Skocz do zawartości

Kwok do wabienia sumów- gdzie można go kupic?

Robson73

Rekomendowane odpowiedzi

W zeszłym roku łowiąc na Słowacji, poznałem lokalnego wedkarza polującego na sumy, namiętnie przy tym uzywał on kwoka, a ze był bardzo sympatyczny to przekazał mi podstawy teoretyczne i praktyczne i stąd moje pytanie gdzie w PL mozna taki kwok nabyc?

Znalazłem jedynie jeden rodzaj w sklepie szczupak.pl ale nie wzbudził on mojego zaufania, kilka rodzajów znalazłem na Czeskich i Słowackich stronach, jednak ich sklepy nie wysyłają do Polski..

te teoretyczne podstawy nie nie zawieraly przypadkiem waznej informacji o 'dzwieku' i organoleptycznej probie?

skoro chcesz kupic online, to w askari sa bardzo dobre s?ngera, zrobione przez ludzi, ktorzy sie na tym znaja :D

ps. kwoka uzywa sie podczas lowienia na zywca albo na trupa, nie widze sensu uzycia przy spiningu :D

Lekcja była teoretyczna i praktyczna :mellow: , tego inaczej nie da się przekazać, to trzeba zobaczyc i usłyszeć B) , chociaz w necie są liczne filmiki instruktazowe.

Co do łowienia na spining, nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że kwok nie ma prawa się sprawdzic w tej metodzie, za dwa tygodnie jade na Ebro, mamy tam kilka miejscówek z których będe próbował je wywabić <_<

Przy łowieniu stacjonarnym, czytaj biczowaniu miejscówki, wiedząc że są tam ryby, mysle że jest duza szansa. Nieaktywnego suma trudno skusić do współpracy, ale zdażało się niejednokrotnie, ze po którymś rzucie do domu następowało branie.

Pitt, dlaczego usunąłeś posta, fajne fotki były :D, wydaje mi się że patrzysz przez pryzmat swoich doświadczeń, ja na Ebro łowie praktycznie pomiędzy zaporami (Mattarana) tam woda praktycznie nie płynie, a rzeka ma przynajmniej 500m szerkosci, łowie również z łódki, a nie brzegu, dlatego nie rozumiem dlaczego mam nie używac kwoka? Czytałem również o wertykalnym łowieniu sumów, na przynęte przypominajacą pęczek robaków, (sanger chyba nawet robi takie) co w powiazaniu z kwoczeniem miało byc skuteczne ;) , ale mysle tutaj o głębokosciać rzędu 8-10m, a sprzętowo.. to jestem przygotowany ;)

A takie brały w zeszłym roku :D

Co do płoszenia, to jak nie spróbuje, to się nie przekonam B)

post-621-1348914299,3393_thumb.jpg

• Like 1

• 7 lat później...

Koledzy, zamówiłem u św. Mikołaja kwok.

Mikołaj przejrzał internet i od nadmiaru kwoków w siwej głowie mu się zakręciło.

Doradźcie świętemu jakiegoś pewniaka, co skutecznie wabi wąsy, bo staruszek kompletnie nie ogarnia tematu.

PS. Za złotą łopatę ślicznie dziękuję :)

Prosze...swietemu i mniej swietemu, staruszkowi i mlodziencowi...wabi wasy i golowasy...nie ma za co ????

http://www.google.pl/search?q=%C5%9Bnie%C5%BCynka+w+bieli%C5%BAnie&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjY85WvwNPQAhXiYJoKHad0DZcQsAQICw

Edytowane przez coloumb
  • Like 1