Hvast Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zauber na przykład ma tak na stopce ale to wszędzie tak jest nie tylko w wędkarstwie i każdy powinien sobie z tego zdawać sprawę. Mój Mitsubishi niby japoński w salonie do mnie z hasłem ze to japoniec, japońska konstrukcja a nigdy w Japonii nie był, co najwyżej jakieś części z Japonii i tam projektowany. Jak TV się kupuje tez sprzedawcy sciemniaja ze plazma Panasonic japoński niezawodny sprzęt ale nikt nie mówi ze składany w Czechach. I tak można mnożyć przykłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Yamaga jest Made in Japan i nie zasmiecajcie watku dywagacjami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 tak dla zamknięcia tematu, to Yamaga ma własną fabrykę (fabryczkę) blanków na terenie Japonii, gdzie są produkowane maty tego nie wiem jakby ktoś nie mógł przez to spać, to jedyną firmą jaką znam , która jest na pewno full Made in Japan jest Daiko, prepregi produkowane w Japonii, pianka na rękojeści też, ba nawet pokrowce szyte w JP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Wszystko fajnie, tylko czy ktoś to w Polsce sprzedaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Tak. BAZYLOSS jak mu coś nie spasuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 http://www.yamaga-blanks.com/product/index.html google dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Mam pytanie do "japończyków" , tzn. do kolegów obeznanych w temacie.Jak w porównaniu do Yamagi wyglądają wędki Egeria? http://www.palms.co.jp/rod/palms-elua/en/egeria-area-performance/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 pomysł dla tych którzy chcieliby jeszcze delikatniej i jeszcze lżej http://legame-x.com/seihin2.html legameJPG.JPG http://ameblo.jp/armakun/entry-11797591108.htmlCoś pięknego, ciekawe ile u nas taki patyczek by kosztował?Mój zestaw to Kocia Łapa Z. Kawalca do 7 gr. I Daiwa Bradia 1503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Mój najlżejszy: WCH Mikros Shimano Nexave 1000 Żyłki 0,12-0,18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Mam pytanie do "japończyków" , tzn. do kolegów obeznanych w temacie.Jak w porównaniu do Yamagi wyglądają wędki Egeria? http://www.palms.co.jp/rod/palms-elua/en/egeria-area-performance/Też miałem tutaj ciężki orzech do zgryzienia, do tego doszły jeszcze dwie inne wędki (Zbychu usuń mnie z kontaktów, ja Ciebie już nie mam ) i najlepiej bym zrobił, jak bym zamówił wszystkie cztery . Ale wybór padł na Yamagę BC 65/TZ, mam nadzieję, że się nie zawiodę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) jak nie, to odkupię od Ciebie ps. nie pamiętam czy wstawiałem parametry : Edytowane 1 Stycznia 2015 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 ... wybór padł na Yamagę BC 65/TZ, mam nadzieję, że się nie zawiodę . @Acho TZ czy Ti ?.Stoimy nad tym samym wyborem, wprawdzie Mosquito od Kawalca również mnie kusi, ale zacznę od wyrobu japońskiego.Ściągniemy później Zbyszka z produktem Kawalca nad wodę i będzie porównanie na ile warto było . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Też miałem tutaj ciężki orzech do zgryzienia, do tego doszły jeszcze dwie inne wędki (Zbychu usuń mnie z kontaktów, ja Ciebie już nie mam ) i najlepiej bym zrobił, jak bym zamówił wszystkie cztery . Ale wybór padł na Yamagę BC 65/TZ, mam nadzieję, że się nie zawiodę .Ty weź tak nawet nie pisz bo aż mnie ciarki przeszły.... @Acho TZ czy Ti ?.Stoimy nad tym samym wyborem, wprawdzie Mosquito od Kawalca również mnie kusi, ale zacznę od wyrobu japońskiego.Ściągniemy później Zbyszka z produktem Kawalca nad wodę i będzie porównanie na ile warto było .a po co Zbyszka ściągać jak Bartuś ma (miał) praktycznie identycznego komara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 jakby ktoś chciał sobie zalicytować Ti http://page4.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/d158892736 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Mam pytanie do "japończyków" , tzn. do kolegów obeznanych w temacie.Jak w porównaniu do Yamagi wyglądają wędki Egeria? http://www.palms.co.jp/rod/palms-elua/en/egeria-area-performance/Egeria mają ostre krawędzie mocowania młynka, co powoduje albo konieczność oklejania stopki albo pogodzenie się z faktem jej poharatania. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 jak nie, to odkupię od Ciebie ps. nie pamiętam czy wstawiałem parametry : rrr.jpg Ok Kamil, będę pamiętał . Chociaż powiem Ci, że już jeden kumpel też w ten sposób uderzył z tematem . @Acho TZ czy Ti ?.Stoimy nad tym samym wyborem, wprawdzie Mosquito od Kawalca również mnie kusi, ale zacznę od wyrobu japońskiego.Ściągniemy później Zbyszka z produktem Kawalca nad wodę i będzie porównanie na ile warto było .Wojtas, tylko TZ (priv). Mosqa odesłałem do Pana Zbyszka celem zmiany ubranka z Tich'ów na tytanowe Torzite. Ty weź tak nawet nie pisz bo aż mnie ciarki przeszły.... a po co Zbyszka ściągać jak Bartuś ma (miał) praktycznie identycznego komara Wiesz jak to jest z tymi "ciarkami"... . Aha, pamiętaj o tych kondonach na przyszły raz... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Wiesz jak to jest z tymi "ciarkami"... . Aha, pamiętaj o tych kondonach na przyszły raz... . dyskretnie Bartek bo się wyda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Kolegom z którymi pisałem na priv jestem jeszcze winny info o jednej wędce, o której całkowicie zapomniałem (była to moja pierwsza wykałaczka JDM jaką kupiłem)wędce bardzo delikatnej, szybkiej i czułej, której wykonanie stoi na najwyższym poziomie, a mianowicie : Evergreen Salty Sensation PSSS-610S Limber Tip to wysokomodułowa wklejka w igłą 0,7mm, dla mnie była ciup za delikatna, wędka jest delikatniejsza niż Tict IC-69F http://www.evergreen-fishing.com/goods_list/TheLimberTip_02310020_2.html ps. na filmiku wygląda na mocniejszą niż jest, bo koleś ma pewnie mocno odkręcony hamulec, wędka do kupienia za około 41t jpy + wysyłka Edytowane 2 Stycznia 2015 przez bazyloss 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Mikado lexus sapphire 2,60cm do 12 grSpro passion 720Plecionka Techron 0,03 Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Piotr210771 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Cormoran ULX 240 1-7gShimano GTRA 2500Plecionka Mikado Nihonto Octa Braid 0,08 + przypon Cormoran Cortest 0,10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel13 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 ATCV-SJV662 198-3-13gSpro Bleck Arc 2000Cieka żyłka lub plećkaW planie lżejszy kołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Robinson diaflex perch 215 1-8gShimano aero gt 1000Żyłka od 0.10 do 0,14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz.w Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Shimano Diaflash 2,37 do 8gBiomaster 2500 fbGłównie żyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Wędka Konger Patrol Spin 270/10gr, kołowrotek Larus First 5 ball i dobra żyłka Jaxon Crocodile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi