godski Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Dzięki za wszystkie rady. Nie wiedziałem, że spinntube juz powstają u nas. Który z klejów cjanoakrylowych jest najlepszy i nie zamienia się w biały kolorek? I jeszcze temat węzełka. Jak zakończyć jeden nawój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Każdy pół-węzeł będzie dobry. tyle że pętelkę układasz w palcach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Filmik ktory przedstawil godski pokazuje orginalne finskie spintuby od Eumera.Mozna kupic gotowe w rozmiarach 3-7cm pstragowo -sandaczowo - lososiowe bez plastikowego balastu jedynie z ciezkim coneheadem lub takie 17-25cm potwory na potwory.W kazdym wiekszym sklepie obok gotowych znajduja sie wszystki potrzebne elementy do tworzenia wlasnych spintub (od nici,poprzez roznokolorowe zonkery,flashe do rurek,coneheadow ) http://kalastus.hongkong.fi/fi/haku?searchTerm=Spintube&cm_mmc=sem2-_-muut_vieheet-_-hakusana-_-eumer_spintube&gclid=CNL594bD9MACFYKQcgodSKQAqQ Edytowane 22 Września 2014 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Byłem w tym roku w Finlandii i tych dużych spintub nie znalazłem w żadnym sklepie . Tylko te małe , więc Finowie chyba je masowo wykupują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Byłem w tym roku w Finlandii i tych dużych spintub nie znalazłem w żadnym sklepie . Tylko te małe , więc Finowie chyba je masowo wykupują . "Wiem tyle ,ze duze spintuby to bardzo popularna przyneta na polnocy Finlandii,u mnie w miescie kroluje zanderomania,tony gum na wage,duze spintuby od eumera jak i materialy do ich tworzenia sa dobrze dostepne,w zastepstwie tez mozna kupic Hairy Killery od Abu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Panowie...Ta przynęta na sucho nie ma być bardzo ciężka i powinna powoli tonąć. Waga się bardzo zwiększa po namoczeniu bo sierść chłonie wodę, a już w trakcie prowadzenia przynętę można niemalże zawiesić w toni wody.Robiłem koledze podobne konstrukcje na 5g główkach jigowych z hakiem 4/0 albo 5/0 i ok.15cm dlugosci.Na mokro ważyły ponad 20g, a były "tylko" z królika. Z lisa ważyłyby ba mokro wiecej bo i lis wiecej wody w futrze utrzyma.Jest wiec czym rzucić, a w wodzie poprowadzić bardzo wolno krótkimi pociagnieciami, bez pikowania na łeb jak przy sandaczowych kogutach,Dodatkowo da sie fajnie łowić na płytkich zarośniętych podwodnych łąkach bez obawy grzęźnięcia w zielsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Witam, Czy ktoś z szanownych kolegów miał już okazję testować "w boju" Spintube Eumera w wymiarach 20 - 25 cm.? Jakie efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Wrzucałem info i zdjęcia w innym wątku traktującym o tym zagadnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Łowiłem z efektami w Polsce.W Szwecji największe mamuśki wychodziły do tego ale zawracały. W tym roku też zabieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ale używasz Slow Sinking, czy Fast Sinking? Kamil na weekendzie z Mifkiem używał Slow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ja poki co mam tylko wersje slow sink. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ale używasz Slow Sinking, czy Fast Sinking? Kamil na weekendzie z Mifkiem używał Slow...Obu. Zależnie od głębokości. Szkoda że w PL te największe 55 gr. nie są dostępne.Do wersji Slow dobrze śrucinkę 5 gramów zacisnąć na początku przyponu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Zaznaczam, że szperałem na forum oraz googlach i większych konkretów nie znalazłem, stąd zakładam temat. _________________________________________________________________________________________ Czy ktoś z Was spinninguje dużymi muchami? Czy ma to sens? Szukam skutecznej przynęty na bardzo płytkie wody szczupakowe i wydaje się, że spora mucha byłaby idealna. Na fb polecono mi ten artykuł, jednak nie mam dostępu do pełnej treści - http://wmh.pl/article/5149 Ma ktoś pomysł jak ugryźć temat? EDIT: Ktoś zna alternatywę dla czegoś takiego - https://www.jerkbait.com/SpinTubes---Fly/Westin-Monster-Fly-26-cm.html ? Jest ktoś w stanie wykonać coś podobnego o podobnych parametrach? Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez Rraptor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Poczytaj jeszcze o spintubach, mogą Cię zainteresować. Sam jeszcze na nie nie łowiłem ale niedługo zamierzam https://m.youtube.com/watch?v=_cRsC6F0Dh0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekw72 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Popatrz w wątku kolegi Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Muchy pod spinna na szczupaka hmmm..streamerymuchy tubowe Jak bardzo płytkie łowisko?Jakim kijem chcesz opędzić tego streamera? Jak coś tu masz namiar na gotowce - tanie nie są - http://multifishing.pl/735-spintube spróbuj uderzyć też do sklepu caddis.pl - Adam powinien ci coś zrobić na zamówienie na fb masz Zbigniewa Oczosia - klasyk a skoro jesteś z Lublina to najlepiej udaj się do Michała Zapały - live4flyfishing.pl tyle info chyba ci wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 aha, odwiedź sobie też wątek - http://jerkbait.pl/topic/29825-%C5%82owienie-bia%C5%82orybu-na-spinning/page-92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Kijki (zwykłe i casty) są dostępne w różnych zakresach cw także coś pod muchę na pewno u siebie znajdę. Łowisko do 2 metrów maksymalnie. Zazwyczaj 1 m. Dzięki za wskazówki. Zabieram się za przeglądanie i dam znać co z tego wyjdzie. Znalazłem podobny wątek na jerku przeglądając googla o spintubach: http://jerkbait.pl/topic/45377-mucha-spiningowa-spintube/ Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez Rraptor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneyks123 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Witajcie. Widzę że branża dzielnie działa a tak na serio, planuję właśnie na przyszły sezon trochę porzucać takim koczkodanem, jednak plan jest na zestaw sbirulino->przypon->mucha(10-20cm). I tu pojawia się pytanie, jak wyeliminować ryzyko obcinki, gdy szczupły uzna że sbirulino bardziej mu pasuje może dwa przypony? jeden do żyłki głównej przewleczony przez sbirulino, a drugi zaczepiony do pierwszego, krętlik(albo kółko łącznikowe) pomiędzy przyponami robi za stoper. Co myślicie? Nie chcę wiązać much na sbirulino bo sporo wzorów będzie źle wyglądać albo trzeba je będzie robić w kolosalnym rozmiarze.Połamania! Edytowane 15 Października 2016 przez sneyks123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi