Skocz do zawartości

Plecionki Spiderwire

mirkus

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wybrałem Spiderwire Stealth Code Red Braid - kupuję ją i używam od wielu sezonów. Testowałem też Spiderwire Stealth Camo Braid i uznałem ją za gorszą a Spiderwire EZ Braid to już totalna lipa. Nie łowiłem na Ultracast ale zamierzam ja wypróbować w najbliższym czasie.

Ja kupilem SS Code Red i uzywalem (bo juz nie uzywam) i rwie sie to jak stare skarpety. Ile stracilem ryb (wcale nie wielkich) i ile przynet to nie wspomne. Na wezlach strzela strasznie.

Może to kwestia miejsca zakupu ( podróby też się trafiają ) a może rozmiaru ( ja używam w przedziale 0,20 do 0,30mm ) ? Nie sądzę żeby sam sposób wiązania był przyczyną bo każdy ma obczaskane węły jako podstawa. Nie straciłem żadnej ryby na tej plećce, sumki po kilkanaście kilo wyjeżdżały z Wisły na korbie bez pompowania, nawet kilkumetrowe drzewa wydarłem z mułu. Owszem - straty przynęt są na niektórych zaczepach ale to nie wina plećki

Raz kupiłem do casta  Red Code (bodajże 0,22mm) i byłem zawiedziony bardzo. Mimo, że cieńsza mi się wydawała to nie miała podejścia wytrzymałością do PP 15lb, którą zastąpiłem. Po dwóch łowieniach poszła na podkład bo pękała łatwo na zaczepach i to raczej w przypadkowych miejscach. Więcej nie miałem ochoty już testować czy trafiłem bubel. Kupiona na Alle od większego sprzedającego ( nie pojedyńcza oferta).

Raz zakupilem plecionke Spiderwire i wiecej na moim kolowrotku sie nie pojawi..... Nie lubie jak plecionka strzela przy wyrzucie i to dosyc lekkich przynet w przypadkowym miejscu ;) moze trafilem na podrobke bo zakup byl na allegro ale wydaje mi sie, ze i tak na rynku jest wiele lepszych plecionek za porownywalna cene.... Stren, PP

Dziękuję Wam koledzy za te wszyskie ppinie . Od kiedy pamiętam zawsze łowiłem na power pro ale chciałem zakupić teraz cieńszą o okrągłym przekroju do delikatnej zabawy 0.10 - 0.12mm . Padło tutaj STREN , czy jest okrągła w tej grubości i Wasze doświaczenia z tą plecionką .

Pozdrawiam

Dziękuję Wam koledzy za te wszyskie ppinie . Od kiedy pamiętam zawsze łowiłem na power pro ale chciałem zakupić teraz cieńszą o okrągłym przekroju do delikatnej zabawy 0.10 - 0.12mm . Padło tutaj STREN , czy jest okrągła w tej grubości i Wasze doświaczenia z tą plecionką .

Pozdrawiam

Biały Stren Sonic 8 Lb jest zajebisty.

• 4 lata później...