Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

Ładny ten kijek  :) Dla syna na początek byłby genialny :)

Apropo wędki ultra light z Aliexpress - testowałem dziś nad woda przez godzinę i odniosłem wrażenie, że Chińczycy źle oszacowli cw. Dol zaczyna się od 2 g a kończy.. gdzieś daleko. Myślałem, że skoro na sucho fajnie pracuje przy wyczucie to bedzie katapultowała najmniejsze przynęty ale niestety byłem w błędzie.. pomimo małego zasięgu udało mi się doczekać 15-20 trąceń płoteczek niestety nie zaciętych z powodu zbyt sztywnego szczytu. Wędka za to bedzie miała u mnie zastosowanie do małych wobleròw i obrotòwek na mikro/małych rzeczkach. Brania czuć fajnie.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Juz zwolnili ciekawe czy z listem o VAT czy puścili luzem na jednej przesyłce miałem pieczątkę że "objety procedurą dopuszczenia do obrotu" tam wartość była 7$ tu 23$ wedka była u nich wg trackingu poczty przez 3 godz. Jak coś to VAT i cło jakieś 25 zł wyjdzie

Celnicy to nie dzieci z przedszkola, nie ma znaczenia czy chińczyk wpisze GIFT czy zanizy wartość towaru, już tego "nie łykają"...

#dolot zwolnili ci z WER Warszawa czy z WER pod który podlegasz? Z mojego doświadczenia jak zamawiałem telefony dla siebie to jeśli paczka była zatrzymana w WER Warszawa i potem zwolniona to następnie była zatrzymana w WER Pruszcz Gd. i to od nich otrzymywałem pismo itp...

Jak coś to trochę z Chin już zamowilem więc służę pomocą.

Sorry za offtop ;-)

Wysłane z mojego Letv X500

Edytowane przez lukastrance

Ja dziś odebrałem chiński patyczek. Wygląda naprawdę przyzwoicie. Niestety o jego pracy powiedzieć nic nie mogę bo wędka przyszła pęknięta.

Mam jedno pytanie czy u kolegów też ostania sekcja między najwyższymi przelotkami jest jakby matowa (niepolakierowana)?

Moja też dziś przyszła na szczęście cała ale z uszczerbionym wkładem ceramicznym na przelotke szczytowej, napisałem do przedajacego dołączyłem zdjęcia czekam na odpowiedź. Poza tym jednym mankamentem uważam że kijek przyzwoity. Odnośnie UC który przejął mi paczkę na wer warszawa to otworzyli zobaczyli i przybili pieczątkę "objety procedurą dopuszczenia do obrotu"

post-56725-0-52479400-1459796182_thumb.jpg

Edytowane przez dolot

• 2 tygodnie później...

Powitać Panów :)

Wczoraj zamówiłem sobie wykałaczkę Major Crafta - Crostage 7' 6"  0.5-5g (wklejka)

Jaki kołowrotek byście ożenili z taką wędeczką ?

Myślałem nad Shimano Complex 2000 HGS   F3   Ale nikt nie jest w stanie mi powiedzieć czegoś o tym zwijaku - czy warto i jaką granicę obciążeń mu wyznaczyć...to w końcu HGS :/

Czy może jakieś inne Shimano 2000S...HGS ? :/

I jaką linkę byście polecili do takiego zestawu ?

Pozdrawiam

Karol

Powitać Panów :)

Wczoraj zamówiłem sobie wykałaczkę Major Crafta - Crostage 7' 6" 0.5-5g (wklejka)

Jaki kołowrotek byście ożenili z taką wędeczką ?

Myślałem nad Shimano Complex 2000 HGS F3 Ale nikt nie jest w stanie mi powiedzieć czegoś o tym zwijaku - czy warto i jaką granicę obciążeń mu wyznaczyć...to w końcu HGS :/

Czy może jakieś inne Shimano 2000S...HGS ? :/

I jaką linkę byście polecili do takiego zestawu ?

Pozdrawiam

Karol

To zależy ile kasy masz do wydania

Vaniek 2000s by się nadał

Nawet gdzieś na giełdzie nowke widziałem

;)

Edytowane przez tony1983

Tony, dzięki ale Vanquish'a i Stelli nigdy nie kupie - 1. Na złość durnemu marketingowi Shimano. 2. Są dla mnie za lekkie :D

Lubię mieć kołowrotek sporo cięższy niż wędkę.

Na kołowrotek mógłbym przeznaczyć do 800-850 zł bo tyle mniej więcej gość chce za nówkę tego Complex'a.

Z tym, że tyle chciałbym dać za kołowrotek który będzie w stanie obsłużyć odrobinę więcej niż wklejankę do 5g.

Mam 2 sztuki 2500S - jedną kupiłem po kilku godzinach łowienia, bomba :)   Drugą sprowadziłem z JPN - wizualnie super, mechanicznie wymaga smarowania i podkładek pod worma ale i tak było warto ;)

Z tym, że to mało "zwiewna" konstrukcja do tej wędki...i waży 255g ;)

Myślałem o Stradic'u 2015  C 2000 HGS...tudzież Ultegrze 2012 C 2000 S - który lepszy ? ;)

I jaka linka do takiego zestawu się należy ? :)