hudy76 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) W sumie jedną 16 lb obgoniłem cały sezon. Zaznaczam, że w stojącej wodzie. Czochrana jedynie po krzaczastych zaczepach. Nie dokręciłem hamulca nigdy na beton, bo bardziej bałem się o hak i wędzisko. Plecionki byłem pewny zawsze. Na 10 lb Spiderwire Dura Silk też złego słowa nie powiem. Edit. Sezon się kończy, a po plecionce nie widać śladów zmęczenia. Edytowane 22 Listopada 2018 przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Kilka sezonów używam "Spiderwire Stealth Code Red" i złego słowa na jej tema nie napiszę (no prawie) .Jedynie co, to należy porządnie zawiązać węzeł, gdyż potrafi się popuścić (bardzo śliska) i brać od sprawdzonego sprzedawcy (podróbki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Cześć, używam Spiderwire Stealth od kilku sezonów. Łowisko to Odra, numeracja wg. producenta 0.12 i 0.17. Ciensza ma za sobą dwa sezony, po pierwszym trochę straciła na wytrzymałości, ogólnie na plus. Jest cienka, dobrze schodzi ze szpuli, brody sie nie zdarzały (to chyba bardziej od kolowrotka zależy...)Grubsza też bez zastrzeżeń, w miedzy czasie mialem Daiwe J braid 8x i Mikado Nihonto. Wróciłem do pajaka, może to subiektywne odczucie ale wydaję mi się że jest cichsza niż tamte. Zresztą jaka by nie była i tak co jakiś czas odcinam początkowy kawałek, jeśli już coś urywam to pęka na węźle.Dla mnie cena do jakości na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) Kilka sezonów używam "Spiderwire Stealth Code Red" i złego słowa na jej tema nie napiszę (no prawie) .Jedynie co, to należy porządnie zawiązać węzeł, gdyż potrafi się popuścić (bardzo śliska) i brać od sprawdzonego sprzedawcy (podróbki).Temu, kto wynalazł łącznik bezwęzłowy należy się Nobel Edytowane 23 Listopada 2018 przez Koincydencja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Temu, kto wynalazł łącznik bezwęzłowy należy się Nobel Tylko wtedy jeśli wymyśliłby taki, który przechodzi przez przelotki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Tylko wtedy jeśli wymyśliłby taki, który przechodzi przez przelotki to wina przelotek nie łącznika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Plecionka zamówiona, dzięki wielkie wszystkim za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Temu, kto wynalazł łącznik bezwęzłowy należy się Nobel Hubert, chodziło mi raczej o węzeł na krętliku lub główce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 W tamtym sezonie kupiłem, żadna plecionka tak szybko nie zamieniła się w zwykłą, mechatą nitkę bez żadnej wytrzymałości, a jak nowa to ideolo była, delikatna, mocna, ładnie węzły trzymała...Już myślałem, ze ja tylko tak mam. Ja kupiłem na początku tego roku tą plecionkę. Nie łowiłem nią wiele, ale teraz jak byłem na pajkach na pobliskiej kałuży złapałem z 3 zaczepy i przy próbie odstrzelenia plecionka strzelała jak nić. [emoji15] Już myślałem ze ja taki silny, ale widać ze to plecionka jakaś taka do d.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Już myślałem, ze ja tylko tak mam. Ja kupiłem na początku tego roku tą plecionkę. Nie łowiłem nią wiele, ale teraz jak byłem na pajkach na pobliskiej kałuży złapałem z 3 zaczepy i przy próbie odstrzelenia plecionka strzelała jak nić. [emoji15] Już myślałem ze ja taki silny, ale widać ze to plecionka jakaś taka do d....Moja ma już kilka lat i nic nie straciła na jakości, prócz koloru.Może Trafiliście na podróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhc1983 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Mam w planie kupić szpulę Spiderwire Stealth Smooth 8 0,10 lub 0,08. Ma ktoś doświadczenie z tak cienkimi plecionkami od nich. Cicha na przelotkach? Okrągła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek324 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Używam stealth smooth 8 średnica 0,14 i po pierwszym sezonie intensywnego łowienia w 100% polecam. Bardzo mocna ,nie ma tendencji do plątania się. Zgodzę się z tym że trzeba uważać żeby nie rozwiązał się węzeł ale ja zawsze przypalam nadmiar plecionki tak żeby powstał "grzybek" który ostatecznie zablokował się na węźle. Pod koniec sezonu przy minusowych temperaturach trochę wyblakła i postrzepila się od lodu na przelotkach ale nie wiem czy to wina plecionki czy poprzednich aż tak nie katowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 uzwalem stealth code red - wyjatkowo glosna, na casta mogla jeszcze by byc(dosyc sztywna) ale na spinie, przynajmniej dla mnie, nie do przyjecia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Ja korzystam i jestem zadowolony. W ciągu sezonu zużywam 2 - 3 szpule i to jest świetny wynik przy moim łowieniu. Kamienista Wisła i grubo ponad 200 wypadów w roku to dobry test dla każdej linki. Pająk mnie nie zawiódł do tej pory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooroof Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Mam w planie kupić szpulę Spiderwire Stealth Smooth 8 0,10 lub 0,08. Ma ktoś doświadczenie z tak cienkimi plecionkami od nich. Cicha na przelotkach? Okrągła?Używałem 0.06 przez sezon. Dałbym jej 4+. Nie jest jakaś bardzo cienka, ale mocna i nie zawiodla mnie ani razu. Jak dla mnie cicha, miekka i się nie plątała. Uzywalem białej więc nie wypowiem sie czy traci kolor. Kupilbym do light spinna nawet ciensza, gdyby produkowali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhc1983 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Dzięki za opinie. Ja w tym roku nawinąłem Berkleya Fireline, ale nie jestem z niej zadowolony. Sprawdzę sobie Pająka w nadchodzącym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Daiwa, berkley, shimano, mikado, jaxon, fiume - to u mnie poległo. I nie wrócę do tego na pewno. Power pro ok, ale bez chemii. Spiderwire i niektóre dragony dawały radę spokojnie. Haj ekskluziw po 150 za szpulę nie tykam - i tak zmieniam kilka razy w sezonie, a skoro to zasada i konieczność zarazem, to szkoda hajsu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhc1983 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Shimano też sprawdziłem i o niej to się wolę nie wypowiadać. Przy niej to i ten Berkley nie taki zły w sumie. Teraz poleci Spajder, a jak będze pora na coś innego to pomyślę. A jakie Dragony się Tobie sprawdziły jak można zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Raz miałem Spiderwire Code Red. Albo trafiłem na podróbkę, albo jestem jakiś dziwny. Owszem była cicha i fajnie przynęty latały. Jednak szybko się mechaciła a jej wytrzymałość porównałbym do żyłki podobnej "średnicy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Witam serdecznie, używa ktoś plecionki Spiderwire Stealth Smooth 8 ? Potrzebuje plecionki głównie pod opad, w grubości ~0,12mm oraz ~0,16mm. Plecionka tylko 8 splotowa. Polecacie coś w podobnej cenie ? Tutaj fajna opcja 150m w szpuli za 65zł~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Pod opad Spideware od 0,17 w górę. Inaczej będziesz zostawiał przynęty na każdym zaczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Ja łowie daiwami tournament ciekawe bO kolega tak mi poleca te spiderwiry ciekawe jak się maja do Daiwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Witam serdecznie, używa ktoś plecionki Spiderwire Stealth Smooth 8 ? Potrzebuje plecionki głównie pod opad, w grubości ~0,12mm oraz ~0,16mm. Plecionka tylko 8 splotowa. Polecacie coś w podobnej cenie ? Tutaj fajna opcja 150m w szpuli za 65zł~Używam na Odrze drugi sezon tej plecionki. Nawet się za bardzo nie odbarwia. W tej cenie daje radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Łowię Spiderwire sandacze w opadzie, używam 0,08mm i 0,10mm. W zeszłym roku łowiłem tydzień w Szwecji na 0,08mm, nie urywałem przynęt, poza kilkoma przypadkami, kiedy nie mogłem odstrzelić kamienia.Plecionka fajna, dobrze się układa, nie przeciera, tylko łapie brudny kolor od wody na Martwej Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Panowie ja zakupiłem taka plecionke SPIDERWIRE PLECIONKA STEALTH SMOOTH 8 MOSS GREEN 150M 0,20MM Wtopiłem kase ? Taka polecono mi w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi