mirkus Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Na aukcjach i sklepach intetnetowych jest kilka rodzaji plecionki "spiderwire"Która jest najlepszą propozycją odnosnie parametrów , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ja wybrałem Spiderwire Stealth Code Red Braid - kupuję ją i używam od wielu sezonów. Testowałem też Spiderwire Stealth Camo Braid i uznałem ją za gorszą a Spiderwire EZ Braid to już totalna lipa. Nie łowiłem na Ultracast ale zamierzam ja wypróbować w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ja kupilem SS Code Red i uzywalem (bo juz nie uzywam) i rwie sie to jak stare skarpety. Ile stracilem ryb (wcale nie wielkich) i ile przynet to nie wspomne. Na wezlach strzela strasznie. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ja kupilem SS Code Red i uzywalem (bo juz nie uzywam) i rwie sie to jak stare skarpety. Ile stracilem ryb (wcale nie wielkich) i ile przynet to nie wspomne. Na wezlach strzela strasznie. Może to kwestia miejsca zakupu ( podróby też się trafiają ) a może rozmiaru ( ja używam w przedziale 0,20 do 0,30mm ) ? Nie sądzę żeby sam sposób wiązania był przyczyną bo każdy ma obczaskane węły jako podstawa. Nie straciłem żadnej ryby na tej plećce, sumki po kilkanaście kilo wyjeżdżały z Wisły na korbie bez pompowania, nawet kilkumetrowe drzewa wydarłem z mułu. Owszem - straty przynęt są na niektórych zaczepach ale to nie wina plećki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Pleck kupiona w Centrum Wedkarstwa. Grubosc chyba 0,15 . Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) I ja od kilku sezonów stosuję Red Code (od 0,15 do 0,25 ) i raczej jestem na tak Edytowane 20 Września 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Raz kupiłem do casta Red Code (bodajże 0,22mm) i byłem zawiedziony bardzo. Mimo, że cieńsza mi się wydawała to nie miała podejścia wytrzymałością do PP 15lb, którą zastąpiłem. Po dwóch łowieniach poszła na podkład bo pękała łatwo na zaczepach i to raczej w przypadkowych miejscach. Więcej nie miałem ochoty już testować czy trafiłem bubel. Kupiona na Alle od większego sprzedającego ( nie pojedyńcza oferta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ja używam red code 0,10 do wędki okoniowej 8 lb opisana jest na ponad 6 kg wytrzymałości i na pewno nie trzyma tych parametrów. Zaletą jej jest to że jest niesamowicie cicha, wadą to że się niszczy na zaczepach i szybko traci kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 mialem red code czerwona po 2 tygodniach poszla na podklad ma tylko jedna zalete ze cicho smiga po przelotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Raz zakupilem plecionke Spiderwire i wiecej na moim kolowrotku sie nie pojawi..... Nie lubie jak plecionka strzela przy wyrzucie i to dosyc lekkich przynet w przypadkowym miejscu moze trafilem na podrobke bo zakup byl na allegro ale wydaje mi sie, ze i tak na rynku jest wiele lepszych plecionek za porownywalna cene.... Stren, PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Ja od kilku tygodni katuje na Wiśle ultracast 8 carier 0.14 i oprócz straty koloru(żółty) nie powiem złego słowa bo mocna na węźle nie strzępi się a że szumi na przelotkach to każda po Wisełce tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Ultracast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Spiderwire Stealth Moss Green używałem i używam-trochę zaskakują mnie opinie o małej wytrzymałości, plecionka mi się sprawdza - jest mocna i się nie plącze. Obecną mam nawiniętą od zeszłego sezonu i wszystko z nią ok, jedynie wyblakła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Kupiłem Reda coś ok 0.23 pod przynęty ok 30g. Pierwszy rzut i trach, nie ma 10m, jeden z kolejnych - to samo. Przy Power Pro i Strenie nie odnotowałem takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Dziękuję Wam koledzy za te wszyskie ppinie . Od kiedy pamiętam zawsze łowiłem na power pro ale chciałem zakupić teraz cieńszą o okrągłym przekroju do delikatnej zabawy 0.10 - 0.12mm . Padło tutaj STREN , czy jest okrągła w tej grubości i Wasze doświaczenia z tą plecionką .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Dla mnie jest ok, ale ostatnio korzystam z Varivas Sea Bass i jest bardzo ok. Ma #0.8 i dobrze sobie radzi na Zegrzu. Wytrzymałość poniżej 12lb na węźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Dziękuję Wam koledzy za te wszyskie ppinie . Od kiedy pamiętam zawsze łowiłem na power pro ale chciałem zakupić teraz cieńszą o okrągłym przekroju do delikatnej zabawy 0.10 - 0.12mm . Padło tutaj STREN , czy jest okrągła w tej grubości i Wasze doświaczenia z tą plecionką .PozdrawiamBiały Stren Sonic 8 Lb jest zajebisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Biały Stren Sonic 8 Lb jest zajebisty.. Mam juz tego Strena drugi sezon tylko 10lb i potwierdzam jedna z lepszych linek jakich uzywalem, mi sprawdza sie w sandaczowanu na lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 stren potwierdzam naprawde dobry przetestowalem tego dosc troche a 8 splotowek niecierpie tylko splot na strenie moglby byc lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Od 2 sezonów używam spiderwire (0,14 i 0,20) w wersji czerwonej . W tym roku pokusiłem się o wersję żółtą .. Ale zostanę przy czerwonej .. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam, używa ktoś plecionki Spiderwire stealth green? Zastanawiam się czy jest warta zakupu w tej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Cóż Cię @Fido od niej odrzuca? Bo to mój lider w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 W tamtym sezonie kupiłem, żadna plecionka tak szybko nie zamieniła się w zwykłą, mechatą nitkę bez żadnej wytrzymałości, a jak nowa to ideolo była, delikatna, mocna, ładnie węzły trzymała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Ciekawe @FidoAngel czy trafiłeś na wadliwy towar czy ta plecionka tak ma. Ktoś może więcej się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi