Filip Chmiel Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Tuńczyki to może nie ale wszelkiego rodzaju bialoryb i okonki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Tuńczyki to może nie ale wszelkiego rodzaju bialoryb i okonki :-)Hipotetycznie, jak byś miał zostawić sobie jeden, to który? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 1. Phenix FX761-22. Shimano Stella '10 JDM 2500 (szpula Yumeya)3. Dragon Jiggin' Braid 0.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Chmiel Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wybrał bym phenix mosquito z szklaną wklejka jest niesamowity każde branie widać doskonale na szczytowce i pięknie pracuje pod każdą rybą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 W połowie się pomyliłem, stawiałem na pełen blank.Ja znów uwielbiam jak czuć wszelkie podskubywania czy obcierki o roślinność, ale to przy plecionce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Chmiel Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ja jednak przy tak delikatnym łowieniu wole widzieć wszystko na szczytowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Chmiel Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ja jednak przy tak delikatnym łowieniu wole widzieć wszystko na szczytowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To jak na takiego mosquito-bandito wezmie okon niech bedzie kilogram to jak to idzie z holem, ile czasu zajmuje itd. Pytam sie bo lowie czesto takie okonie ale na wedki minimum 12 lbs to generalnie krece kolowrotkiem ze srednia predkoscia i w tyle, jak stoje w wodzie to w podbierak, jak na skarpie to wyciagam do gory na wedce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Chmiel Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Z holem nie jest tak źle wędka pięknie amortyzację zrywy gnie się po rękojeść. Trochę cierpliwości podbierak i da się wyjąć sporą rybkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To tak samo jak weźmie sum 150 cm na Twoją 12 lbs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To tak samo jak weźmie sum 150 cm na Twoją 12 lbs. U mnie w Burakowie sumow nie ma, rok temu osos taki wielki sie zawzial ale jak zaczal skakac po jednej stronie rzeki to skonczyl w krzakach po drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Chmiel Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Lowiac takim sprzętem nie nastawiam się na super okazy. Jednak jak juz się uwiesi coś większego to tez da się wyjąć choć nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To jak na takiego mosquito-bandito wezmie okon niech bedzie kilogram to jak to idzie z holem, ile czasu zajmuje itd. Pytam sie bo lowie czesto takie okonie ale na wedki minimum 12 lbs to generalnie krece kolowrotkiem ze srednia predkoscia i w tyle, jak stoje w wodzie to w podbierak, jak na skarpie to wyciagam do gory na wedce.Fajnie mieć takie łowiska,przynęta ''plum'' i okoń 45cm ''pstryk'' i jest.Tak samo z łososiami,pstrągami i innymi zakapiorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Fajnie mieć takie łowiska,przynęta ''plum'' i okoń 45cm ''pstryk'' i jest.Tak samo z łososiami,pstrągami i innymi zakapiorami. Tez bym chcial miec takie lowiska, na moich musze sie napracowac/nakombinowac by cos sensownego zlowic Ok, okonie mam pod domem ale ich nie lowie, moze w tym roku na streamera poprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Tez bym chcial miec takie lowiska, na moich musze sie napracowac/nakombinowac by cos sensownego zlowic Ok, okonie mam pod domem ale ich nie lowie, moze w tym roku na streamera poprobuje Oho... to który w "Was'' pisał,że okonie kilogramówki na kiju podnosi Bujo czy Bitrut...ja podnoszę tylko takie 30cm,bo i kij tylko do 10lb i większe przez to nie biorą.Wywrotowiec też jestem,bo ''opaduję'' jeziora raz wściekle raz powoli,nawet w ''sieciówce'' sprzedają gumy na kilo,specjalnie dla mnie...naogladałem się ''tubylców'',tylko żelazo lub drewno ląduje w wodzie,a później tylko skargi,że fileta z szczupaka do zupy nie ma skąd włożyć.A byłbym zapomniał...okoń bierze tylko na małe 2-5cm ''gumeleony'',jak założe troszkę większe takie z 8cm ,to nie powiem też biorą i to troszkę wieksze,ale jakieś takie zdeformowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Oho... to który w "Was'' pisał,że okonie kilogramówki na kiju podnosi Bujo czy Bitrut...ja podnoszę tylko takie 30cm,bo i kij tylko do 10lb i większe przez to nie biorą.Wywrotowiec też jestem,bo ''opaduję'' jeziora raz wściekle raz powoli,nawet w ''sieciówce'' sprzedają gumy na kilo,specjalnie dla mnie...naogladałem się ''tubylców'',tylko żelazo lub drewno ląduje w wodzie,a później tylko skargi,że fileta z szczupaka do zupy nie ma skąd włożyć.A byłbym zapomniał...okoń bierze tylko na małe 2-5cm ''gumeleony'',jak założe troszkę większe takie z 8cm ,to nie powiem też biorą i to troszkę wieksze,ale jakieś takie zdeformowane... WP_20150820_09_31_04_Pro.jpgFota super, dziwnie duży wydaje się ogon tego psiaka. To norma w Twoich wodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Fota super, dziwnie duży wydaje się ogon tego psiaka. To norma w Twoich wodach.Rybka nie duża z płytkiej okoniowej rafki.O poranku takie sandaczyki wchodzą w moje letnie okoniowe miejsca,dzisiaj było ich 6 praktycznie ten sam rocznik i taka śmieszna zasadność,główka ta sama 5g i na przemian gumki 2''i 3'',na większe ''strzelały'' psiaki,na mniejsze okonie,póżniej przeniosłem się w inne nieco głębsze miejsce z duzymi głazami na dnie i tam już rządziły gumki,a raczej paproszki 1-1,5'',a okonki takie 25-30cm...... Proszę wybaczyć za mały off-top. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Oho... to który w "Was'' pisał,że okonie kilogramówki na kiju podnosi Bujo czy Bitrut...ja podnoszę tylko takie 30cm,bo i kij tylko do 10lb i większe przez to nie biorą.Wywrotowiec też jestem,bo ''opaduję'' jeziora raz wściekle raz powoli,nawet w ''sieciówce'' sprzedają gumy na kilo,specjalnie dla mnie...naogladałem się ''tubylców'',tylko żelazo lub drewno ląduje w wodzie,a później tylko skargi,że fileta z szczupaka do zupy nie ma skąd włożyć.A byłbym zapomniał...okoń bierze tylko na małe 2-5cm ''gumeleony'',jak założe troszkę większe takie z 8cm ,to nie powiem też biorą i to troszkę wieksze,ale jakieś takie zdeformowane...WP_20150820_09_31_04_Pro.jpg Jak trzeba to sie okonie podnosi, wszystkie jakie lowie to w pewnym sensie przylow, biora na Meppsy 3-4 badz sporawe 6-8 cm woblery, czasem mocno pracujace, rzadko kiedy lowie ryby ponizej 40 cm, jak dobry dzien to trafia sie ich kilka, raz na kilkanascie wyjazdow nie mialem zadnego, akurat jak kumpel z Polski na okonie przyjechal Dzien pozniej na jeziorze w Buraklandi we trzech nie zlowilismy zadnego pomimo najszczerszych checi dwoch z trzech ( ni sie znudzilo po chwili). Miejscowe Buraki okoni nie jedza, wszystkie wracaja do wody to i paru wedkarzy sie nimi nacieszy a nie jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 U mnie od dzisiaj UL to czteroczęściowy trawelek Major Craft CROSTAGE K-Guide MOBILE CRK-S764M.Waga kijka 92g.Długość ~230 cm.C.w. 0.5-5g.Linka 1-5 Lb.Akcja EX FAST.Całość zapakowana w 69cm sztywną tubę. Wędka kupiona z myślą o delegacjach i podróżach, w których łowienie nie jest tematem przewodnim. Czas pokaże jak się sprawdzi w praniu. Sprawdzil sie Major Craft Crostage? Pytam bo sam sie zastanawiam nad kijem z tej serii, tylko troche dluzszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Sprawdzil sie Major Craft Crostage? Pytam bo sam sie zastanawiam nad kijem z tej serii, tylko troche dluzszym.Moje oczekiwania zaspokoił w 100%. Kijek jest leciutki i szybki. Rzucałem nim microjigami ~0,8g na zadowalające odległości. Największa ryba jaką na razie na niego wyciągnąłem to przyłów w postaci 53cm leszcza zahaczonego za kapotę. Kijek dał radę, leszcz odpłynął o własnych siłach. Łowiłem nim też na małe smużaki i woblerki kleniowe, obrotówki od 00 do 2 - no problem. W bazie ugięć wrzucałem kiedyś foty - może Ci się przydadzą w podjęciu decyzji:http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-7#entry1696594 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Mój nowy zestaw SG LRF 2-10gShimano aernos 1000 FADam tecta 0,16 Szybki test w parku i od razu melduje się taki okaz 36cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jogas Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Mój zestaw Cormoran ulx 2,40 1-9gPenn battle 2000Trabucco t-force 0,16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottsego Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Mój zestawik Ultra Light:Savage Gear Parabellum ul 190 0-5gPenn Battle 2000żyłka Dragon Maxima Spin&Cast 0.14, a na drugiej szpuli plecionka Spiderwire Ultracast 10lbjak do tej pory zestaw sprawuje się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Ja się bawię:Robinson Cortez light perch 2,40 cw. 0,5-7 gSpro Passion 710Dragon HM 0,14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1988 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Mój zestawik Ultra Light: Savage Gear Parabellum ul 190 0-5gShimano Sienna 1000Kamatsu Techron 0,03 + na cięższe łowyFenwick Elite Tech River Runner 1-9gAvs96mlf2 Edytowane 20 Września 2015 przez wojt1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi