zetika16 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Kurcze nie wiem ... u mnie takiego problemu nie ma... ale musisz pamiętać o tym ze to cienka linka... ma swoje wady ... ja jej używam do XUL ... I jest więcej niż bardzo dobra wytrzymała ponad jeden sezon.... teraz będzie jako podkład do baitfiness ale tylko dlatego ze miałem ochotę na coś nowego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 No jasne, jednemu pasuje drugiemu nie. Ja mimo wszystko nie powrócę juz do varivasa, za to zaklepałem sobie juz kolejnego Gessoxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Konger Paladin HDC Ultra Spin Coliber Jig 215 1-5gDaiwa Exist 2506 STEEZ CustomMikado Plecionka Nihonto Octa Braid 0,08 Mój pierwszy post na forum ;-)No to jeszcze przywitaj się w odpowiednim dziale i będzie git ;-)http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-76#entry1612804 Edytowane 4 Stycznia 2016 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Generalnie nie wiem w czym tkwi fenomen ale inne plećki Varivasa również u mnie nie współpracowały z minimami i był podobny efekt i nie chodzi wcale o mechacenie, one jakby się ścierały i stawały coraz cieńsze.Używałem również Seabassa w kijku do sandacza na lekko uzbrojonego w minimy i również był z nim problem(na innej plecionce bez żadnych problemów cały sezon)Generalnie uważam produkty Varivasa jako bardzo dobre ale źle współpracujące z minimami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Nie potrafię powiedzieć czy tak jest ponieważ u mnie plecionki latały na tytanach lub sic' ach. Może to wina złego rozmieszczenia przelotek ? przelotki szczytowej ? Kolowrotka ?Tzn nie myśl że neguje Twoja teorie o minimach. Próbuje to tylko jakoś sobie wytłumaczyć . Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 No jasne, jednemu pasuje drugiemu nie. Ja mimo wszystko nie powrócę juz do varivasa, za to zaklepałem sobie juz kolejnego Gessoxa Cienkie varivasy to delikatne linki to fakt. Są dobre tam gdzie zadbamy o najwyzszej klasy przelotki i łowimy w 'bezpiecznej' wodzie.Ale zaciekawił mnie ten YGK gesox, mogłbyś napisać w temacie o plecionkach kilka zdań na jego temat? W czym jest lepszy od varivasa np w rozmiarze 0.6 czy jakie tam jeszcze miałeś u siebie. Może też bym się skusił na różową plecionkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ta plecionka jest tak śliska, że niewiele brakuje jej do żyłki łowiłem nią od maja do listopada, przez ten czas straciła troszkę na kolorze, ale żaden z reszty parametrów początkowych nie zmienił się przez ten okres. Jest piekielnie mocna, a przez swoją "śliskość" wyniki rzutowe przy tej "średnicy" są naprawdę meeega Zważając na fakt że 150m Gessoxa kupiłem za cenę varivasa light game, do varivasa juz raczej nie wrócę Nie ta liga dla mnie jezeli chodzi relacje ceny do jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Czy ten Gssox jest dostępny w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Mała poprawka, popatrzyłem i miałem 120m tego gessoxa W złotym karasiu jest tylko prawie dwa razy taka cena jak kupowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) A widzisz cena 255 ja light game kupiłem za 100 skądś ta różnica się musi brać zatemza baitfiness 160 płaciłem ... obie kupione w Polsce ... Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ja gessoxa kupiłem w polsce za 150 zł z wysyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) To i tak drożej niż mój varivas za 100 light game ....I podobnie jak baitfiness... z tym ze ja kupowałem w PlAle jak tak zachwala sprawdzę ta linkę Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Normalne ceny light game widziałem ostatnio 130-150zł .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Normalne ceny light game widziałem ostatnio 130-150zł ..To tak jak ja widziałem gesox za 255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 To 255 to już troszkę przegięcie Za te 150 kupiłem tu u nas, na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 U mnie obecnie wygląda to tak: 1. Phenix Mirage MF781-2 1-5g2. Seeker SP700s 1-7g3. Konger Paladin River Raid 2-14g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Zna ktoś te wędkę? http://olx.pl/oferta/wedka-shimano-1-4-g-super-na-prezent-CID767-IDcrXa1.html#a2de85af06 a może te? http://olx.pl/oferta/wedka-spinningowa-shimano-nasci-ax-ultra-light-rock-CID767-IDdazZR.html#84d882ac18 Edytowane 6 Stycznia 2016 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nadszedł czas zaprezentować i mój skromny zestawik:- Shimano Catana Shaking Trout 270cm 1-3g- Shimano Catana 2500 FA- żyłka 0,12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Pride, ta catanka tak szczerze jest do 3g czy jedynie opis jest kuszący? Kiedyś ją widziałem na necie w bardzo dobrej cenie i zastanawiałem się czy nie spróbować, ale zrezygnowałem z zabawy tym bardziej ze względu na długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Matagi super trout Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A ja ją wziąłem właśnie ze względu na długość na chwilę obecną wiele o kiju powiedzieć nie mogę bo nim nie machałem nad wodą, czekam do kwietnia. Trzymając go w łapie jestem skłonny uwierzyć w 3g, kij praktycznie leje się pod własnym ciężarem i jest naprawdę cieniutki.Z pewnością napiszę o nim więcej po testach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 No to niech się dobrze sprawuje Swoja drogą też się jeszcze nie pochwaliłem swoją skromną kolekcją. -SG Parabellum 190cm 0-5g,-Konger Tango 240cm 1-8g,-Konger Stallion Hybrid Light 210cm, 2-14g. Do tego młynki, a właściwie jeden bo drugiego szukam na nowy sezon: -Team Dragon 920iz + żyłeczka 0,14mm Mistrall 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Kij: matagi super trout do 3,5gKij: okuma black rock 1-10g Kołowrotek: Daiwa laguna Team dragon/zauber/ryobi do 3500 wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) u mnie wygląda to tak:SG LRF 1,98, 0 -5gSG LRF 2,44 2 - 10gKonger WRX Tango 2,40 1 - 8g jak dobrze pamiętam dawno na nią nie łowiłem...... młynkiDaiwa Megaforce 2000 i Shimano stradic stm - 2500 teraz czekam jak dojedzie multik Abu Gracia Revo LT i szukam właśnie blanku pod ten sprzęcik ......... Edytowane 10 Stycznia 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalenji84 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Witam ja własnie kompletuje swój UL a mianowicie kupiłem : Spro Addication 218 cw. 2-11gdo tego plecioneczka 0.06 mmi własnie jestem w trakcie poszukiwania jakiegoś fajnego a nie drogiego kreciołka. Myślałem nad : Daiwa Ninja 2500ADaiwa Legalis HA 2500 Ryobi Zauber 2000Mikado Airspace 2008 FDMIKADO FRONT LINE 4008FDOkuma Trio FD 20 Co byście mi doradzili do tego kija zakupić? Będę wdzięczny za każdą podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi