Skocz do zawartości

Siberian taimen.

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Prawidłowa odpowiedz padła. Zgadnijcie kto ją udzieielił? Żartuje :D

I have sent you the picture of a nice 41 kg Siberian taimen caught in Sept 2008 in the Tugur River (Khabarovsk region). The fish was landed by a client of my friend Arthur (fishing quide).

Jak włączy silnik to tylko założyć narty, dokręcić hamulec na beton i cieszyć się jazdą :mellow:

Szok :huh:

Czytałem trochę o tych rybach ale fotki największych jakie widziałem to te z BayanGol.pl

Zawsze z rozdziawioną gębą patrzyłem na zdjęcia tamtejszych rzek i ryb ale po tym zdjęciu tylko okulary uchroniły mnie przed zbieraniem oczu z ziemi :huh:

Rybę złowił jakiś turysta prowadzony przed przewodnika. Szczegółów nie znam, ale mogę się domyślać, że taki przewodnik ustawia klienta sprzętowo. Co do siły Tajmieni to wiem, że pogrzebały kilku wędkarzy. W jednym artykule była opowieść o gościu który polował nocami na takiego kolosa. Pewnego dnia znaleziono jego zwłoki nad rzeką. Na drugim końcu liny wisiał martwy tajmień koło 70 kg. Wiem jak to brzmi ale ja tej opowieści nie wrzucałbym do SF. To właśnie na Syberii znajdowano szkielety sandaczy i szczupaków ocenianych na 300 kg. Mam film o połowach tajmieni zrobiony przez Amerykanów w Mongolii. Są tam niesamowite ujęcia podwodne jak te ryby atakują imitacje sierściuchów.

Takie ryby w Wiśle i nietylko mogły by być sposobem na rozrastające sie stada bobrów ,jak tak furerkowe jedzonko lubią <_<

fajnie byloby na takim lajtowym 40lb kiju poczuć te 41kg Embarassed

Ryba piękna

To chyba trzeba by zacząć od warszawskich ścieków, tam na Twardej też są gryzonie futerkowe, tylko nie co inne :lol:

Te głubiki dorastają do 200 funtów, więc z taką wykałaczką to na okonki :lol: