jacekp29 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Kobi , dosyć ciężkie , agresywne , mogą być pływające,raczej płytko chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 tak pracuje cala masa woblerow kupnych, np. hornety, bonito lub gloogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 bulety i pixel-e nowość od firmy hunter powinny się nadać.Ja osobiście wiąże zńimi spore nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) tak pracuje cala masa woblerow kupnych, np. hornety, bonito lub gloogi Niestety niePo pierwsze i przede wszystkim są lekkie oraz schodzą głębiej niż wspomniałem Edytowane 9 Lutego 2013 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 tzn. masz na mysli te: hornety, gloogi i bonito, ktore sa widoczne na ponizszych zdjeciach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Nie, myślałem o innych trochę mniejszych.Ale i tak wydaje mi się że te które pokazałeś ciężko będzie posłać na 20 m.Chodzi mi o tak zwane pociski Często zdarza się że te najlepsze miejsca są poza zasięgiem Edytowane 9 Lutego 2013 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Z tych wszystkich jedyne tylko dordo się do tego nadaje (6g) ale za to zchodzi głęboko nawet do 2,5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Najlepsze modele Dorado to alaska , Invader , Magic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 jak moga byc mniejsze, skoro pytasz o okolo 3 centymetrowe? nie wiem wprawdzie czym lowisz? jak i w jakich warunkach? ale ja nie znam nikogo, kto by nie byl w stanie wyrzucic tych 3 woblerow na odleglosc 20 metrow ... poza tym trudno bedzie znalesc plywajce woblery, o tej dlugosci, i masie powyzej 5 gram, tak mi sie przynajmniej wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ja osobiście lubię Dorado Alaska 5cm. Pływające ważą 12g więc można daleko cisnąć.Tych jeszcze nie wypróbowałem - czekają na rozpoczęcie sezonu w maju - http://www.corona-fishing.pl/Katalog,produktow/Przynety_-_CF_Hand_Made/Woblery_pomorskie/Big_Baby/6,11,186. Generalnie nie mam cierpliwości do tych małych (poniżej 4 cm) pluskiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ja osobiście na Wisłę używam z powodzeniem, woblerków Bonito, Salmo TIny, bulhedów, mam też w asortymencie przynęty Lipińskiego chrabąszcze i instikt 3 na spokojnej wodzie fajnie pracuja ale juz w mocniejszym nurcie je wywala co jest irytujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 wobki pana andrzeja trzymaja sie nurtu jak przyklejony szczegolnie instinkty ale 4 cm. Dobre sa tez kenarty Diver 4Cm na 5 nie łowiłem bardzo dobrze trzymaja sie nurtu praca agresywna sa plywajace i bardzo lotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Większość z tego się sprawdza na kleniojazikach, prawie wszystko pływające, spokojnie da się machnąć 20 metrów, a połową to i ze dwa razy tyle... A ten nazywany "cepelią", to najbardziej kilerski kiler na warszawskiej Wisełce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 W związku z tym, że sezon kleniowy tuż, tuż, mam do Was pytanko. Poszukuję woblerków kleniowych w przedziale 3,0 – 3,5 cm dł, schodzących max do 1 metra (najlepiej 0,5 m), o wadze zapewniającej dalekie rzuty i najlepiej żeby były jeszcze o agresywnej pracy.Chyba przesadzę jak napiszę - żeby były jeszcze pływające. To byłby mój ideał.Poszukaj tutaj: http://jerkbait.pl/forum/30-lurebuilding-budowa-przyn%C4%99t/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 czyli salmo tiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Powoli robią sie dla mnie wobki Kobiego.Zdam relacje jak wrażenia z nad wody.Oczywiście musze na to jeszcze poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Panowie, a co polecicie mieć w pudłeku na Odrzańskie klenio-jazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Ostatnio to mi wpadło do ręki. Urywa du*ę znaczy się strasznie mi się podoba.http://allegro.pl/bullet25-hunter-nowy-ciezki-wobler-nowe-kolory-i3002498336.htmlhttp://allegro.pl/bullet30-hunter-nowy-ciezki-wobler-nowe-kolory-i3002439231.html(jakby ktoś kiedyś, po zakończonych aukcjach chciał wiedzieć co tam było to Bullet f-my hunter Polska)fajna propozycja dla castingowców bo masa jst dość skupiona. ad ch4ronzajrzyj