tak to traktuj, proszę. Pozdrawiam

A to co innego :D . A jeżeli chodzi o zdjęcie boleniowej szarży to nie miał to być atak na przynęte tylko fotka polowania na drobnicę. Ale jak ten pomysł się nie podoba to jeszcze są inne.

Pozdr.

Salmo

• 0

@Salar,

konkurs fotograficzny już jest na jerkbait.pl :D i to dotyczący boleni.

Chociażby tutaj:

http://jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=491&star t=0&S=74fbebb7538705a8986d884166c52e04

@All,

mi osobiście najbardziej podoba się koncepcja konkursowa @wujka.

Mogłaby być to ciekawa relacja ze złowienia ryby na spinning lub casting, okraszona ładnymi fotkami. Nie ważne czy ryba będzie wielka, rekordowa, czy to szczupak, czy sandacz. Opowiadanie powinno być po prostu interesujące.

Nie chciałbym też aby temat konkursu dotyczył jakiejkolwiek rywalizacji kto złowi większą czy lepszą rybę. To nie o to tu chodzi. To ma być zabawa, a nie walka kto lepszy. To nie zawody. :D