blackabyss Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Bardziej celuje w wersję z wkręcaną korbą w koło, a z tego chyba co wyczytałem, wersje JDM mają korbkę składaną, nie wkręcaną? Odnośnie szpuli, to czy szpula od Stelli 95 3000 nie będzie pasowała wtedy do takiego TP JDM?Wersje 98` H czyli z wyzszym przelozeniem, maja wkrecana korbe tak jak F-ka, dotyczy to rowniez starszych TP 95` czyli XTSzpula od stelliny 3000 95`powinna pasowac do TP 98 jdm, tylko nie wiem czy od rozmiaru stelli 4000 95` nie bedzie za szeroka ?Jeszcze od millenium 4000 szpulka bedzie pasowac ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Witam, Ja obstawiam, ze wszystkie stelle sa do d..y z jednym gablotowym wyjatkiem. Kolega co watek zalozyl ma nawet taka ale mu szkoda bo zlom sie rozpadnie po 20 sandaczowych wypadach nad Wisle w roku chociaz moj Sustain 2000 z tego samego roku wytrzymal u mnie z 10 lat i nawet Fatso 14 sie nim rzucalo, zlowil wiecej szczupakow niz plywa w gdanskiej Wisle, przekladnie mial dalej w niemal idealnym stanie, nie byl smarowany co rok czy miesiac ale raz na 2-3 lata chociaz praktycznie za kazdym razem byl zamoczony w wodzie bo mam w d...e co sie dzieje ze sprzetem jak brodze czy podbieram rybe. Kolega co go kupil jeno przesmarowal i podoginal troche sprezynki na oporowce i pewnie kolejne 10 lat przetrzyma chyba ze znajdzie sie jerkbaitowy fan czestego rozkrecania, cos mu sie popierdzieli i zajedzie przekladnie swoim serwisem bo innej opcji nie widze. TP 3000 z 98 mialem z rok, nie smarowalem, znowu w wodzie byl maczany za kazdym razem i dalej super kreci wiec zupelnie nie wiem o co tak na prawde Wam chodzi z tymi kreciolkami Tak jeszcze na koniec: Shimano Sahara 4000, kilka wypadow nad Baltyk, moczony, plus 4 miesiace nad Bugiem, 4-5 razy w tygodniu, glowki 30-50 gram. Dalej dziala normalnie, dalej zero serwisu bo sie nie chcialo. BujoAmen!!! Co do szpulki jak poszukasz to znajdziesz. Niedawno nawet na giełdzie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Według mnie również Amen!!!Niektórzy poszukują cukru w cukrze lub, jak kto woli, masła w maśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Witam, Ja obstawiam, ze wszystkie stelle sa do d..y z jednym gablotowym wyjatkiem. Kolega co watek zalozyl ma nawet taka ale mu szkoda bo zlom sie rozpadnie po 20 sandaczowych wypadach nad Wisle w roku chociaz moj Sustain 2000 z tego samego roku wytrzymal u mnie z 10 lat i nawet Fatso 14 sie nim rzucalo, zlowil wiecej szczupakow niz plywa w gdanskiej Wisle, przekladnie mial dalej w niemal idealnym stanie, nie byl smarowany co rok czy miesiac ale raz na 2-3 lata chociaz praktycznie za kazdym razem byl zamoczony w wodzie bo mam w d...e co sie dzieje ze sprzetem jak brodze czy podbieram rybe. Kolega co go kupil jeno przesmarowal i podoginal troche sprezynki na oporowce i pewnie kolejne 10 lat przetrzyma chyba ze znajdzie sie jerkbaitowy fan czestego rozkrecania, cos mu sie popierdzieli i zajedzie przekladnie swoim serwisem bo innej opcji nie widze. TP 3000 z 98 mialem z rok, nie smarowalem, znowu w wodzie byl maczany za kazdym razem i dalej super kreci wiec zupelnie nie wiem o co tak na prawde Wam chodzi z tymi kreciolkami Tak jeszcze na koniec: Shimano Sahara 4000, kilka wypadow nad Baltyk, moczony, plus 4 miesiace nad Bugiem, 4-5 razy w tygodniu, glowki 30-50 gram. Dalej dziala normalnie, dalej zero serwisu bo sie nie chcialo. BujoAkurat tego siusiaka 2000 ja od Ciebie zabrałem, i właśnie zewnętrzne oznaki użytkowania były widoczne a w środku zapracowane smarowidlo a maszynka zdrowa jak brzana w Wislanym nurcie, słowa święte a jak Wujku tepeka 3000 masz dalej do sprzedania to go chętnie zabiorę jak nie dla siebie to dla Znajomych, bo wolę łowione jak w fotelu masturbowane ;D Edytowane 18 Września 2014 przez