na stronę www.wobler.com.pl - te linkowane powyżej to też ich produkcja. Lipiński łowi przede wszystkim na Odrze więc wszystkie modele są sprawdzone i znakomicie się na tej wodzie spisują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) Ostatnio to mi wpadło do ręki. Urywa du*ę znaczy się strasznie mi się podoba.http://allegro.pl/bullet25-hunter-nowy-ciezki-wobler-nowe-kolory-i3002498336.htmlhttp://allegro.pl/bullet30-hunter-nowy-ciezki-wobler-nowe-kolory-i3002439231.html(jakby ktoś kiedyś, po zakończonych aukcjach chciał wiedzieć co tam było to Bullet f-my hunter Polska)fajna propozycja dla castingowców bo masa jst dość skupiona. ad ch4ronzajrzyj na stronę www.wobler.com.pl - te linkowane powyżej to też ich produkcja. Lipiński łowi przede wszystkim na Odrze więc wszystkie modele są sprawdzone i znakomicie się na tej wodzie spisują.no u mnie w pudełku już trochę tego jest na nowy sezon ,zaczynam od marca testować oczywiście nad odrą. Edytowane 12 Lutego 2013 przez wsw1515 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Było już trochę o woblerach boleniowych,kilka wątków jak pamiętam.Natomiast wobki ukierunkowane typowo na klenia,jazia tutaj jakby pomijane.Znaczy to,że po prostu kleń zeźre wszystko? Nieważne jak wobler pracuje będzie dobry?Moim zdaniem nie ma uniwersalnych przynęt,tak na bolenie,jak i klenie czy jazie.Ciekawi mnie opinia tych którzy specjalizują się w łowieniu kleni i jazi(myślę,że tutaj wobki są nieco odmienne odnośnie gatunku).Napiszcie czym powinien według was charakteryzować się wobler kleniowy,wobler jaziowy.Podajcie wasze wzory wobków seryjnych,także klasyki.Wobler taki powinien:mieszać wodę,raczej łagodnie-lusterkując,czy może drżeć wyczuwalnie z dużą częstotliwością...itd Wiadomo,różne łowiska to zawsze inna przynęta,gdzie:wielkość,głębokość pracy,kształt itp.często weryfikują trochę odpowiedz na zadane wyżej pytanie,chociaż pewnie jakieś wnioski dla siebie można by z nich wyciągnąć Napiszcie więc,jaki jest wasz idealny/ulubiony woblerek kleniowy i jaziowy.Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Brooooomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 U mnie na klenie (jak jeszcze jakieś pływały) najlepiej sprawdzały się wobki L.D. długości 3,5-4,5cm. Jazie też się przyklejały. Teraz nastawiam się głównie na jazie bo z kleniami krucho i w pudełku mam wobki trzech producentów. 1. L.D 1,5-2,5 cm wszystkie tonące, kolor srebrne z czarnym grzbietem i niektóre z pomaranczowym brzuszkiem ( w marcu i kwietniu pomarańczowy brzuszek jest numerem 1) charakteryzują się bardzo dużą częstotliwością drgań i brań 2. robale producenta dokładnie nie pamiętam, kiedyś kupiłem ich sporo. Wygląd bardzo realistyczny, długość około 1,2-1,5cm. Praktycznie nie pracują, bardzo lekkie. Jak sie uda machnąć 5 metrów to jest cud, ale mają jedną zaletę. Jak się dobrze przyczaję, zobaczę gdzieś jaśka albo co lepsze parę jaśków i uda się go posłać w ich stronę, to jest bardzo duża szansa na branie. Wobek wpada do wody, powolutko tonie, a jaź podpływa i go zasysa. Widok fantastyczny, szczególnie jak jest to taka klucha 50+ 3. Wobki z jajem hand made by @Forecast - co tu dużo gadać, wyglądem nie powalają, ale łowne jak jasny gwint. Praca rewelacyjna. Duża częstotliwość drgań, bardzo dobrze trzymają się nurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 ja klenie i jazie zaczolem regularnie łapac na woblery p.Andrzeja Lipińskiego...i co roku uzupelniam swój arsenał o te woblerki teraz radze sobie także z innymi przynetami takie jak salmo tiny..hornet..siek..chociaz wczesniej jakoś nic nie mogłem na nie zlapac.. wiec moim zdaniem dobór przynęty jest ważny..ale nie najważniejszy.. ale moim skromnym zdaniem polecam woblerki p. A.Lipinskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Trzeba przyznać, że dość słuszny kierunek...Jeszcze tylko zacznij kibicować Barcelonie i w ogóle, "swój chłop"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 hahahahaha Kamil różne rzeczy dzieją się na świecie..globalne ocieplenie..tsunami..papież abdykuje..polka w biatlonie na podium mistrzostw świata...ale ja kibicem Farsy hehe to już by był koniec świata;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi