Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

Zauber na przykład ma tak na stopce ale to wszędzie tak jest nie tylko w wędkarstwie i każdy powinien sobie z tego zdawać sprawę. Mój Mitsubishi niby japoński w salonie do mnie z hasłem ze to japoniec, japońska konstrukcja a nigdy w Japonii nie był, co najwyżej jakieś części z Japonii i tam projektowany.

Jak TV się kupuje tez sprzedawcy sciemniaja ze plazma Panasonic japoński niezawodny sprzęt ale nikt nie mówi ze składany w Czechach.

I tak można mnożyć przykłady.

tak dla zamknięcia tematu, to Yamaga ma własną fabrykę (fabryczkę) blanków na terenie Japonii, gdzie są produkowane maty tego nie wiem

jakby ktoś nie mógł przez to spać, to jedyną firmą jaką znam , która jest na pewno full Made in Japan jest Daiko, prepregi produkowane w Japonii, pianka na rękojeści też, ba nawet pokrowce szyte w JP :)

pomysł dla tych którzy chcieliby jeszcze delikatniej i jeszcze lżej :)

http://legame-x.com/seihin2.html

legameJPG.JPG

http://ameblo.jp/armakun/entry-11797591108.html

Coś pięknego, ciekawe ile u nas taki patyczek by kosztował?

Mój zestaw to Kocia Łapa Z. Kawalca do 7 gr. I Daiwa Bradia 1503

Mam pytanie do "japończyków" ;) , tzn. do kolegów obeznanych w temacie.Jak w porównaniu do Yamagi wyglądają wędki Egeria?

http://www.palms.co.jp/rod/palms-elua/en/egeria-area-performance/

Też miałem tutaj ciężki orzech do zgryzienia, do tego doszły jeszcze dwie inne wędki (Zbychu usuń mnie z kontaktów, ja Ciebie już nie mam ;) :D) i najlepiej bym zrobił, jak bym zamówił wszystkie cztery :D. Ale wybór padł na Yamagę BC 65/TZ, mam nadzieję, że się nie zawiodę ;).

... wybór padł na Yamagę BC 65/TZ, mam nadzieję, że się nie zawiodę ;).

@Acho TZ czy Ti ?.

Stoimy nad tym samym wyborem, wprawdzie Mosquito od Kawalca również mnie kusi, ale zacznę od wyrobu japońskiego.

Ściągniemy później Zbyszka z produktem Kawalca nad wodę i będzie porównanie na ile warto było ;).

• Like 1

Też miałem tutaj ciężki orzech do zgryzienia, do tego doszły jeszcze dwie inne wędki (Zbychu usuń mnie z kontaktów, ja Ciebie już nie mam ;) :D) i najlepiej bym zrobił, jak bym zamówił wszystkie cztery :D. Ale wybór padł na Yamagę BC 65/TZ, mam nadzieję, że się nie zawiodę ;).

Ty weź tak nawet nie pisz bo aż mnie ciarki przeszły.... :D  :D

@Acho TZ czy Ti ?.

Stoimy nad tym samym wyborem, wprawdzie Mosquito od Kawalca również mnie kusi, ale zacznę od wyrobu japońskiego.

Ściągniemy później Zbyszka z produktem Kawalca nad wodę i będzie porównanie na ile warto było ;).

a po co Zbyszka ściągać jak Bartuś ma (miał) praktycznie identycznego komara  B)

Mam pytanie do "japończyków" ;) , tzn. do kolegów obeznanych w temacie.Jak w porównaniu do Yamagi wyglądają wędki Egeria?

http://www.palms.co.jp/rod/palms-elua/en/egeria-area-performance/

Egeria mają ostre krawędzie mocowania młynka, co powoduje albo konieczność oklejania stopki albo pogodzenie się z faktem jej poharatania.

Edytowane przez DonPablo

jak nie, to odkupię od Ciebie :)

ps. nie pamiętam czy wstawiałem parametry :

attachicon.gifrrr.jpg

Ok Kamil, będę pamiętał ;). Chociaż powiem Ci, że już jeden kumpel też w ten sposób uderzył z tematem ;).

@Acho TZ czy Ti ?.

Wojtas, tylko TZ (priv). Mosqa odesłałem do Pana Zbyszka celem zmiany ubranka z Tich'ów na tytanowe Torzite.

Ty weź tak nawet nie pisz bo aż mnie ciarki przeszły.... :D  :D

a po co Zbyszka ściągać jak Bartuś ma (miał) praktycznie identycznego komara  B)

Wiesz jak to jest z tymi "ciarkami"... ;). Aha, pamiętaj o tych kondonach na przyszły raz... ;) :D.

Kolegom z którymi pisałem na priv jestem jeszcze winny info o jednej wędce, o której całkowicie zapomniałem (była to moja pierwsza wykałaczka JDM jaką kupiłem)

wędce bardzo delikatnej, szybkiej i czułej, której wykonanie stoi na najwyższym poziomie, a mianowicie :

Evergreen Salty Sensation PSSS-610S

Limber Tip to wysokomodułowa wklejka w igłą 0,7mm, dla mnie była ciup za delikatna, wędka jest delikatniejsza niż Tict IC-69F

http://www.evergreen-fishing.com/goods_list/TheLimberTip_02310020_2.html

ps. na filmiku wygląda na mocniejszą niż jest, bo koleś ma pewnie mocno odkręcony hamulec, wędka do kupienia za około 41t jpy + wysyłka

Edytowane przez bazyloss
  • Like 2

Mikado lexus sapphire 2,60cm do 12 gr

Spro passion 720

Plecionka Techron 0,03                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Edytowane przez Piotr210771