Skocz do zawartości

Przeczyce, Dziećkowice, Paprocany, Kozłowa Góra

gracek

Rekomendowane odpowiedzi

• 11 miesięcy temu...

Panowie potrzeba mi pomocy z tymi zbiornikami kolega startuje  w Mistrzostwach Polski a nie znam w ogóle tych zbiorników.

Jeśli był by ktoś łaskaw podzielić się jakąś wiedzą to będę po stokroć wdzięczny.

Pozdrawiam Sebastian.

Edytowane przez Sebo0707

Rybą są na Dziećkowicach. Głęboko, czysta woda, dużo okonia.

Na Paprocanach jak obniżą wymiar szczupaka, sandacza to może... Płytko, bardzo płytko. 1,5m średnio, najgłębsze miejsca nie wiem czy mają 3 metry.

Na Przeczycach jak zarybią przed zawodami to może... Na początku września większość łódek pływała na wodzie 3-8 metrów z naciskiem na 3-5. Czyli od wyspy do hangarów. Głównie na korycie uskokach. Ale nie wiem czy to jest wyznacznik, bo efekty były marne.

Jednakowoż zawodnicy wysokiej klasy powinni coś złowić.

Mnie niedzielnemu wędkarzowi mogło się nie udać.

Edytowane przez pitfish
  • Like 1

Dziećkowice - nastaw się na okonia i tylko na okonia. Inne z zębami nie biorą, mogą być wyjątki. Okoń jest wszędzie o grubych sztukach zapomnij, głęboko i po za czasową sferą zawodów. W przeważającej większości łowią go na małe gumeczki i boczny trok. Nie znam tych metod więc trudno o szczegóły: kolor, forma, wielkość (milimetr lub pięć). Generalnie nowoczesne "dziadowanie" dłubiąc... Byłem wczoraj, rozmawiałem z osobą zorientowaną - okoń Panie... Załatw sobie dobry silnik i akumulatory, można jako turbo spore płetwy. Od kilku dni wieje więc i fala odpowiednia. Mówi się, że nie będzie zarybienia przed "cyrkiem" jak w latach minionych. Tona pistoletów w dołek, mormyszki w ruch...

Dobra miejscówka na przeciw, akurat pompują.

http://www.ycopty.pl/viewpage.php?page_id=20

• Like 1

Byłem w zeszłym roku na KMP Dziećkowice, Kozłowa Góra oraz Paprocany. Najwięcej ryb padło na Dziećkach zawodnicy którzy wygrywali tam sektory mieli po 70 i więcej okoni - ja miałem 27 i 1 szczupaka i byłem 4 w sektorze :) Na Paprocanach było kiepsko miałem 2 oxy i 5 w sektorze a Kozłowa Góra to było mistrzostwo świata po 3 osoby z rybami a reszta jajo :)

• Like 2

• 5 lat później...
  • 1 miesiąc temu...