Skocz do zawartości
  • 0

Zlot boleniowy - propozycje

PaNeK

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dobra, zacząłem nie bez przypadku, więc powiem wam co mi po głowie chodzi.

Mam taki nieśmiały pomysł na zlot boleniowy w Nieliszu, organizator ze mnie raczej marny, ale z moich informacji wynika że

na zbiorniku inne drapieżniki są wypierane przez bolenia, a wędkarze łowiący jesienią na trupka i czerwonego robaka zaczęli

często natykać się na taki przyłów, co według naszego okręgowego Inspektora Zagospodarowania Wód świadczy o tym że jego baza

pokarmowa się bardzo skurczyła. Jeśli baza pokarmowa bolenia się skurczyła, to by oznaczało że jest głodny, i czeka na fajnego woblera <_<

Na odłowach kontrolnych w sieci boleń dominował wśród drapieżników a jego średnia waga to 3-4 kg, ponoć jest masę i bolenia i suma.

(u nas nie ma amatorów na łowienie 1 czy 2 ryby). Szczerze mówiąc nie znam się na boleniach, pomyślałem o tym zlocie jedynie ze względu na tą okoliczność :D

Na zachętę powiem że nasz okręg stara się zmniejszyć do minimum operaty na bolenia, więc od następnego roku będzie go już tylko mniej :unsure: :mellow:

• 0

ostatnio naprawdę sporo o tym myślę ( o organizacji zlotu) , szukam odpowiedniej bazy noclegowo integracyjnej. ale mam chyba jedno marzenie które pewnie się nie z iści... zobaczyć wszystkich boleniarzy j.pl w jednym miejscu nad Wartą. zastanawia mnie efekt tego polowania. która szkoła ,WIśLANA czy ODRZAńSKA by sie tu sprawdziła? <_< ot takie małe przemyślenia mi się rzuciły :mellow:

• 0

ale mam chyba jedno marzenie które pewnie się nie z iści... zobaczyć wszystkich boleniarzy j.pl w jednym miejscu nad Wartą. zastanawia mnie efekt tego polowania. która szkoła ,WIśLANA czy ODRZAńSKA by sie tu sprawdziła? <_< ot takie małe przemyślenia mi się rzuciły :mellow:

Ja proponuje rywalizacje szkół Warcianej, Odrzańskiej i Wiślanej na zbiorniku zaporowym :mellow:

• 0

o jesli o mnie chodzi to nie jestem zbyt mocny w te klocki stąd moje marzenie. właściwie dla mnie to najważniejsze zobaczyć najwiekszych tuzów w akcji. tylko że tu rodzi sie jeszcze pytanie czy zechcą na takie spotkanie przybyć i pokazać swoje sztuczki :unsure:

• 0

Taki Boleniowy zlot i mi chodzi po głowie od dłuzszego czasu i również myślał bym tu o jakiejś zaporówce. Nad Sulejowskim mieliśmy okazję się przekonać że da się te ryby łowić na stojącej wodzie z ręki. Jeśli mieli byśmy sie spotkać na tym właśnie zbiorniku to obstawiał bym nieco wyżej niż ostatnio, gdzieś w okolicach ujścia Pilicy.

Z tym że jest jedno ale.

Chyba żaden z Jerkbaitowych Boleniarzy nie ma wystarczającego doświadczenia w łowieniu Aspiusów na stojącej wodzie żeby pokazać klasę. To by była raczej zbiorowa improwizacja...

• 0

Na samym początku witam jako nowy forumowicz ze swoim pierwszym postem :D

Myśle, że jeśli miałoby być sprawiedliwie to takie spotkanie powinno odbyć się w trzech turach: i na Odrze i na Warcie i na Wiśle. Wtedy każdy z grupy boleniarzy przypadającej do odpowiedniej rzeki mógłby się czegoś nauczyć na nie swojej wodzie.

Ot takie moje przemyślenia, chociaż to pewnie byłoby trudne do zrealizowania :D

Pozatym też jestem zainteresowany.