Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

spinning  St.Croix Avid AVS60ULF 1/32-3/16 oz.

kołowrotek Shimano Twinpower 1000MgS

plecionka 0,04-0,06 china

Rewelacyjny zestaw okoniowy.Akcja szczytowa,super lekki spinning,najmniejsze branie odczuwalne.Bez problemu wyjąłem szczupaka 2,40 kg,ale jest wybitnie okoniowy zestaw.Polecam .

Edytowane przez BogdanR

a może tak ? ;)

attachicon.gifDSCN4989.JPG

Oj.. Panie na kapryśne cierniki jak znalazł :D

Czegoś tak delikatnego w rękach nie miałem, myślę że mało kto miał ;) 

Pewnie znowu jakiś japoński wynalazek tylko czy za tymi kijkami nadążaja producenci linek? Bo varivas 0.2 PE to już za mocny. 

Bedzie współpracował z cienkim FC czy jakimś nylonem?;)

najnowsze zestawienie to

Tailwalk compettition s&s 64 ul "long shot " cw max 4 g line max 4 lb + shimano exage 1000 fd + jigin braid 0.06 albo zylka 0.12

major craft go emotion ges 66 l 1/16 - 1/4 oz 4-8 lb + daiwa emblem z 1500 ia + jigin braid 0.08

major craft go emotion gec 66 ml 3/16 - 1/2 oz 8-14 lb + abu revo lt + xzoga a8 10 lb

Kijek wiekszosc przynet pociagnie - oprócz pewnie tych 2 g kogucików ( 3 brzmi juz lepiej )

A mi sie spisuje bardzo dobrze :) poki co nie na rzekam choc sie zastanawiam czy nie sprezentowac sobie zamiast tego dwojki braci w korku ( serria corrza ) czyli 7 lb i ex fast oraz 10 lb i mod fast :)

U mnie, póki co:

1) G-Loomis z jakąś dziwną wklejką-daję cw. do 1,5g. Kręcioła do tego wynalazku ciągle szukam :) Żyłka HM80-0,08..-póki co, ciągle przerabiam rękojeści w celu znalezienia tej "naj".

2) Komar, cw. do 3,5g + rarek 1000 + żyłka HM80-0,12.. (przerobiłem ich wiele i póki co, ta jest najlepsza).

3) Mirage, cw. do 3,5g (pewnie zastąpi komara :) ) + jakiś tam malutki Abu :) + żyłka j/w

Ciągle szukam i szukam, przerabiam i testuję-ale chyba o to właśnie chodzi :)

• Like 3

Mój zestaw skompletowany więc opiszę:

Wędka:

-Daiwa Exceler 2,40m 2-10gr

Kołowrotek:

-Spro Addiction Micro Cast 3000'

Żyłka:

-Strofr Fluor 0,14mm

I przy okazji mam pytanie do użytkowników wędki Phenix Elixir FX 801-2 2,44m jaka jest odległość od stopki kołowrotka do końca dolnika?