Qowax001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Akurat tego siusiaka 2000 ja od Ciebie zabrałem, i właśnie zewnętrzne oznaki użytkowania były widoczne a w środku zapracowane smarowidlo a maszynka zdrowa jak brzana w Wislanym nurcie, słowa święte a jak Wujku tepeka 3000 masz dalej do sprzedania to go chętnie zabiorę jak nie dla siebie to dla Znajomych, bo wolę łowione jak w fotelu masturbowane ;D Hubert z FC go wzial, mial sie z toba skontaktowac co bys przesmarowal. Powinienem miec na dniach praktycznie nowa Ultegre 98 4000 s Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Hubert z FC go wzial, mial sie z toba skontaktowac co bys przesmarowal. Powinienem miec na dniach praktycznie nowa Ultegre 98 4000 s Bujoto dawaj znak sTandardowo, teraz mi troszke grosza wpadło to coś tam zawsze zawine ciekawego z pewnego źródła a co do tepeka to we wtorek mam już na sztywno wyjazd, więc do poniedziałku może z nim podbić do mnie jak wymaga smarowanka.W ogóle to w te 4 tyg pewnie znowu będę na UK jeździł z ładunkami to się może zlapiemy na papieroska i pogaduchy Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Panie Jozefie, a ktora generacje stelli sw ma Pan na mysli 01` 08` 13` ?obstawiam w ciemno ze 08.. ?Trafił pan w dziesiątkę.'08.Tak jeszcze dopowiem o czym zapomniałem wczoraj napisać, ze połowy troci morskiej odbywały się z brzegu po pas w wodzie.Warunki w których każdy sprzęt prawdę powie. PozdrawiamJózef Lesniak Edytowane 18 Września 2014 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Kolego masz na giełdzie taki kołowrotek. Edytowane 19 Września 2014 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Kupilem w koncu od kolegi perełkę TP4000F w gablotowym wrecz stanie W srode pierwsze testy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Mam i miałem wszystkie w wymienionych kołowrotków,również stellę 4000 08,jak na razie lata po Wiśle z główkami 50 gram i nic jej nie jest.brat zabrał nawet ten model na dorsze i kołowrotek ostro dostawał w palnik.oczywiście jak wleci piasek komuś do wnętrza to faktycznie może wszystko stanąć,Nie wiem jaka była przygoda kołowrotka który Pan Leśniak serwisował(może jakieś detale)bo kołowrotek niemal bliźniaczy do TP SW ,a niby tak felerny?może dlatego iż w użyciu jest więcej TP niż Stelli,więc siła rzeczy TP zbierze więcej opinii. Mam aktualnie w domu 4szt Twin powera 4000 98-mojego ojca ,kołowrotki bez wątpienia mocne,zwarte,więcej nie trzeba od kołowrotka,kołowrotki do ciężkiej pracy,mimo braku powłok na kole,dają rade w ciężkim spinningu. Generalnie przekładnie z tej linii modelowej tj .Ultegra,biomaster,TP i stella miały przekładnie z tych samych stopów,wymienność części nieprzypadkowa. wałek posówu od stelli np 98 H4000 pasuje do ultegry 4000 98, a niby modele odległe. Tak wiec jak ktoś bardzo chce to i oporówka i pinion koło główne i wszystkie (prawie) łożyska może wklepać do "bidnej"pozornie ultegry Dziś ultegra- historia najnowsza ,jest dalej od stelli niż kiedyś to było,trudno się bebeszkami już tak bezkarnie wymieniać. Powiem Tak starsze kołowrotki to taka silna zgrana paka jeden za wszystkich wszyscy za jednego. Te dzisiejsze to bardziej tak-każdy ch... na swój strój a,i też nie z jednego kraju,nie z jednej fabryki...takie czasy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 I mój tp4000 98 jdm już nie na sprzedaż i do tego jeszcze szpulka pasuje do stelli 4000F 98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Orientujecie sie, czy jest do TP4000F dostepna podwojna korbka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Można z korbą podwójną , ostatnio kupiłem JDM twin power 98 i maszyna bardzo fajna , ale chętnie przytuliłbym jeszcze jedną . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 JDM ma korbkę nie wkrecaną, tylko wersja H i F ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi