Skocz do zawartości

Woblery- kilerki na jazia i klenia

Krzysiex

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli mamy na razie:

-Bromba

-L.D.

-nie znany robal

-wobek z jajem Forecast

-ogólnie Huntery 

Napiszę od siebie,że na moich łowiskach dość dobrze sprawdza się wobek,który kolebiąc się wyraźnie/lusterkując zamiata ogonkiem dość szybko,nie stawiając przy tym dużego oporu w wodzie,kształt -typowa baryłka.Mam jeszcze jeden typ wobka seryjnego,jeśli takim można nazwać sendale,płotka 3,5cm to moim 

zdaniem rewelacyjna przynęta na klenia i jazia.

Edytowane przez wildriver

Z agresywniejszych to bonito, wabixy mniejsze krakuski   ,

ze smóżaków moge polecić mikro chrabąszcze z allegro tylko raczej większe nie te jedno centymertowe tylko minimum te 2 cm 2,5cm

Z JAZA i z Dorado chrabąszcze majowe też rewelka .

Edytowane przez kolo575

• 2 tygodnie później...

A nikt nie wspomniał o woblerkach Oleix-a.

Miałem z nimi już do czynienia i szczerze mówiąc bywa, że są piorunująco skuteczne. Ale ciężko je zdobyć....

W moich pudełkach królują produkty Andrzeja Lipińskiego, a lat temu kilka zaczynalem od kolekcji wobków: RAPA, Dorado, Siek-M. To były podstawowe wobki na klenie.

Na jazie najlepsze były jak do tej pory Instinct-y 3cm w kolorach srebrnym lub z domieszkami błękitu.

W tym roku planuję na wiosnę skupić się na łowieniu Juniorkami z Hunter-a i mam nadzieję, że także na Oleix-y (jak się je uda pozyskać).

Slavo

• Like 1

Na przelewy - siek bzyk. U mnie 'robił' robotę cały poprzedni sezon. Na Warcie i na Odrze.

Na spokojniejsze miejsca - rzeszowskie (te mniejsze) oraz wyroby @fishbartka.

Ze smużaków: lipowe chrabąszcze i wyroby Przemka Szymańskiego.

To dla mnie wobki pierwszych rzutów. Jak nie podchodzą - zaczynam kombinować. Ale na ogół podchodzą B)

• Like 1

• 1 rok później...
  • 9 miesięcy temu...

Balsowy minnow Rapala , w kolorze uklei, wieczorową porą na kamienistym przelewie, przy odpowiednim stanie wody. Wolno ściągany z nurtem, tak żeby tylko kiwał się na boki. Warto mieć choć jednego w pudełku. 

O jaki minnow Rapali Ci chodzi i w jakim rozmiarze i kolorze?

• 6 miesięcy temu...